DEJLIGE DAGE

“HAR DU FÅET HUND?”

Mange af jer på det seneste har efterspurgt dette indlæg, og det har selvfølgelig været på tegnebrættet længe – jeg har bare haft behov for ro og tid til at forstå det hele, og ikke mindst til at lære min lille, nye baby at kende.

Ja, jeg har fået hund.

Hun hedder Olga, og er af racen maltipoo – altså blandet malteser og toy poodle, hvilket både gør hende ufatteligt nuttet at se på, men som også betyder, at hun ikke fælder, og er helt ekstrem lærenem og selskabelig.

At få en hund er en STOR beslutning. Meget større, end jeg lige havde forestillet mig. Jeg er ikke vokset op med hund, og har derfor skulle starte helt forfra i lærringen omkring hunde generelt, og oveni skulle lære min lille skat at kende. Hun er utrolig dejlig. Social, dygtig og glad i låget. Lige nu er hun knapt 14 uger, og jeg har haft hende i 2 af dem.

For et par år tilbage legede jeg med tanken om at få hund, men blev advaret alle vegne fra om det store ansvar, det er, og valgte derfor ikke at gå videre med ideen. For et par uger siden mødte jeg så Olga gennem en veninde, der skulle af med hende, og jeg forelskede mig lige på stedet. Jeg er måske ikke “hunde-menneske” generelt, men jeg er klart Olga-menneske. For hun er noget særligt, og vandt mit hjerte fra start.

Det ER hårdt. Det er fucking hårdt. Det er ikke for sjov, at folk sammenligner hundehvalpe og babyer. Jeg har øjeblikke, hvor jeg ser på hende og tænker, om det mon var det rigtige for mig, og om jeg kan løfte ansvaret – men for det meste hygger jeg mig bare med hende og er glad.

Mit job er perfekt indrettet til at være hundeejer; jeg er hjemme det meste af dagen, og jeg kan tage hende med rundt de fleste steder, så hun får godt med stimuli og kærlighed. Måske det netop var dét, der trickede min beslutning – fordi jeg lever så meget i min egen verden og i mit hoved, tror jeg, det er sundt for mig at skulle være noget for et andet væsen permanent.

Vi er stadigvæk ved at lære hinanden at kende, og Olga er stadigvæk en lille hvalp med brug for ekstra meget opmærksomhed, omsorg, kærlighed og stimuli. Det er en vanvittig proces, som jeg heldigvis føler mig klar til at løfte, men jeg kan bruge AL den hjælp, jeg kan få – og jeg ved, der sidder nogle sindssygt kompetente hundeejere derude, som sikkert har gode råd at dele ud af. Så – fyr løs! Og sig hej til min lille skat; Olga!

12 comments

 • Annette

  Sjovt – vi købte Olgas søster Ellie…
  vi så søde Olga da vi var oppe og se Ellie – jamen vi var bare totalt solgt da vi så de små krudtugle 💞💞

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Neeeeej, er det rigtigt! Bor I i København? Eller har I mulighed for at sende nogle billeder af Ellie? Vil vildt gerne se hendes søster :-D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Hej Marie
  Kæmpe stort tillykke med Olga – hvor er hun yndig.. slet ikke til at stå for!

  Jeg fik min elskede hund for omkring 8 måneder siden, og trods det kan være svært i starten, så bliver det kun nemmere.
  Mine erfaringer siger mig, at det vigtigste er, at du tager Olga med overalt i begyndelsen. Hun skal hurtigst muligt vænnes til at køre i bil, sidde i cykelkurv, være med inde i byen, høre høje lyde m.m.
  Endvidere, er det næsten alt afgørende, at hun socialiseres med andre hunde fra begyndelsen af. Såfremt man ikke gør dette, vil der være stor risiko for at få en hund som er sky eller direkte angst overfor andre hunde/dyr, hvilket man naturligvis helst vil undgå.

  Mange hilsner
  Amalie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  At havde hund, kan være hårdt. Men hold nu op, hvor giver de meget igen :)..
  Det bedste jeg gjorde, da min egen var hvalp. Var at vænne ham til en masse ting, så tingende blev nemmere når han blev voksen.
  Såsom,
  Negleklip.
  Være med i bilen.
  Dyrelægen.
  Hvalpetræning, osv.
  Alle de ting, som man bare tænker at “det skal bare være iorden”.
  Og helt klart, opdragelse med kærlighed, kommer man langt med :).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Marie,
  Jeg kan varmt anbefale at læse om pelspleje på min hjemmeside. Der står en masse omkring træning, tilvænning mv, og jeg har også et foredrag om frivillig Håndtering i august, som jeg kan anbefale, hvis man gerne vil samarbejde med sin hund, fremfor at tvinge dem til klipning, Negleklip, potetørring og alt muligt andet. Kig på Facebook Århus Hundesalon, under begivenheder, det bliver rigtig godt! Det er min hunds hundetræner som afholder det, ikke mig selv 🌞
  Stort tillykke med Olga, det bliver en kæmpe, kæmpe elskelig livsledsager, you have no idea! 😉
  Kh, Micha

