BEING A BLOGGER

MONEY AND INCOME AGAIN

Photobucket

Jeg får enormt mange spørgsmål omkring min økonomi. Jeg lever pisse godt, så spørgsmålet er fuldt forståeligt. Dog vil jeg have retten til absolut ikke at oplyse, hvor meget, jeg tjener, men til at forklare, hvorfor, og hvordan jeg lever, som jeg gør. Indlægget her er en lille sammensætning af en hel masse, så det ville være så dejligt, hvis I gad læse med:

Jeg færdiggjorde STX år 2010, og jeg har arbejdet som pædagogmedhjælper på en SFO siden da. Det sidste år næsten på fuldtid, men efter sommerferien kommer jeg til at gå meget ned i tid, således at jeg har tid til at dyrke bloggen, events, mode, fotografi, teater og andre store interesser så meget som ønsket. Jeg er endnu ikke bestemt mig for, hvad jeg har lyst til at lave, når jeg bliver “stor”, men jeg vil helt sikkert havne et sted, hvor jeg kan udnytte mine kreative evner og min kærlighed for samme. Netop derfor vil jeg det næste år kunne udvikle mig, forhåbeligvis meget, i alle disse retninger, og til næste sommer have et mere klart billede af, hvad jeg vil. Bloggen her er min lille darling, og der sker enormt meget rundt omkring mig – oftest baseret på bloggen. Jeg er stadigvæk lidt uforstående overfor det faktum, at det kan give mig så pisse meget god respons og vilde muligheder, at lave, hvad jeg elsker så højt. På den måde er jeg meget priviligeret.

Som sagt, tjener jeg altså penge på SFOarbejdet, samt på bloggen. Som min popularitet her vokser, stiger min indkomst. Ønsker jeg mig noget, som f.eks. et Canon 7D, som jeg netop har erhvervet mig, jamen så sparer jeg op til det, og køber det – eller, om muligt, så køber jeg det med det samme. Jeg har stort set aldrig noget liggende, jeg ikke anvender – hvis dette sker, så sælges det lynhurtigt, for at gøre plads til nyt og ønsket.  For lige at slå én ting fast, så køber jeg alle mine dyre ting selv. Jeg betaler selv min mad. Jeg betaler selv min lejlighed. Bum. Jeg får til gengæld nogle gange store gaver i forbindelse med jul og fødselsdag. Jeg har altid været ret “forkælet” hjemmefra, men har stadigvæk lært, at dyre ting kræver hårdt arbejde. Derfor har jeg f.eks. altid selv haft arbejde, lige siden jeg fyldte tretten. De ting, jeg ejer, er jo netop ikke bygget op over det sidste år – men er et produkt af solgt/købt/tjent de sidste mange år. Køber man dyre varer, er det muligt at videresælge til nogenlunde priser, og ergo købe nyt. So simple as that. Desuden er jeg pissegod til at spotte varer ret billigt secondhand, og gør mig nogle gode køb på dén måde. Både i den eksklusive og highstreetede ende.

Og så handler det hele selvfølgelig om prioritering. Jeg vil som oftest hellere købe én lækker basis tee fra Acne end fire fra H&M, som er totalt gået ud af form efter blot én vask. Jeg ejer fem tasker – ikke tyve – til gengæld er de, jeg har, af pisse god kvalitet og nogle, jeg virkelig er glad for. Herved ikke sagt, at highstreet ikke er godt, for den slags tyer jeg skam også til, men man kan jo altid vælge at prioritere. Netop på grund af denne prioritering, kunne jeg købe min første Louis Vuitton taske helt selv som fjortenårig. Det er ikke umuligt. Det er bare at vælge!

Jeg håber, at dette åbnede jeres øjne for mit økonomiunivers, og giver jer en bedre forståelse for min livstilssituation (hjerter til jer).

48 comments

  • Anna

    Interessant kommentar og meget reelt begrundelse. Er dog stadigvæk meget forundret over – og det gælder jo ikke kun dig – hvorfor man har brug for/lyst til tasker til så mange penge? Jeg går ind for god kvalitet, for som du selv siger, så er H&Ms t-shirts ikke de bedste på markedet (men det er Acnes nu heller ikke), men det der mærkeræs, hvor en taske koster 10.000 kroner (eller 5000 kroner) forstår jeg ikke? Ingen af mine veninder køber meget dyre mærketasker, sko, solbriller, så jeg kan ikke spørge dem. De fleste i omgangskredsen bryder sig i det hele taget ikke om, at folk kan spotte, hvor deres tøj kommer fra, og især hvor meget, det har kostet. Jeg er enig. Selvom jeg går op i mode, så har jeg ikke lyst til at skrige ødsel fashionista fra lang afstand? Når jeg ser en pige eller kvinde med en dyr taske på strøget, så tænker jeg straks på prisen, og hvad der har lagt til grund for sådan en “investering”. Jeg glemmer alt andet ved personen. “Se, hendes taske koster 8000 kroner”, siger jeg til min kæreste, som ryster på hovedet. Jeg ville ikke kunne retfærdiggøre et sådan køb over for mig selv, men er meget nysgerrig i forhold til, hvad andre tænker?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Seriøst, elsker din blog. Dine indlæg er så fine, inspirerende og sådan lidt skæve på den gode måde!!
    Al respekt herfra.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Seriøst, jeg elsker din blog. Dine indlæg er såå fine, inspirerende og sådan lidt skæve på den gode måde!
    Al respekt til dig.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Er vild med måden du prioriterer dine køb på. Noget jeg godt kunne lære lidt af. Det er fedt at du fortæller om din økonomi, da jeg kan forstå du har fået mange henvendelser omkring den.
    Tror helt klart mange kan lære noget (og ISÆR mig, hæhæ)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie

