GET INSPIRED BY - ANN-SOFIE KRAGH

LONG DISTANCE RELATIONSHIPS

wiendanmark
Så bliver det personligt herinde. En del af jer spørger nysgerrigt ind til min kæreste Sophus’ og mit forhold både i kommentarfeltet og privat på mail. Sagen er den, at Sophus i oktober sidste år flyttede til Wien i Østrig for at studere fine arts på Kunstakademiet. Hans drømmestudie. Mine rødder er og bliver dog herhjemme i Danmark, i hvert fald for nu, og på trods af at arbejde freelance have frie arbejdstider (og steder), ønsker jeg at have Danmark som mit hjem, at have min familie og venner indenfor nogenlunde rækkevidde, og deltage i events og arrangementer herhjemme i forbindelse med bloggen og min drøm om en designkarriere. Desuden taler jeg ikke specielt godt tysk, så der er også en sprolig barriere i forhold til at arbejde og danne relationer i Wien, hvor alle bestemt ikke taler særlig godt engelsk. Og det for altid vil være sådan, skal jeg ikke kunne sige, men for nu har jeg brug for den ro, Danmark giver mig.

Sophus skal studere minimum tre år i Wien, hvilket leder til det store spørgsmål – hvordan er det, at leve i et langdistanceforhold? Og mit svar er enkelt. Det er forfærdeligt. Ikke at vores forhold er forfærdeligt – tvært i mod – når vi endelig ses er det ekstrem intens kærlighed og en skærpet omkærksomhed på at være sammen og tilfredsstille hinanden på alle tænkelige måder – men at undvære hinanden i lange perioder er bestemt ikke min kop te. Jeg har brug for fysisk berøring og bekræftelse – og jeg synes efterhånden, at jeg er så voksen, at det, at have en kæreste, også betyder at bo sammen.

Det ledte også til, at Sophus og jeg i en kort periode valgte at sætte forholdet på pause, for at fundere over prioriteringer, og for at prøve af, om vi reelt set kunne undvære hinanden, hvilket ikke viste sig at være muligt. Det er en kæmpe frustration at afstand skal være så stor en faktor for mig, men det er det nu engang. Så lige nu prøver vi bare at få det til at fungere. Vi ses cirka to gange mådentligt i kortere eller længere perioder – og så er Sophus’ studie heldigvis fyldt med lange semesterpauser og ferier. Det tager kun 1,5 time at flyve til Wien, og turen til- og fra lufthavnen er forholdsvis kort. Det er dog virkelig hårdt. Jeg håber, jeg får et mere afslappet forhold til fysisk nærvær i fremtiden, eller at der sker et eller andet, gør bringer os fysisk tættere på hinanden – for ellers bliver det godt nok nogle hårde år.

Click here to translate this post.

12 comments

  • Katrine

    Tak fordi at du bare har de bedste råd i verden til alt!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mathilde

    Lang distance er lort. Nu går jeg godt nok kun i 9, hvilket min kæreste også gør. Efter sommerferien tager jeg et år til USA, og ikke ikke hjem på noget tidspunkt.. Vi har været sammen i to år, og jeg har svært ved at undværer ham i bare en uge…
    Men jeg tror på at vi klarer den, og at i også vil blive ved med at have det så fantastisk sammen!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura

    Jeg er selv lige nu i et lang distance forhold.
    Sidste Sommer var det bare en hyggelig flirt i læseferien og vi var sammen op til flere gange. Fik pludselig følelser for ham og det var mere end havde jeg egentligt gik og troede. Han havde sagt til mig han havde søgt ind som guide og regnede med at blive det, så han skulle altså ikke være i DK, så jeg viste godt havde jeg gik ind til. Da det blev en realitet at han skulle være guide og dermed bo på Gran Canaria var vi enige om at forblive kærester.
    Men nogle uger før han skulle af sted trak han i land. Ikke fordi han ikke elskede mig, men han troede ikke kan ville kunne være i et lang distance forhold.
    Der går 2 måneder og i starten af november skriver han til mig han er blevet indlagt på hospitalet med en alvorlig sygdom.
    Han ender med at blive føjet hjem til DK fordi han var for syg til at være på Gran Canaria
    Jeg vælger at besøge ham på hospitalet og der var ingen tvivl, følelserne var der stadig og de var kun blevet stærkere. (selv om vi jo ikke havde været kærester i ca. 2 måneder)
    Han ligger på hospitalet hele december måned og bliver udskrevet i januar.
    Vi er blevet kærester igen og han er nu tilbage på Gran Canaria, i bedste velgående som guide igen.
    Det var rigtig svært i starten, men vi har nu været væk fra hinanden i over 2 måneder.
    Vi har kontakt hver dag og har aftalt at vi skal sende godmorgen/godnat sms eller snapchat hver dag.

