LIDT MERE PIECES BY MARIE JEDIG

GENERATION YOUTUBE

Jeg har netop modtaget invitation til Guldtuben 2018. Og jeg kommer, selvfølgelig, og glæder mig faktisk helt ekstremt meget – særligt efter at have set showet sidste år (fra sofaen, altså – i fjernsynet), og bemærket alle de kræfter, der bliver puttet i det. Det bliver helt sikkert en underholdende oplevelse. Men…

Jeg føler mig gammel. Altså; jeg har jo selv praktiseret videoer en del år, og har også lavet videoer i samarbejde med Splay (youtuber-agenturet, der afholder Guldtuben), men har aldrig følt mig som ægte youtuber. Jeg ser, ærlig talt, aldrig videoer på Youtube, med mindre det handler om K-pop danserutiner, 90’er musikvideoer og videoer fra Vogue.

“Generation Youtube” er et resultat af “Generation Blogger”, altså, min generation, som har proklameret perfektion, overskud og egotrip gennem de seneste 10 år, og er, for mig at se, en reaktion på netop denne idealiserede tilgang til SoMe. Følgerskaren i Generation Youtube ønsker humor, ægthed og relaterbare problemer i øjenhøjde, og det er præcis, hvad youtuberene giver dem. Sandheden. Eller, i hvert fald en mere realistisk version af sandheden, end vi har dyrket og serveret. Men jeg hopper ikke på den. Jeg ønsker stadigvæk at scrolle gennem et fejlfrit Instagram-feed og drømme mig væk, men fuck, hvor har jeg bare stor respekt for youtubere og deres ENORME følgerskare af super-dedikerede fans. De er vores tids rockstjerner.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LIDT MERE PIECES BY MARIE JEDIG