    Tak for et godt indlæg! Jeg får helt lyst til at gå ind og overføre nogle af mine penge til min opsparing! :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

    Jeg må sige, at jeg har været en af dem, der virkelig har undret mig over, hvordan dælen du har råd til at købe tasker til 10.000 kroner og Acne-tøj i lange baner. Det ligger meget langt fra min verden (omend jeg selv elsker shopping og god kvalitet – jeg er bare alt for sparsommelig og nærrig, tror jeg).

    Men nu forstår jeg bedre. Tusind tak for det fine indlæg – noget der måske ikke bliver komplimenteret så meget på din blog, er din skrivstil: den bliver altså bedre og bedre!

    Jeg har også haft jobs, siden jeg var tolv-tretten år og mener bestemt også, at man bør lære, at penge ikke hænger på træerne og at man skal kæmpe for det, man gerne vil (arbejde med). Nu er jeg færdig med STX lige om få dage og jeg håber, at jeg kan få mig et fuldtidsjob – for det er jo helt vildt, hvor mange flere (økonomiske) muligheder, det giver! :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • vildekaniner

      Kære Anna. Tusind tak for din kommentar, jeg er glad for at kunne “åbne” verden lidt for de af mine læsere, der har været uforstående. Glæd dig – det er så skønt, og en helt anden økonomisk frihed at arbejde og ikke skole den :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Godt indlæg Marie, det er nemlig lige præcis prioritering det handler om, og hårdt arbejde selvfølgelig! Jeg har arbejdet siden jeg var 13 år, både ved siden af studier og fuldtid. Brændte dog alle pengende af på lort, mega irriterende nu, men man må jo bare se frem ad. Jeg har f.eks bestemt mig for at købe en balenciaga taske næste år når vi får skat tilbage.. selvom jeg gerne ville have købt din;) Du er så fucking sej! bum

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • vildekaniner

      Tusind tak. Ja, det er bare om at lægge en smule til side – i sidste ende får man råd til lækre ting :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma

    Pisse fedt indlæg og pisse inspirerende!
    Ps, hvor er din fede pung fra? (mærke)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elsker dine mere personlige indlæg :-)
    For mig virker det faktisk ret inspirerende, hvordan du styrer din økonomi. Sådan vil jeg også gerne gøre!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie M.

    Du lyder som en meget fornuftig pige hvad penge angår, tak fordi du tog dig tid til at forklare dette for alle os læsere, uden naturligvis at afsløre for meget, godt indlæg!

    http://www.copenhagencoffeechic.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • vildekaniner

      Tusind tak for endnu en dejlig kommentar, Julie :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvad har du arbejdet med som yngre? (Er fjorten er leder efter fritidsjob)
    Har i år erhvervet mig min første rigtige mærketing: en armani læderjakke. Og du har ret: hellere en enkelt lækker jakke end 6 deforme, billige jakker!
    Knus

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • vildekaniner

      Dejligt at du har købt dig noget lækkert! 13-14 år arbejdede jeg i en blomsterbutik, passede to børn et par gange om måneden, og lavede teater med nogle små børn :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Fedt indlæg! Er begyndt at følge bloggen fast for et stykke tid siden, og nyder virkelig at læse med :) Blev helt inspireret af dit indlæg her, idet jeg er typen, der gør hurtige shoppefix og dermed ender med tyve forskellige ting fra highstreet butikker, i stedet for den ene ting, jeg egentlig VIRKELIG drømte om. Må blive bedre til at spare op, fordi glæden derved er bare én helt anden – Når man kan købe dét, man ønsker sig allermest, i stedet for at ‘nøjes’ :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • vildekaniner

      Godt at det kan bruges! Hvis du er en købeelsker som jeg, kan jeg anbefale at supplere med genbrugskøb – så kan man både spare op, men samtidig få tilfredsstillet sine lyster :-D

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • malou

    Hej Marie.
    jeg har det på fuldkommen samme måde hvad angår økonomi, selvom jeg dog kun er 16. men jeg bruger mine penge meget sparsomt. ligesom dig har jeg lige købt nyt spejlreflekskamera og bruger mine penge på ting jeg virkeligt ønsker mig og som er i en lækker kvalitet.