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Det er hårdt nu ja, MEN det bliver kun nemmere og det er det hele værd! Jeg blev selv meget overrasket over hvor hårdt det var, da jeg fik min første hund for 10 måneder siden. Men giv ikke op, det bliver kun bedre og nemmere med tiden .
  Hunde giver én SÅ meget igen, og jeg er sikker på, at du vil få så meget glæde af hende, og slet ikke vil kunne forestille dig ikke at have hende.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise D

  Stort tillykke med hende – hvor er hun bare super dejlig 😍
  Jeg er selv lige blevet ejer af den skønneste Border Collie der hedder Karlo – han er også 14 uger. Og jeg kan virkelig nikke genkendende til meget af det du skriver – selv om jeg virkelig har læst på lektien og gjort en masse forarbejde, er det alligevel kommet en smule bag på mig, hvor hårdt det er. Det er fuldstændig som en lille baby der skal have mad, lur og så ud og tisse hele tiden 🙈 tanken har også stræfet mig, om jeg har taget munden for fuld – MEN heldigvis er de gode stunder og den kærlighed man få fra sådan et lille væsent, det hele værd!!! Nyd det ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hannah

  Tillykke med unica én – jeg har to gode blandinger herhjemme – den ene født ude i forgangen 😊.
  Det eneste – og vigtigste jeg kan sige – at se livet med hundens øjne. Giv hende nogle gode duftoplevelser, lad hende møde venlige hunde i alle størrelser og racer, venlige mennesker – I små mængder af gangen – så får du en venlig hund med tillid til livet.
  Og træning – så får du også en hund andre kan lide 😉
  Held og lykke med projektet

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene Jøhnk

  Tillykke med Olga, hvor ser hun skøn ud.
  Jeg overvejer at anskaffe mig hund og pga. allegi i familien, må hunden ikke fælde.
  Hvor kan man købe sådan en Matipoo hund??Jeg har tænkt på en bomulds hund fordi den ikke fælder, men en Matipoo, kunne også være et bud.
  Pøj, pøj til Olga og dig.
  De bedste hilsener Lene

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Hej,
  Vedr. Hundetræning, adfærd og kommunikation kan jeg anbefale bøger af Roger Abrantes, Anders Hallgren – lykkelig og lydig hund (se ereolen.dk) Anette Røpke – dyrestemmet og alle hendes podcasts på blandt andet radio 24/7 – et dyreliv. De er virkelig gode, og meningsfulde, og passer ret godt til et sensitivt og empatisk sind. Venlig hilsen Henriette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frederikke B

  Hej Marie
  Sikke en herlighed du har fået fingrene i! Det må du ikke fortryde, og det er jeg også 100% sikker på du ikke gør, for hunde tager vores hjerter med storm. Jeg selv har en dejlig labrador, der desværre er ved at være godt oppe i alderen – men trods alt bliver kærligheden også kun større.

  Vigtigst af alt når man får en hund er, at den lærer husregler og du får trænet den som hvalp. Pludselig bliver den bare alt for vant, og så er det enormt svært at få den opdraget på ny. Det er nok mit bedste råd! Derudover vil jeg råde til at stille dyre møbler og ting af betydning af vejen, når den skal være alene hjemme – ellers kan man godt få et chok når man kommer hjem igen…
  Alt held og lykke med fine Olga – nyd det så længe det varer. Jeg lover dig du bliver så positivt overrasket, og helt blød i knæene når du kan tage ud at handle i 10 minutter og komme hjem til en hund, der er ligeså glad for dig, som havde du været væk i 5 timer.
  De varmeste hilsner

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi Flannov Sivertsen

  Tillykke med Olga hun er bedårende😊
  Det bliver et fantastisk forhold du får til denne lille skabning. Du ved jo at jeg har min lille Malteser og racen er helt fantastisk.
  Du er altid velkommen til skrive hvis du har spørgsmål, jeg hjælper gerne med diverse gode råd.
  Men som det vigtigste vil jeg sige.. tænk på hende som en stor shæfer når du opdrager hende. Hun er jo en hund. Mange kommer til at gøre disse små nuttede hunde til babyer og så bliver de små forkælede gøende og uopdragende. God fornøjelse med dit lille vidunder.
  Kærlig hilsen Heidi

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DEJLIGE DAGE