ET TAK OG EN GIVEAWAY-VINDER

MIT STØRSTE KØB NOGENSINDE

ettore

Det er så vildt og uforståeligt for mig, at dette kunstværk nu står i min lejlighed, at jeg har helt svært ved at komme i gang med indlægget… Til dels fordi, det er en materalistisk drøm, der er gået i opfyldelse, og til dels fordi, jeg ved, at mange af jer vil stå uforstående overfor min beslutning om at kaste så mange penge efter et spejl. Men nu prøver jeg alligevel.

I husker måske mit indlæg her, med tre fund, jeg drømte om en dag at kunne dekorere min lejlighed med. Sagen er faktisk den, at jeg allerede på daværende tidspunkt havde planlagt et køb. Det, for mig, ultimative køb; Ultra Fragola spejlet fra Ettore Sottsass.

I 2016 har jeg arbejdet helt vanvittigt meget: Jeg har udgivet en bog, lanceret hele 3 designsamarbejder, lavet en del ambassadørskaber, og selvfølgelig haft andre typer af samarbejder med virksomheder løbende. Jeg havde brug for en milepæl, der kunne minde mig om det hårde arbejde og den fantastiske udvikling, jeg gennemgik rent arbejdsmæssigt i år 2016, og besluttede derfor tidligt på året, at belønne mig selv med en gave af stor værdi, når lønnen tikkede ind.

Jeg undersøgte undervejs mulighederne, og lavede lister med items, genstande, værker og møbler, som jeg længe havde sukket efter, og som kunne repræsentere det forgangne år. Jeg vidste på forhånd, at det ikke skulle være i garderobe-kategorien, da jeg er tilbøjelig til at prioritere denne temmelig højt – og derfor blev jeg simpelt hen ved med at vende tilbage til spejlet her.

På én eller anden måde synes jeg, at spejlet som symbolsk genstand repræsenterer mit job: En refleksion af virkeligheden, som ikke bare afspejler det virkelige, men også mit eget billede af mig selv. Nu kan jeg stå op, og se mig selv i spejlet – selv på de dårlige dage – og blive mindet om, at succes kræver hårdt arbejde, og at jeg har gjort det godt. Desuden er spejlet det smukkeste objekt, jeg nogensinde har set, og om man kan lide det eller ej, så bliver man da i godt humør af at se på det.

Jo, jeg kunne også have lavet en fed opsparing i stedet, og jeg har selvfølgelig også sat en smule til side til hårde tider, men lige nu havde jeg brug for en belønning – og spejlet syntes værende den perfekte belønning for mig. Fra mig. Til mig.

17 comments

 • Katrine

  Jeg kan virkelig godt forstå, at du har behovet for, at redegøre for dit køb, for ofte har du fået nogle (rimeligt) dømmende kommentarer med på bloggen, når du har smidt mange penge efter et produkt. Jeg skal være den første til at sige, at jeg selv aldrig ville smide de penge efter materielle ting, men det vigtigste er bare, hvad du har lyst til, og i mine øjne behøver du slet ikke redegøre for dine køb, for det er dig, der bestemmer over dine penge. Desuden er det lækkert at leve et luksusliv igennem dig, så fortsæt med de dyre køb, jeg tror, at vi er flere, der elsker det :-) Og så en sidste bemærkning; du havde nok ikke i dine vildeste fantasier forestillet dig, at du en dag kunne bruge dine penge på den måde, og det hårde arbejde du lægger i hver ting, du gør, medfører også, at du simpelthen bare skal forkæle dig selv. Godt til dig, Marie, du har 100% fortjent det! Og så glæder jeg mig til at se mere godt arbejde og lækre ting fra dig fremover :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

   Jeg er helt enig! Og forresten, spejlet er jo blevet designet, fordi det skal købes! Det er virkelig et smukt spejl, og lyset er jo overdrevet fedt med bølgeeffekt! Tillykke med dit nye køb! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michella

  Synes på ingen måde at man nogensinde skal forsvare hvad man bruger sine egne indtjente penge til. Tillykke med købet! Det er virkelig et smukt værk :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du er SÅ sej og inspirerende Marie! Du har helt klart fortjent dette fantastiske spejl, som tegn på din succes. Dy har en god grund til at belønne dig selv, for du er vildt dygtig <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du er sgu sej, du er ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  HOLY CRAP! Vanvittigt stilfuldt og gennemført! Det forstår jeg virkelig godt, hvorfor du længe har sukket efter.Det vil jeg også gøre fremover;) Synes endvidere, at det er super befriende, at du tør stille dig frem og åbent indrømme det faktum, at du har valgt at belønne dig selv. Og ligefrem gøre det på bedste, materialistiske vis. Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • OMG hvor nice! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • D

  Kan godt lide spejlet – og det passer godt i din indretning :) Og så synes jeg at man har lov til at belønne sig selv – fan af det! At man så gør det ved at spendere 500 kr eller 50.000, det er jo helt forskellig fra person til person. Jeg selv får sved på panden ved blot at svinge dankortet til en jakke til 2000(!) – også selvom jeg tjener mine egne penge. Jeg er nok bare lidt meget snus fornuftig i den retning. Jeg når at tænke mange tanker “er det nu nødvendigt?”, “Nice to have eller need to have?” mm 😬
  Men når jeg så ser noget velgørenhed – en indsamling til et sygt barn på Facebook, WWF eller dansk røde kors så tænker jeg slet ikke, men føler simpelthen ikke, at jeg er et ordentlig menneske hvis ikke jeg donerer når jeg nu HAR råd + at jeg får det virkelig godt af det.
  Og så var det jeg tænkte på dig efter det her indlæg. Hvis du altså vil svare :) Hvordan har du det ifht. at donere? Enten til indsamlinger, mdr. donationer osv? Er det noget du gør? Og får du nogle sinde den tanke hvad den sum penge til spejlet kunne betyde i andre sammenhænge? Det er bestemt ikke for at få dig til at fortryde dit køb, men blot en tanke jeg ikke selv kan slippe når jeg bla. skal have ny sofa eller andet ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Jeg støtter UNICEF månedligt og støtter ALTID kræftens bekæmpelse, når der er indsamling. Har desuden selv samlet ind for aidsfonden flere gange :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er seriøst så vild med det spejl! Det er overdrevet sejt. Hvad der gør dig glad og bringer noget godt ind i din hverdag, kan kun du svare på, og hvis det er det, så f*** hvad andre siger ;-) jeg kender godt det med, at have noget som minder en om, at man gjorde det!
  Tillykke med haven fra dig, til dig :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tillykke, det er helt tosset smukt! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det velfortjent søde Marie. Håber det kommer til at bringe dig en masse glæde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Det er SÅ fortjent! Kæmpe tillykke med det, det er vanvittigt smukt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er stor fan af dit koeb. Jeg er i det hele taget stor fan af at beloenne sig selv, naar man har naaet en milepael! Ja, pengene kunne have staaet paa en konto, og man skal selvfoelgelig kun koebe det man har raad til, men livet er til for at blive levet. Taenkt engang hvor stor en glaede det giver dig. Gid det var mig. God mandag!! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Mange tak for din besked – og ja, lige præcis, der skal være en gulerod placeret ét eller andet undervejs :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ET TAK OG EN GIVEAWAY-VINDER