SOMMER OG PÅKLÆDNING

STATUS PÅ LIVET SOM HUNDE-MOR

Nu har jeg snart været hundemor i en måned; og tiden er både fløjet afsted og gået temmelig langsomt. Jeg er et sted nu, hvor jeg har vænnet mig til, at hun er der, og ikke længere overraskes over at skulle have hende med i planlægningen. Det kræver at tage en del tidligere hjem fra byen for at gå med hende, men det er alligevel det hele værd, når man ser hendes glade fjæs og man bliver slikket i hele hovedet af lykke over genforeningen.

Og hun er så dejlig lærenem. Hun kan sitte uden problemer, og vi er ved at lære dæk og giv pote. Gåture er både lette og svære – der er dage, hvor hun uden problemer kan gå uden snor, og dage, hvor hun ikke kan gå 5 meter uden at bide i snoren og løbe efter fugle.

Olga er en sindssygt opmærksomhedskrævende hund – heldigvis – for jeg har da aldrig oplevet et så socialt byliv, som efter at være blevet hundemor. Alle vil tale med hende. Og hun ELSKER det. Særligt børn og gamle mennesker gør hun bløde i knæene, og forleden var der en ældre kvinde, der seriøst fik tåre i øjnene, fordi hun fik lov til at holde hende. Min mor og jeg konkluderede, at hun simpelt hen må tro, at hendes navn er “Nuuurh” eller “OMG”; for det er absolut de mest anvendte ord omkring hende, og hun spotter vitterligt mennesker, der reagerer sådan på hende, og løber i deres favn, hvis hun får lov.

Jeg forsøger at socialisere hende med andre hunde, men det er meget blandet, hvordan hun tager det. Hun virker langt mere interesseret i ejerne, end i hundene, men vil som udgangspunkt gerne lege og gør ikke ad dem.

At få en hund sætter en god gåtur i perspektiv. Førhen var en god gåtur sådan én, hvor jeg gik med en kop kaffe og musik i ørene, men nu er det pludselig forvandlet til en gåtur, hvor Olga både skider og tisser. Haha.

Når jeg så er ude og gå, og møder alle de søde mennesker, der vil hilse, så bliver der SERIØST altid stillet de samme 4 spørgsmål:

1. Hvilken race er hun? Maltipoo – blandet malteser og toy poodle.

2. Hvor gammel er hun? Lige over 15 uger.

3. Hvor stor bliver hun? Cirka 3 kilo.

4. Hvad hedder hun? Olga.

Og disse spørgsmål er egentlig ikke korrekt formuleret, for 90% antager, at hun er en han. “Nåååh, hvor er han sød!” – nu ved jeg, hvordan det må føles for forældre, når fremmede tager fejl af deres babys køn. Hallo! Det er faktisk en pige. Skal jeg sætte en sløjfe i håret på hende, for at det syner sådan? Haha.

Alt i alt er det virkelig en dejlig berigelse til mit liv. Hun holder mig virkelig grounded. Og så er hun bare det skønneste, gladeste lille væsen – og jeg tager seriøst mig selv i at vugge hende i min favn og kalde hende “min lille pige”, selvom det lyder helt fjollet. Men hun er bare min lille skat. Og jeg kan mærke, at det bliver lettere hver dag.

12 comments

 • Anne-Sofie

  Hej Marie
  Kæmpe tillykke med din skønne lille hund, hvor ER hun sød 😍 Angående kønsforvirringen er et lyserødt eller lilla halsbånd vejen frem!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Hun har faktisk et lilla halsbånd med simili-sten! Haha :-D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej Marie,
  Vil gerne spørge om hvilket par jeans fra &Other stories du har på dit instagram billede, hvor du er i ført en rød badedragt? :)

  På mange tak!

  Kh Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Hej Mette – jeg laver indlæg snart <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Nej, hvor kan jeg bare se min egen hvalp i alt dette! Fuldstændig samme træk! De maltesere er bare skønne!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Det er så dejligt at følge din nye status som hunde-mor! Ville elske en “følg med i min dag”, evt bare på story, eller video, hvor man kan se mere til jer to!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Godt at høre! Og dét er da en super god idé, den vil jeg tage med mig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • LL

  Hvor er det sjovt – det lyder præcis som min maltipoo pige 🐶
  Mht. socialisering vil jeg sige; hundetræning. Det gjorde alt for vores lille hvalp. Nu tør hun hilse på alle, store som små hunde, og vil hellere snakke med dem end menneskerne 😉 Held og lykke med hende. Kram

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er hun sød.

  Der er noget virkelig beroligende og terapeutisk ved at have hund.

  Vi har en cavapoo. Toy puddel + Cavalier King Charles Spaniel. Hun hedder Holly og folk tror også hun er en han og i øvrigt en hvalp, selvom hun snart er 2 år.

  Har du brug for pasning, så sig til eller anden socialisering, så sig til.

  Holly har en lillebror og de er altid friske på nye legekammerater.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Lad os sætte en playdate op, jeg er klar på alt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jessica

  Min hund ville også hellere lege med hundeejere end hunde, men det var som om han først opdagede andre hunde, da han blev lidt ældre. Og alle troede han var en hun, selvom jeg havde en lyseblå sele på ham :D

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SOMMER OG PÅKLÆDNING