BE ONE. BE ALL. JUST BE.

SØNDAGSBANGE

img_8819

Søndage får altid det værste frem i mig. Tømmermænd, søvnundeskud og et tomt køleskab hæmmer mig fysisk. Det overvældende følelse af ensomhed kombineret med behov for alenetid brænder min hjerne.

Længslen efter genkendelighed, en favn at falde til ro i og gensidig oplevelse af samhørighed. Søndage er til for tosomhed. Den falske konstruktion at tage med en fremmed hjem fra byen for at opleve en my af omsorg interesserer mig ikke længere, så mulighederne er begrænsede.

Kontrasten til gårsdagens umiddelbarhed, sociale tilstedeværelse og lykke fremstår næsten absurd. Jeg vil jo bare gerne være glad. Men jeg er ikke glad i dag. Og det er næsten ubærligt at bo i skuffelsen.

Jeg tager et langt karbad og forsøger at nedsætte tankestrømmen ved at gå i gang med endnu en fordummende serie, og derved forhåbentligvis fremprovokere en indlevelse i et andet univers. Det virker til dels, og jeg lader mig i hvert fald rive med et par minutter af gangen, inden jeg bliver nødt til at spole tilbage i afsnittene for at få dét med, mine tanker overtog.

Jeg skal lære, at min frygt for søndage, som her bliver et synonym for alt, jeg ikke bryder mig om ved min hjernes processer, også er en del af mig, som jeg skal lære at kende og elske, og ikke må fremmedgøre. Mit søndags-jeg føles som en fremmed til fest uden invitation. En skøbelig afkrog af min personlighed, som jeg ikke ønsker at invitere.

Jeg vidste faktisk ikke, om jeg turde poste dette indlæg. Frygten for at blotte mig og samtidig virkelig svag er ikke just appellerende, når man ligger alene i sin sofa med rester af butter chicken i mundvigen og et sind destrueret af negative tanker. Følelsen falder akavet ind i illusionen om det perfekte liv der projekteres online, men er også en lille del af virkeligheden.

Heldigvis er alle søndage ikke som denne – og i morgen er det mandag.

39 comments

 • Louise

  Fint indlæg.

  Nutidens mand er ikke nem. Enten er de styret af eks koner og børn, eller “den totale frihed”,..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Du er ikke alene! Har præcis den samme oplevelse af søndag. Søndag emmer af forventninger om tosomhed, kæreste-gåture om søerne, brunch-hygge, familietur til Dyrehaven, Louisiana besøg etv. Jeg holder mig fra de sociale medier om søndagen, synes alle glædes-posts på instgram får ødelagt mit humør og forstærket min single tilstand yderligere. Tyer til podcast mediet (fries before guys kan anbefales) og praktiske dagligdagsgøremål i stedet. Og går tidligt i seng.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Du er ikke alene! Har præcis den samme oplevelse af søndag. Søndag emmer af forventninger om tosomhed, kæreste-gåture om søerne, brunch-hygge, familietur til Dyrehaven, Louisiana besøg etv. Jeg holder mig fra de sociale medier om søndagen, synes alle glædes-posts på instgram får ødelagt mit humør og forstærket min single tilstand yderligere. Tyer til podcast mediet (fries before guys kan anbefales) og praktiske dagligdagsgøremål i stedet. Og går tidligt i seng.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Så vigtigt et indlæg. Det vigtigste, efter min mening, du nogensinde har skrevet. Gik selv alene rundt om søerne idag med en kaffe og havde alle de samme tanker. Selvom jeg har et hav af venner og familie. Søndag er bare ofte ensomhedensdag. Tak for dine fine ord.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Du er ikke alene 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Du er skøn på alle måder! Tak for dig og dine ærlige indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liv

  Gosh, du skulle bare poste dette, så sejt af dig :)
  Jeg er helt på sammen følelse.
  – Kalder det søndags- blues.
  Go mandag <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina Andersen

  Som så mange andre skriver er du ikke alene og her er endnu en der synes du sætter ord på præcis det jeg selv føler – og specielt om søndagen som altid er en ‘død’ dag hvor intet rigtigt sker og en følelse der også kommer efter en rigtig god dag/fest med masser af socialt samvær – nu er det hele slut og man føler sig alene igen <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fie

  Søde, smukke Marie, af ren og sker enighed, var jeg lige ved at græde over dette indlæg. Jeg har det præcis på samme måde. Du er i alt fald ikke alene ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • rikke

  Hej Marie. Smukt og modigt skrevet! Det kan være enormt svært, at sætte sig selv i en sårbar position og åbne op for mørkede sider af sig selv. I sær i et offentligt forum. Men du gør det, hvilket jeg har kæmpe respekt for.

  Jeg har en personlig anbefaling, som du selvfølgelig kan tage for hvad du vil. Har du undersøgt om du besidder det der defineres som “særlig sensitiv”? Envidere det der “ekstrovert særlig sensitivitet”?. Det er et personlighedsreæk som gør at man har mange tanker og et “rigt” indre liv. Jeg har selv, og det hjalp virkelig at læse lidt om.

  Igen; det er kun en anbefaling og eftersom dette er en lidt mere personlig kommentar, behøver SU selvfølgelig heller ikke at poste den. Det var bare et lille fif fra en trofast læser.

  De bedste hilsner,
  Rikke

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maja

  så fint skrevet. fedt at se “the real you”…!

