GET INSPIRED BY - MARIA LEONHARDT

BIG PERSONAL NEWS

snuller
Der er noget, jeg har glemt at fortælle jer. Noget ret så vigtigt for mig, både som person og ikke mindst som sladdermateriale. Sophus kommer hjem. Ja. Hjem. Ikke det sædvanlige, korte visit, men decideret orlov det næste år.

Som de fleste af jer nok erindrer, har Sophus været så heldig at komme ind på det eftertragtede Kunstakademi i Wien sidste år, hvorefter han selvfølgelig flyttede til Østrig. Det har været en turbulent oplevelse for os begge på mange områder, og på grund af diverse faktorer (sprogbarriere bl.a.), har han altså valgt at tage orlov det næste år og herefter søge ind på akademier her i landet samt i Malmø og London. I første omgang flytter han ind hos mig i Lyngby, for da vi ikke har prøvet at bo sammen sådan “rigtigt” før, bør dette lige testes af inden endelig sammenslutning. Jeg er så glad og spændt på at få min mand hjem. Det er et nyt kapitel i vores forhold, og det bliver fantastisk endelig at få en bofælle igen. Det fungerer så dårligt for mig at bo og være alene.

Til de af jer, der sidder i langdistance forhold, kan jeg kun være beundringsværdig og ærbødig. Det er et rent helvede at være afskilt fra de mennesker, man holder allermest af. Jeg har, det sidste år, måtte fokusere og spare energi op til de perioder, vi har kunne tilbringe sammen, og selvfølgelig gjort heftigt brug af mine fantastiske venner og familie. Det er vigtigt, at man ikke glemmer at leve. Jeg har skrevet nogle råd ned til de af jer, der måske allerede sidder i langdistanceforhold, eller som kommer til det:

Fokuser på at pleje dig selv: Du er alene, og kan derfor selv sætte dagsordenen. Gør de ting, du normalt ikke kan gøre. Brug lang tid på at bade, lav god mad til dig selv eller få ordnet negle. Jeg er desuden glad for at have friske blomster i hjemmet, hvilket er en lille luksus for mig.

Alenetid: Det er ikke en dødssynd at gå i biografen alene, eller at sidde på en café med et magasin og en kop kaffe.

Se gode film: Film og TV-serier kan redde dig fra kedsomhed. Sophus og jeg “så” nogle gange film sammen; vi aftalte altså at se den samme film på samme tidspunkt og sende SMS’er til hinanden løbende under filmen, hvilket er hyggeligere end det umiddelbart lyder. Jeg er ikke en seriehaj, men jeg kan dog anbefale Glee, Gossip Girl og Sex and The City – tjenester som Netflix tilbyder et hav af lignende serier.

Arbejd igennem: Helt sikkert dén beskæftigelse, jeg har gjort mig mest i. Jeg har virkelig fokuseret på at få arbejdet igennem, specielt så vi har kunne bruge tiden på at nyde hinanden, når vi endelig har kunne ses.

Dyrk dine favoritinteresser: Jeg er en musicalpige, og har i år genfundet kærligheden til udøvelsen af faget. Hvis du havde en drøm om at gøre karriere indenfor et felt som barn, er det nu, du med god samvittighed kan bruge tid på denne igen. Om det så er lystfiskeri, tegning, gymnastik eller fodbold.

Plej dine venskaber: Lav mad-dage med dine veninder, tag på café og gå i byen. Det har været enormt vigtigt for mig at være social på den ene eller anden måde hver dag, så jeg ikke havner i et sort hul.

Prioriter din familie: Hvis det gør dig glad i hvert fald. Tag med til at mange familiearrangementer som muligt, og husk at ringe dine forældre op fra tid til anden bare for at få en sludder for en sladder.

Hold dig oppe på tanken om genforening: Når det så er ved at være tid til at I skal ses, kan du bruge tiden på at gøre dig ekstralækker for hans/hendes skyld. Barber ben, lakér tånegle, ifør dig lækkert undertøj og gør lejligheden lækker og ren.

