4 KEY ITEMS TIL 2017 FRA GANNI

VERDENS BEDSTE HØNSESALAT MED PULLED CHICKEN

img_4175-kopi

Jep, uden at overdrive – dette er opskriften på verdens bedste hønsesalat! Efter nytårsaften, hvor jeg havde lavet pulled chicken til hovedret, havde jeg så mange rester, at der virkelig skulle tænkes kreativt for at undgå madspild efterfølgende.

Salaten herunder er virkelig let at lave, men kræver selvfølgelig en del forberedelse i form af “pulled chicken”-delen, men pulled chicken kan vist også erhverves “færdiglavet” i nogle supermarkeder.

PULLED CHICKEN: Til min pulled chicken lavede jeg en marinade bestående af honning, soya, paprika, citrongræs, salt og peber. Jeg foldede kyllingbryst ind i staniolpapir og tilføjede marinaden, lagde “pakken” i et ovnfast fad, hvorefter kyllingen stod i marinaden i køleskabet natten over. Dagen efter satte jeg først ovnen på 150 grader de første 15 minutter, og herefter 110 grader i 3-4 timer. Derefter var kyllingen helt mør og lækker, og kunne let travles fra hinanden.

HØNSESALAT: Til hønsesalaten brugte jeg følgende ingredienser:
– 1 halv bøtte creme fraise
– 180 g majonæse (elsker BTW at man må stave majonæse sådan her nu)
– 2 spiseskefulde sennep
– Lidt karse
– Halvandet æble
– 2 bladselleri
– Lime- eller citronsaft
– 100 g champignon
– 600 g pulled chicken

Rør hele herligheden sammen, og lad den stå i køleskabet et par timer. Ift. mængden af disse, vil jeg anbefale, at man prøver sig frem, og tilføjer meget af det, man godt kan lide, og mindre af det, man er ligeglad med. Det er et generelt råd omkring madlavning herfra!

SERVERING: Jeg anbefaler, at man serverer på ristet rugbrød og topper med stegt serranoskinke, chorizo eller bacon, avocado og karse. Voilá!

5 comments

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

4 KEY ITEMS TIL 2017 FRA GANNI