  Hvor er din flotte lakjakke fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Yves Saint Laurent, en vintage sag :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Så fint skrevet. <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kender det så godt :-(
  Heldigvis har vi glemt følelsen på fredag indtil den komme igen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Modige Marie. Det her gør man rykker op i bloggere der får hjerteplads. Det virker faktisk mere perfekt når man også hører om mørket og ensomheden. Vi har den jo alle.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • WAUW! Et af de mest velskrevne, smukke og eftertænksomme indlæg fra din hånd. Og jeg kan genkende den der følelse 1:1.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Kære Marie
  Det gik lige i maven på mig. Samme følelse kan jeg have, når jeg alene slentrer gennem Botanisk Have i Aarhus, som nærmest er oversvømmet med kærestepar, der ikke har øje for andre end hinanden og deres medbragte jordbær. s.u.k.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna-Sophie

  Jeg synes det er så lækkert med sådanne indlæg som disse hos jer bloggere :) Det er bl.a. en af de afgørende forskelle, som gør at blogs adskiller sig fra magasiner; at man føler nærvær og samhørighed med bloggeren, og måske derigennem kan finde noget mere realistisk at spejle sig i. Synes det er et dejlig ærligt indlæg, som er meget velskrevet og dybfølt. :)

  Mvh. Anna-Sophie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie-Sofie

  Virkelig flot og rammende skrevet. Tak fordi du udgav det indlæg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Du er i hvert fald ikke alene om at have den følelse❤️ Stærkt du åbner op, hvor vi andre tier!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Virkelig stærkt at dele. Det skal du ikke fortryde ❤️ Mener at kunne huske, at Mia Gardum engang har delt lignende tanker. Måske du skulle prøve at læse hendes indlæg?
  Du er aldrig alene.
  Kram

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Andrea

  Du rammer fuldstændig plet Marie, så vigtigt indlæg. ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Klara

  KAn kun relatere til den der meget både rastløse, halvtriste og udmattede søndags-følelse <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det tilsyneladende perfekte liv som det fremstilles på de sociale medier kan efter min mening let komme til at fremstå overfladisk, hvis ikke det modsvares af noget følelsesmæssig dybde. En dybde som fx kan komme til udtryk når man tør vise sårbarhed. Du fremstår endnu mere hel og elskelig, når vi også møder denne side af dig, synes jeg <3

  Fun (eller knap så fun…) fact: Tømmermændsblues er et helt normalt fænomen. Tilsyneladende fordi vi overforbruger serotonin og dopamin, når vi drikker os fulde og derfor kommer til at mangle det dagen derpå. Læs evt. mere her: https://www.avisen.dk/toemmermaend-goer-dig-deprimeret_87884.aspx

  Kram ♥️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cathrine

  VI er flere 💗

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ao

  det hjælper meget på sån nogle depri dage, at se koreansk drama
  hehe. lækre fyre og lækkert tøj!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Kæmpe fan af dette indlæg – det går lige i maven, og er sikker på mange nikker genkendende!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alexander

  Glad for et lidt anderledes og mere personligt indlæg. Normalt kommenterer jeg ikke men synes virkelig du ramte plet denne gang med beskrivelsen af den der søndags følelse, som jeg nærmest altid også føler. Keep it up!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Spot on! Tror at vi alle kender følelsen.. Super fedt indlæg, og anderledes.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  SÅ fantastisk skrevet, og du rammer spot-on på hvordan jeg selv har det. Jeg plejer at tage arbejdsvagter om søndagen, på trods af at de er hårde med tømmermænd. Men det er bedre end at ligge derhjemme og lade tankerne løbe afsted med én….
  Tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nana

  Du beskriver mine egne tanker så fint her. Denne weekend har det været ekstra svært, synes jeg. Tak fordi du turde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • May

  Du er ikke alene Marie <3 Fint skriv, som alle kan relatere til.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  TAK for det her fine skriv Marie! Selvom det føles ensomt, så er det rart at vide at man ikke er alene og du beskriver det så rigtigt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Vanvittigt godt indlæg Marie! Det er virkeligt spot on, hvad du skriver. Kender den søndagsfølelse rigtig, rigtig godt.. Har ikke rigtig kunne få ord på den, før jeg læste dit indlæg. Tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Urban

  Sikken et fint indlæg! Jeg har aldrig før kommenteret men den her kunne jeg ikke lade gå forbi, jeg kan relatere til hele dit indlæg og din frygt for de ensomme søndage.. Jeg er ikke fan af den der alenesøndag, og dagen ender for mig hurtigt i en masse planer kombineret med et egentlig behov for at være alene uden sine dumme tanker. Tak fordi du deler Marie <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jimmy

  Tak for dette indlæg Marie..
  Jeg genkender hver en følelse, hvert et tiltag for at komme igennem søndagen og det faktum at man tilbringer den alene..
  Søndag burde være tosomhed..det plejede den at være..
  Plejede..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • T

  Jeg elsker at du har skrevet dette indlæg! Det er så fedt at vide at man ikke er alene om at have det sådan. At man om lørdagen har det fantastisk og nyder at være sig selv med mine venner…men at tømmermænds søndage kan være noget af det mest triste, ensomme og frustrerende dagen efter! I feel you! Masser af gode vibes herfra :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Kære Marie
  Fantastisk relaterbart indlæg. Jeg sad på en gynge i en fremmed gård og havde præcis samme følelser, da jeg så dit indlæg. Er vild med din måde at italesætte sådanne meningsløse følelser på.
  God søndag

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BE ONE. BE ALL. JUST BE.