    Hvis man indgår i et lag distance forhold så er det fordi man VIL det og man VIL den anden 100 %
    Ja, det er hårdt ingen har sagt det er nemt, men sådan må det være når det er under sådan nogle omstændigheder.
    Det er ventetiden værd og gensynsglæden kan ikke beskrives. Man skal opleve den.
    Man kommer til at savne nærvær, det er helt sikkert, men man skal huske på, at hvis kærligheden er stærk nok så kan den holde til alt.

    Jeg skal besøge min kæreste i påskeferien og jeg glæder mig som et lille barn, det bliver helt fantastisk. Gran Canaria en helt uge, 30 grader og min kæreste. Det er lige til at holde ud, og det trøster min på grå og kedelig dag. :)

    Altid husk at være ærlige overfor hinanden og ha’ den daglige kontakt. Det betyder i vært fald rigtig meget for mig.

    “Jeg savner dig” sms’er er godt men kun en gang i mellem, man gør hele tiden sig selv bevist om man savner den anden.
    “Hvad laver du?” sms’er “eller “hygger med veninde i aften” sms’er er ligeså vigtige. Fokus skal over på nogen andet en gang i mellem.

    Hvis i virkelig vil så kan i også godt!
    Rigtig meget held og lykke<3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malle

    Long distance relationships are a fucking bitch. Jeg er selv i et, han bor i England, jeg bor i Danmark. Og det bliver lidt nemmere at håndtere, men det er stadig fucking hårdt. Vi har været sammen i 4 år snart, og har kendt hinanden i omkring 6 år, men det er så frustrerende svært nogle gange. Men jeg tror på at I to perfekte turtelduer kan klare det <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tine

    Jeg har sgu ondt af dig, lang distance er virkelig svært.
    Jeg har selv været i lang distance forhold i 1,5 år mellem København og Aalborg. Selvom vi begge bor i Danmark, tager toget altså 5 timer, så det er ikke lige til at ses. Og jeg må desværre fortælle dig – det bliver ikke nemmere. Det synes jeg i hvert fald ikke, selvfølgelig kan det være forskelligt fra person til person. Men det med ikke at lige at kunne blive trøstet hvis man en dag er ked af det, eller bare at fejre fødselsdag sammen bliver umuligt, hvis ikke det ligger i en weekend. Derfor flytter jeg til Aalborg efter sommer, for at studere.
    Jeg håber, og tror, at I nok skal klare de tre år, men puha, jeg føler sgu virkelig med jer! Al held og lykke her fra <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg vil faktisk gerne undskylde for at have været en af dem, der spurgte ind til det. Jeg synes det er smukt at læse, at så stærk kærlighed findes og jeg er så glad på dine vejne at netop du har fundet den. Pas godt på hinanden selvom det er hunde hårdt, jeg og sikkert mange af dine andre læsere hepper på jer og håber (tror og nærmest ved) det nok skal lykkes for jer. I fortjener hinanden (på den bedst tænkelige måde). Masser af kærlighed til dig Marie!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • trine

    I er så perfekte, så mon ikke alting nok skal gå, trods det er hårdt at være adskilt fra hinanden <3

    btw. postede du ikke også dette indlæg i går?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise Joli

    Min kæreste arbejder på Filippinerne det næste halve år – eller dvs, der er gået 2 måneder siden han tog afsted præcis i dag – og vi kommer ikke til at se hinanden, så selvom det “kun” er 6 måneder er det ret hårdt, og jeg forstår præcis hvad du mener!
    Man må bare tro på at det nok skal gå og så ellers tage en dag af gangen <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Siff