    nu siger du at du ejer 5 lækre tasker og så bliver jeg altså pisse nysgerrig, så ville du ikke vise os hvilke det er?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • vildekaniner

      Hej Malou. Godt at høre, at andre “arbejder” på samme måde som mig :-) Jeg harvist dem så mange gange, at folk næsten bliver aggresiv, når det sker :-) He he. Søg eventuelt på “bag collection”!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Birgitta

    Det er sgu i orden!
    Har selv arbejdet siden jeg var tretten (er dog vildt dårlig til at spare op til de helt gode sager. Ligesom om de er væk efter nogle øller. Lød ikke særlig alkoholikker-agtig haha) og er selv genbrugsdronning som mine veninder siger ;)

    Skide godt arbejde du ligger i det hele det synes jeg virkelig!

    Keep up the good spirit som man siger.
    God Grundlovsdag herfra!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • vildekaniner

      Tusind tak! Ha ha, ja, hvis man er forfalden til byture eller f.eks. er ryger, så klattes pengene hurtigt væk :-D

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej hvor jeg virkelig respektere dig og din måde at håndtere økonomi på! Jeg prøver også at spare op, så man kan købe sit “drømme køb” og den elskede følelse når man endelig for det købt er fantastisk! Nice indlæg!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

    Hej Marie. Virkelig dejligt og beundringsværdigt at du lægger så meget tid og smukt arbejde i bloggen. Det er vi mange der sætter stor pris på.
    Men appropos secondhand.. Hvad vil du definere køb fra Trendsales som? Og har du nogensinde røget? (En anelse malplaceret, he, men hva faen)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • vildekaniner

      Mange tak! Køb fra genbruger og uden mærker eller mærker man ikke kender er secondhand i mit hoved – en Balenciaga fra TS er bare en balenciaga. Selvom den jo principielt er secondhand :-) Ha ha – har aldrig røget fast, men ryger en sjælden gang imellem til fester!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Super fedt indlæg!
    Jeg er også selv i gang med at spare op til et nyt kamera, det er hårdt at begrænse sin shoppetrang. Men når man virkelig vil have noget, så bliver man nød til det. Man bliver også så glad, når man får det og tænker “Det har jeg sku fortjent efter det hårde arbejde” ;-)

    //Sofie
    http://www.sofiemoth.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sådan skal det lyde, Marie.

    Kunne ikke være mere enig. Som min veninde siger, skal man ‘shoppe fransk’. Det vil sige, at man køber dyre basic vare (i den sorte-grå-hvide skala) såsom t-shirts, bukser, jakker osv., men når det kommer til enkelte, farverige tøjstykker, så går man i highstreetbutikkerne.

    Jeg har stor respekt for dig, og jeg elsker, at du er så selvstændig.
    – YOU GO GIRL!

    http://www.salanderbycicles.blogspot.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • vildekaniner

      Mange tak for den fine kommentar, Sidsel. Det er kombinationen af det dyre og det billige, der skaber hele stilen :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gid det var mig der havde samme sans for at spare op…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara W

    Viiiiiiiiiiirkelig interessant læsning – eller noget….. Hader når folk skriver ‘ergo’. Så arrogant

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • vildekaniner

      Det er fandeme en mærkelig kommentar! Hav en dejlig dag :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

    Jeg respektere virkelig din måde at håndtere det her på. Hvis man vil have noget, som er oppe i den dyre række, må man “kæmpe” for det.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • vildekaniner

      Tusind tak, Nanna, det er jeg rigtig glad for at høre :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

    Hvad arbejdede du med da du var 13?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • vildekaniner

      Hos en blomsterhandler som blomstervander og opvasker, he he. 45 kr. i timen – bujah!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amanda

      STOR RESPEKT HER FRA! er selv i gang med at spare sammen til et halvt år på højskole og arbejdede på et tidspunkt for de der 45,- i timen (pyha… det er hårdt!), mindede mig selv om at det var bedre end ikke at tjene nogle penge overhovedet…

      Et halvt år til og så tager jeg afsted, endda med lidt “overskud” på kontoen i forhold til hvad jeg kommer til at bruge det halve år ;)

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • vildekaniner

      Woopwoop, godt gået!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

    Fedt indlæg!
    Der er altså bare noget over selv at arbejde hårdt for sine penge, så man selv har råd til at købe det! :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg synes du er nice. Intet mindre. Synes det er fedt, at du fårmor at skrabe så mange penge sammen, at du har råd til den slags. – Jeg har ikke engang råd til at bo selv, selvom jeg max bruger 300-400 kroner om måneden.

    nckopp.blogspot.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • vildekaniner

      Tusind tak, Nanna. Med hårdt arbejde kommer man langt :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste i

BEING A BLOGGER