Disse små tips og tricks har holdt mig oppe. Jeg håber, de kan bruges; og så sender jeg kærlighed og stor respekt afsted til de af jer, der sidder i lignende situationer. Hvis I har andre ideer, er I meget velkomne til at dele disse i kommentarfeltet.

Click here to translate this post into English.

33 comments

  • Sofie

    Hvor er det bare rigtigt!! Og sikke nogle gode råd. Jeg har selv gang i et langdistanceforhold. Først boede han et halvt år i udlandet, nu er det min tur. Vi nåede lige at have et års tid sammen i Danmark, men stadig med stor afstand mellem os. Men som du skriver, holder gensynene virkelig en oppe! Og man sætter mere pris på tiden sammen, end hvis man kunne se hinanden hver dag. Det er bare rigtig rart at læse, at andre har det ligesom mig, men kan komme igennem det :-)
    Vi ”sover” tit sammen over Skype, hvilket er rigtig hyggeligt, når man så vågner senere og ser ham.
    Synes, det er dejligt, du vil dele dine oplevelser og følelser om sådan et privat emne som et forhold, for det hjælper virkelig andre i samme situation!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Petrea

    Helt ud af nysgerrighed, hvad ville du tage på hvis du skulle giftes? Jeg kan ikke forestille mig at du siger balkjole, eller massere af tyl men man ved jo aldrig.

    Og tillykke med at Sophus kommer hjem!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Marie Stella Wibe Jedig

      Det har du helt ret i – måske et Hvidt suit eller en gulvlang “retro” kjole med broderede blonder :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sikke et dejligt indlæg, bliver helt varm om hjertet :)

    http://ultraultra.bloggersdelight.dk/

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • line

    Hvor er det dejligt for jer begge!
    Jeg kom lige til at tænke på jeres forhold (fast læser, you know… he he), fordi min kæreste er rejst til Asien i en måned. Der er kun gået fire dage, og det føles som om, der er uendelig lang tid, at jeg igen kan kysse og kramme ham. Åh, det var så hårdt at sige farvel, og så kom jeg netop til at tænke på jer med langdistanceforhold… puha, hvor må det være hårdt!

    Og en anden ting…… kan næsten ikke tillade mig at sige det, men blev helt skuffet, da jeg læste indlægget hørende til din overskrift “big news” – troede lige, at Sophus havde friet til dig (eller at I ventede en lille ny…). Du kan virkelig høre, at jeg håber på en fortsættelse; “Big news 2.0” haha!

    God aften, kære Marie!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Marie Stella Wibe Jedig

      Haha, hvor er det bare en sød kommentar! Tænker på dig og sender gode tanker. Og I skal selvfølgelig nok blive underrettet, hvis det sker andre store ting i fremtiden, hehe.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor lyder det bare skønt! Jeg er rigtig glad på dine vegne, jeg kunne ikke klare et lang distance forhold.
    /Camilla

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maja

    Hej Marie!

    Har så meget respekt for dig som menneske, blogger og inspirationskilde. Beundrer dit arbejde og din måde at leve – i hvert fald det du viser gennem bloggen. Kram.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

    Har været så (u)heldig at blive godt og grundig forelsket i en professionel basketball spiller som rejser land og rige rundt for at spille diverse mesterskaber. Senest var han 9 måneder i Næstved for at spille (jeg bor i Århus) Men d. 12 august rejser han til Rusland for at spille for et hold derovre. Jeg ved at vi nok skal klare det efter alt vi har kunnet klare i løbet af de 2 år vi har været sammen, men det bliver pisse hamrende svært….

    Jeg misunder at din mand kommer hjem..