    Åh Marie, jeg kender det alt for godt! Det er SÅ svært når man bare gerne vil kysse og kramme og mærke den anden, og det tætteste man kommer på er Skype… Yay. not.
    Men faktisk vil jeg næsten sige du er ‘heldig’ – tænk at have råd og mulighed for at se sin kæreste hver anden weekend, selvom han bor så langt væk! Manner, hvor ville jeg altså ønske det var mig! Min kæreste gennem to år bor i Ungarn og jeg kan kun se ham ca. hver 2,5 måneder og den her galskab gør vi lige et år mere!
    Jeg ved godt hvor hårdt det er, men prøv at tænke på de gode ting i det (selvom det er svært): Man er mere produktiv, når man har mere alenetid og forelskelsen holder længere!

    Held og lykke med det hele <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nadja

    Åh jeg kender det alt for godt. Mødte min Argentinske kæreste da vi begge gik på højskole i Danmark i 2010. Først fjollede vi bare rundt, men så blev det sgu ret intenst og seriøst og efter et halvt år sammen på højskolen skulle han tilbage til Argentina og jeg til København for at studere. Vi var væk fra hinanden i et år før vi så hinanden igen. Det var EKSTREMT hårdt. Heldigvis er facebook, mails og skype en kæmpe hjælp og vi sørgede for at tale sammen hver dag. Det hjælper også altid at have en plan for hvornår man skal ses igen så man har det at se frem til (:læs nedtælling for mit vedkommende: så er der kun 4 måneder til han kommer haha) Vi har siden da været fra hinanden igen i 3 måneder, 6 måneder og 2,5 måned. Pyha man skal VIRKELIG ville det når man er i et langdistance forhold! Du er trods alt heldig med at Wien ikke er så langt væk. En rejse på 25 timer og en flybillet til 7000 kr er ikke noget man kan bestille to gange om måneden..

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

    Sikke et flot indlæg!

    Det er rigtig hårdt når de ydre omstændigheder besværliggør det hele, når man nu elsker hinanden så højt.
    Min kæreste er kronisk syg, med alle de nedture og forhindringer der følger med, og jeg synes nogengange det er så uretfærdigt at den situation skal forvikle og påvirke vores forhold, når alt andet er så fantastisk. Men så husker jeg på hvor heldig jeg er at have fundet en jeg elsker så betingelsesløst og som elsker mig lige så meget, og hvor meget vores glæde fylder i forhold til alt det dumme.
    Selvom det er noget af en kliché, tror jeg fuldt og fast på at hvis man kan gå igennem hårde tider med den man elsker, kan man klare alt sammen – og at det kun kan gøre ens forhold bedre og stærkere. Folk der ikke oplever de store nedture, bliver måske ikke på samme måde mindet på hvor vigtigt omsorg og kærlighed overfor hinanden er.
    Så nogle gange betyder det at man må vente. Og håbe. Og prøve at blive ved med at være positiv. Og altid huske kærligheden :)

    Jeg håber på det bedste for jer! Tak for et godt og personligt indlæg :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • I

    Har selv været der (lidt ala, i hvert fald), og jeg er også sådan en som kræver meget nærvær og opmærksomhed, og ved bare hvor hårdt det er, at man ikke kan få det – specielt når det er en man elsker så højt! Men i er da lidt heldige at i har økonomi og tid til at ses så ofte.

    Trods vi begge boede i Danmark, så havde vi 3,5 timers transport hver vej, og det blev så til hver anden weekend, og vi, nok mest mig, var så tæt på bare at smide håndklædet i ringen så mange gange. Det gjorde vi aldrig, og i dag, 4 snart-et-halvt-år senere, så bor vi sammen og skal ha’ en lille baby til juni!

    Er sikker på at når kærligheden er der mellem jer, så skal det hele nok gå – og det er jo stadig ret nyt, jeres langdistance forhold, og man skal lige omvende sig, og det kan tage tid! Det tog et helt år før jeg var inde i en ordentlig rytme med mit og min kærestes forhold. Så hold ud, også når det bliver hårdt, også er der måske Sophus-Marie babyer engang i en ikke alt for fjern fremtid! :)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste i

GET INSPIRED BY - ANN-SOFIE KRAGH