DEN FINESTE ASOS-TOP

OM AT FØLE NOGET…

…og ikke rigtig forstå følelserne, før de er skrevet ned eller sagt højt.

Min virkelighed foregår i mit hoved. Jeg kan derfor blive helt skør af for meget alenetid, for jeg opbygger en version af virkeligheden, som ikke nødvendigvis gør sig gældende for andre. Overtænkning; den lille bitch. Når folk spørger mig, hvorfor jeg stadigvæk blogger, så er det netop for muligheden for at få afløb for overtænkningen. Selvfølgelig holder jeg også af at inspirere, men nogle gange føles det som om, at min virkelighed ikke lever, hvis den ikke bliver sagt højt. Kender I det?

Vi er en følsom generation. Eller, i hvert fald en generation, der i høj grad har fået lov til at lade følelser og intuition styre beslutninger – og derfor har dyrket følelser på en anden måde, end vores forældre. Måske er det netop vores fædres skyld – for vores fædre er mindst ligeså følsomme, de har bare fået et klask i røven for at tude, hvilket måske har skabt et behov i dem for at skabe frihed til følelser for os. Tak, far og company.

Dialogen er vigtig. Uden dialogen er følelserne fanget i mit hoved. Med dialogen får jeg ikke bare udløb for tankerne, men også et modspil og, i bedste tilfælde, et andet perspektiv på situationen. Derfor har jeg et ekstremt behov for at omgive mig med mennesker, der, ligesom jeg selv, holder af at gå ind i de tungere og mere abstrakte samtaler om lige præcis følelser. Faktisk disconnecter jeg super hurtigt med mennesker, der ikke dyrker følelser. Jeg tænker tit på, hvad mennesker, der påstår ikke at være følsomme, snakker om, når de er sammen. Jeg kan ikke engang fortælle om aftensmaden, uden at lægge følelser ind i samtalen (hvilket til gengæld også er et problem; jeg opdagede pludselig, hvor irriterende, det må være for mine medmennesker, da jeg skrev det) – men seriøst; hvad snakker man så om?

6 comments

 • Annita

  Hvad man skulle tale om, hvis ikke éns egne følelser? Skud fra hoften: Verden, det samfund vi lever i, politik, kunst, miljøet, forestillinger om den verden vi vil leve i, det samfund vi vil skabe, strukturer, vores muligheder for at ændre verden, hvordan vi øver modstand mod en regering, der i stigende grad afvikler uddannelser, kulturinstitutioner og fratager en særlig gruppes demokratiske rettigheder under dække af, at det er demokratiet, de beskytter osv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Jeg vælger at ignorere den sarkastiske undertone og bare svare på dit spørgsmål; jeg kan ikke snakke om disse ting, uden at snakke i følelser. Måske du har misforstået mig – det handler ikke om at snakke om følelser, men i følelser.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henrik

   Hovsa, Annita. Det indlæg fik vist nogen følelser frem i dig, hvad? Men det gør vel heller ikke noget? 😀👍

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nana

  Det er enormt interessant at læse om – jeg er selv et meget følsomt og følende menneske, men hvor du har brug for andre for ikke at skabe en forskruet virkelighed i dit hoved, er jeg helt modsat. Jeg kan bruge andre mennesker til at få deres syn/mening/perspektiv, men i sidste ende kan jeg kun bearbejde mine følelser selv. Derfor er jeg ofte meget i mit eget selskab, hvis jeg går igennem noget der er følelsesmæssigt hårdt – der kan jeg slet ikke finde lyst eller overskud til at være sammen med andre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • X

  Kender du til Myers briggs personalities? tror du vile synes det er rigtig spændende, både i forhold til at forstå en selv, men også forstå andre der tænker anderledes. Jeg er ikke selv følende men tænkende – det betyder ikke at man ikke har følelser men at man har mere fokus på ens logik og de ting der giver mening ud fra ens eget perspektiv. For mig kan jeg tænke at følende mennesker er meget selvoptaget af deres egne følelser – men jeg prøver på at øve mig på at tænke hvad man kan lære og synes forskellen i personligheder også er med til at udvide ens perspektiv. Anyways. Hvad snakker folk om der ikke er følende? Haha det et sjovt spørsmål :D jeg ville aldrig snakke meget om maden for eksempel men snakker generelt om ting der ikke er fysisk til stede – muligheder, drømme, ting der er sket som man prøver at forstå..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Ja, det gør jeg – elsker personlighedstest, og Myers Briggs var faktisk den første, jeg opdagede. Det er super spændende at høre dit perspektiv, tak for kommentaren!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DEN FINESTE ASOS-TOP