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Marie Stella Wibe Jedig

      Av, den er virkelig hård. Føler med dig!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

    Dejligt indlæg, og hvor bliver jeg glad på dine vegne!
    Jeg selv er i et langdistance forhold, og har været det i snart to år nu. Det var meningen, at min kæreste skulle flytte over til mig, men da han ikke kom ind på sit studie, bliver vi nød til at holde et halvt år mere i langdistance, eller måske mere :-(

    Jeg har et dejligt råd eller nærmere idé, til alle i et langdistance forhold. Har i prøvet, at “sove sammen” over skype? Det er super hyggeligt at vågne op til hinanden – det føltes næsten virkeligt :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Marie Stella Wibe Jedig

      Nej, det har vi faktisk ikke – men hvor lyder det dog faktisk dejligt. Det må vi prøve, hvis vi skal være fra hinanden igen. Tak!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mathilde

    Har selv levet i distance forhold i de første 2 år af vores forhold. først i hver sin del af Danmark i et år, siden et halv år i krig fra mandens side og få dage efter han kom hjen drog jeg til et universitet i Asien et halvt år. Til trods for adskillelser har vi det fantastisk og skal snart giftes. Vi har holdt ud i 5 år. Så trods adskillelser er der lys på den anden side.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Marie Stella Wibe Jedig

      Det er så flot klaret! Held og lykke med jer <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh et super dejligt og relevant indlæg, Marie!

    Min kæreste og jeg har været sammen i 2 år nu. Han er fra Colombia, og vi bor til daglig i Kina, men jeg rejser hjem til Danmark til efteråret for at studere, og kan slet ikke forestille mig at skulle være så langt væk fra ham. Det er befriende at vide at man ikke er den eneste i den situation :) Og jeg skal da da helt sikkert følge dine råd til når han engang kommer til dk og besøger mig ;)

    Og tillykke med få Sophus hjem igen! Det bliver dejligt for jer :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Marie Stella Wibe Jedig

      Mange hak skal du have! Og held og lykke med jer <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria Stoltz-Andersen

    Det bedste indlæg du nogensinde har lavet!

    Min kæreste og jeg har været sammen i snart et halvt år, og her efter sommerferien skal vi også til at leve i et langdistanceforhold, da han skal læse og studere i København, og jeg skal blive her på Sydfyn. Det bliver ekstremt hårdt for os, da vi er vant til at tilbringe tid sammen hver dag, men med dine råd så ser fremtiden lidt lysere ud!

    Tusinde tak!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Marie Stella Wibe Jedig

      Håber du kan bruge rådene. Og mange tak skal du have <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej hvor er jeg glad for dine vegne!
    Jeg har selv kæreste, men er så heldig at have ham lige rundt om hjørnet, så jeg kunne slet ikke forstille mig hvordan det kunne være at ikke have ham man elsker tæt på. Det må være en hård kamp og en svær tid i forholdet!
    Må vær ærlig og sige også, at jeg elsker du er så åben som muligt omkring dit forhold. Det visser en del!
    Som altid: Fed fed fed blog! Du vil altid være min ynglings blogger!
    Fortsæt god søndag!
    – Victoria

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Marie Stella Wibe Jedig

      Det er også ULIDELIGT… Men “heldigvis” har Sophus og jeg ikke oplevet andet før nu. Det er nok hårdere den anden vej :-(

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Marie Stella Wibe Jedig

      Og tak for de søde ord!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh hvor er jeg glad på jeres vegne!!!! Lang distance er en bitch. Min kæreste bor i England (født og opvokset der), og hold kæft hvor er det svært nogle gange. De små råd der er fuldstændig rigtige. Men nej hvor er jeg glad for at han kommer hjem. Stort mys til jer to!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Marie Stella Wibe Jedig

      Det er simpelt hen så hårdt, ja. Jeg sender dig en masse kærlighed :-*

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • B.M.

    Hahaha hvor er det sødt at i har “set” film sammen! :D

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Marie Stella Wibe Jedig

      Haha, ja, det har faktisk været meget hyggeligt!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • nadja

    the translation does not work.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Marie Stella Wibe Jedig

      Yes, it does – you just need to copy the text and post it into the translation box (through the link) and then choose which language you want to translate into.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie-Oline

    Ej, hvor er du sød at skrive små råd ned! Haha :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Marie Stella Wibe Jedig

      Hehe, jeg tænker, at der godt kunne være nogle, der sad i samme båd ;-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Emilie-Oline

      Haha, jamen, selvfølgelig er der det! Det er jo ikke alle, der er forever alone som mig :p he he. Ej, men seriøst… Lol :-D

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste i

GET INSPIRED BY - MARIA LEONHARDT