WHAT MY PARENTS WANT ME TO WEAR

WHY DOES EVERYTHING HAVE TO BE BLACK?

noblack
Ja, hvorfor er det lige, at alt skal være sort? Sort har indtaget en førende position som salgsbar nuance inden for de fleste afarter af beklædning her i landet, og det er med god grund: Sort slanker, sort er let at kombinere med andet sort – og sort larmer sjældent. Af disse årsager finder præcis denne “farve” som regel lettest vej til vores garderober. Inklusiv min egen. Jeg har, gennem det sidste år, forsøgt at bringe andre nuancer ind; og selvom det har været svært, er jeg ved at være et sted, hvor jeg har vokset mig mere moden og stilbevidst, og nu også TØR angribe andre farver.

Jeg tror, at det for mig handlede meget om, at jeg nærmest havde fundet en identitet i alt det sorte – og måske havde lært at undertrykke egen begejstring for andre farver. Jeg er stadigvæk forelsket i sort – og det vil nok altid være min garderobes base – men jeg er i gang med en proces, hvor flere farver langsomt integreres som en acceptabel del af garderoben. Så. Nej. Alt behøver ikke længere at være sort for mit vedkommende. Hvad tænker I selv, og hvordan kan I bedst lide at klæde jer? Har I oplevet at gennemgå samme “forvandling”, eller måske noget stik modsat?

Yes, why does everything have to be black? I’m asking myself that question these days. Black is the best selling color here in Denmark – and I’ve build kind of an identity in wearing only black for the last couple of years. But the last year I changed. I think I’ve grown and become more mature in my style and opened up for some other nuances too. Black will probably be the base of my wardrobe forever but there’s absolutly nothing wrong with that. But no. Everything do not have to be black.

18 comments

  • Christine

    Jeg kender det alt alt for godt.. I øjeblikket forelsker jeg mig konstant i fine lyseblå og sarte lyserøde nuancer, men af en eller anden grund har jeg ikke rigtig ‘turde’ købe det endnu. Tror selv jeg går igennem en fase hvor jeg lige skal finde ud af med mig selv igen, hvad det egentlig er jeg vil udtrykke med min påklædning. Det er ikke første gang og sikkert heller ikke sidste gang at det sker. Men når det så er sagt, så synes jeg du skal vide, at du altid har været helt vildt inspirerende! Det at du prøver andre farver etc af nu, gør bare dig og din blog endnu mere spændende og inspirerende! Mener også du skrev i et af dine tidligere indlæg, at du gik igennem en periode hvor du var lidt “stilforvirret” (det var ikke det ord du brugte tror jeg, men det var sådan jeg forstod det) og jeg synes faktisk det bliver meget mere spændende at følge med, når man kan følge en udvikling fra ét til et andet! Og så er det da fantastisk at stå ved, at selvom man er modeblogger, så kan man altså godt være lidt i tvivl om nogle gange hvor man lige er henad hvad angår ens påklædning! Tak for en mega inspirerende blog smukke Marie!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Marie Stella Wibe Jedig

      Tak for nogle skønne og reflekterende ord, og fordi du læser med – det er en ære at have så begavede og ikke mindst søde læsere!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Kære Marie. Jeg har fuldt dig siden tidernes morgen – virkelig. Men jeg tror faktisk aldrig, at jeg har kommenteret et indlæg herinde før, here goes: Jeg har aldrig rigtig gidet blogs, da jeg sgu lidt synes, at alle ligner hinanden i denne verden. Din blog er dog en undtagelse og derfor er jeg også altid blevet ved med, at vende tilbage. Jeg har altid været meget fascineret af hele dit univers, som i mine øjne altid har været enormt stilsikkert. Det har været interessant at følge din stiludvikling, fordi jeg lige fra begyndelsen, har kunne identificere mig enormt meget med dig og din påklædning og derfor lidt følte, at jeg endelig havde fundet én, der havde samme forkærlighed for sort. Jeg er dog selv begyndt at bevæge mig ud af min sorte comfort-zone og det føles godt. Måske er det er noget der kommer med alderen, eller måske handler det bare om, at man som menneske på et tidspunkt helt grundlæggende bare har brug for forandring. Det jeg egentlig bare vil sige med det hele er, at du ser skide godt ud i farver og jeg beundrer dig for, at kunne bevarer din personlige stil hele vejen igennem. Du er enormt professionel i hele din fremgangsmåde og i mine øjne er du lidt “den første” blogger, hvis du forstår. Jeg ønsker dig alt god vind fremover. Kærlig hilsen én læser, som føler hun kender dig lidt og så alligevel slet ikke.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Marie Stella Wibe Jedig

      Dejligt, at det så netop er dette indlæg, du vælger at kommentere. Jeg er rigtig glad og stolt over din kommentar, og værdsætter, at du tog dig tid til at skrive den. Det betyder mere end du aner! Hav en helt fantastisk dag :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sjovt du skriver netop dette indlæg i dag, da jeg så sent som i morges blev spurgt om jeg var på vej ud af min sorte zone. Og ja, det er jeg nok lidt. Sort har efterhånden været det eneste jeg har været interesseret i, i godt 2 år. For det er da nemt, ikke? For som du skriver, så er der så mange praktiske fordele ved sort. Dog er jeg nu nået et punkt, hvor som du også skriver, ikke længere er BANGE for at gå i andre farver. Jeg forbyder ikke længere mig selv at forelske mig i en blå sweater. Så køber jeg den. Det havde jeg ikke gjordt for bare 3 måneder siden. Det handler nok inderst inde om, at jeg har fundet min stil og er blevet mere selvsikker omkring den. Men det har da helt sikkert været svært, da jeg efterhånden bare er blevet kendt som ‘hende den sorte’, der hvis mine snørebånd var hvide var helt vildt. Man skal lige bryde nogle grænser, ikk?
    Super velovervejet indlæg der helt sikkert har fået mig til at tænke lidt… <3

    mathildesunivers.blogspot.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Thea

    Lyseblå er også alt for fint til dig – kan godt forstå du drages mere og mere af andre nuancer. Mit tøjskab ændre sig ofte efter hvilke personligheder jeg er sammen med, hvordan jeg selv ændre mig og generelt hvad min hverdag bringer :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg har altid været vild med din stil (selvom jeg ikke selv ville gå i det hele), men nu hvor du er begyndt at bruge lidt farver og andre nuancer, er jeg om muligt endnu mere forelsket i din stil!

    Jeg synes det klæder dig så forfærdeligt godt, at jeg slet ikke forstå, at du ikke har gjort det noget før! Øjenorgasme, hver eneste gang!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Marie Stella Wibe Jedig

      Du er lidt for sød at høre på. Tak for største smil på mit ansigt denne aften <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline

    Hvor er den hvide blazer fra i højre hjørne? :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Marie Stella Wibe Jedig

      Det kunne godt være en Helmut Lang – men jeg skal ikke kunne sige det :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Selv er jeg vild med at gå i farver, diverse prints og mønstre. Jeg synes det er meget sjovere og jeg bliver faktisk mere glad af at gå i noget farverigt. Men her på det seneste er jeg faktisk hoppet lidt mere over i den nyeste tendens med hvid og egentlig også andre basic farver som sort og grå, fordi jeg synes det kan se ret elegant og enkelt ud.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jo

    Her den anden dag opdagede jeg at hele min garderobe næsten udelukkende bestod af sort, hvid, grå og blå! Det var vildt underligt for det er slet ikke med vilje men det er åbenbart det jeg bedst kan lide.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Jeg kan på virkelig mange måder relatere til lige netop det her indlæg. Sort har i meget lang tid også været den dominerende farve i min garderobe, og hver gang noget nyt skulle købes, så var det altid den sorte version der blev købt.
    Men ligesom dig, er jeg selv begyndt på at bevæge mig i andre retninger, dog er det i begyndelsen kun blevet til tøj i næsten lige så sikre farver som grå, hvid, og blå. Alle pastel- og pangfarver er slet ikke noget jeg tør endnu. Forhåbenligt kommer det en dag!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

    Jeg har det utroligt svært ved farver og har ellers været ret vidt omkring. Har haft alverdens farver hår og så alle mine fejlkøb har været farverige. Hvis jeg beslutter mig for at inkludere farver i min gardarobe, har det altid været blege farver i en blålig eller lyserød nuance. Eller denim og navy blå. Måske er det fordi, at jeg finder det forstyrrende at se på – det roder alt for meget, inde i knolden på mig. Min mor går udelukkende i Noa Noa tøj, som alt sammen er sødt, hyggeligt og pastelfarvet. Min stil står sjovt nok i kontrast til hendes, da jeg glædeligt dyrker sort, hvid, grå og læder. Om det er udfaldet af, at have været en grungeklædt teenager med 90’er ikoner, perfektionist til fingerspidserne eller bare et tilfælde, aner jeg ikke. Men farver og jeg, kommer nok aldrig til at gå hånd i hånd.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amanda

    Går selv en del i farver. Gør det fordi jeg bliver glad af. Synes det er fedt og udfordrende at kreere et outfit der indeholder farver, og finde de farver der passer bedst til mig.

    Selvfølgelig er der den evige “man kan kombinere sort med sort” smøre, men personligt synes jeg egentlig et sort i sort outfit kan blevet ekstremt deprimerende og kedeligt at se på.
    Jeg giver dig Marie, at du formår at lave interessante outfits med dit sorte tøj, men det er kun de færreste der kan det, og derfor kan det for mig blive uniformsagtigt at se når samtlige piger i DK kun går i sort…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eva S.

    Det er bare den bedste basis farve :) Jeg har ret langt rødt hår og grønne øjene, så jeg har det lidt svært med at finde farver jeg er glad for (bortset fra kongeblå). Jeg elsker egentlig også nude-toner, men mit hud er ret bleg og pudderfarver ser ikke særlig godt ud på mig. Så jeg plejer til at holde mig til de monochrome farver, og bruger farvede accessories når jeg har lyst til det. Og så er disse farver nemmest til at kombinere – dyre tasker og tøj vil jeg derfor altid købe i en monchrom farve. Men når man er blond eller mørkhåret er det sikker nemmere at finde superflotte farver som klæder en :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Jeg er en af dem, der altid har haft det fint med farver og print, men efterhånden virkelig kan se kvaliteten i f.eks. hvid. jeg får en flot kulør om sommeren, og der gør hvid sig rigtig godt. Desuden synes jeg at sort tillader at tøjet kan have flere detajler, uden at det bliver for meget. Så når jeg klæder mig farverigt er det mere simpelt, mens det sort/hvide tillader detaljer, som i et farverigt univers ville blive for meget.
    Måske hører de relativt nyankomne sort/hvide tendenser i min garderobe i lige så høj grad sammen med, at jeg er blevet ældre, og man er altid safe med noget sort eller hvidt. :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • CV

    Efter jeg så dit lyseblå sæt fra Samsø Samsø, har jeg absolut været helt hooked på lyse farver. Kraftige farver “gør ondt”, når jeg ser på det. Jeg synes, det er for kraftigt. Jeg er ikke typen, som bliver meget brun om sommeren, og sort fremhæver det ikke ligefrem. Pastel farver giver en bedre kontrast, og plus, min farmor bliver så glad for at se mig i farver :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste i

WHAT MY PARENTS WANT ME TO WEAR