GARDENIA X MARIE JEDIG

ROGUE ONE

starwars

SPONSORERET AF DISNEY: Star Wars er en science fiction saga, som er kendt af alle, og elsket af de fleste. Der er sågar gået helt kult i at iføre sig T-shirts med det karakteristiske Star Wars-logo, og jeg er lige så bidt som så mange andre.

De fleste af jer ved nok, at mit familienavn er Jedig, og det har været en on-going joke hele mit liv, at jeg derfor var Jedi-kriger i forklædning. Da jeg arbejdede på en SFO for et par år tilbage, var det den vildeste måde at høste street credit, fra særligt de unge drenge, på. Min far er stor Star Wars fan, og jeg elsker selv fantasy, adventure og sci-fi, så matchet har været oplagt fra start:

Min egen “Star Wars historie” begyndte ret tidligt: Jeg var nemlig med min far i biografen i år 2002 (i en alder af 11 år) sammen med min egen far, en klassekammerat, og klassekammeratens far. Vi var sikkert alt for unge til at se den lidt voldsomme film, og jeg husker aller tydeligst lækre Hayden Christensen som Darth Vader og så selvfølgelig den fantastiske Natalie Portmann i rollen som Padmé Amidala (mor til Prinsesse Leia, ja, nu blev det meget nørdet!).

Jeg har (selvfølgelig) altid haft lettest ved at identificere mig med de kvindelige roller i film, og derfor har Star Wars universet førhen været et underholdende, men meget drenget, univers. Sidste år udkom The Force Awakens med Daisy Ridley i hovedrollen som Rey, og jeg synes, det var umanerligt fedt ENDELIG at have en kvinde i hovedrollen i en Star Wars film. Det er ultimativ girl power for mig!

Nu er der så kommet en ny tilføjelse til Star Wars sagaen; Rogue One, som jeg fik æren af at se til gallapremiere i tirsdags i Cinemaxx i Århus. Da jeg fortalte om kampagnen til min kæreste, kiggede han på mig med store øjne og bad om at komme med – så vi besluttede faktisk at lave en kæreste-tur ud af det; og rejse til Århus tidligt om tirsdagen, tage til gallapremieren om aftenen, sove i Århus, og tilbringe onsdagen dér også.

Det var en fed oplevelse – for en gallapremiere er altid noget ganske særligt, og så glædede jeg mig selvfølgelig til at se filmen.

Rogue Ones hovedrolle “Jyn Erso” spilles af smukke og beundringsværdige Felicity Jones, som også står bag én af mine favoritbiroller nogensinde; nemlig Jane Wilde Hawking i The Theory of Everything. Jeg var super fascineret af hende i rollen som Jane, og jeg havde derfor store forventninger til hendes medvirken i den legendariske Star Wars-saga – hvilke blev indfriet, men mere om det senere hen!

Jeg ELSKER at gå i biografen, og jeg glæder mig til at dele resten af oplevelsen med jer om en lille uge – inklusivt billeder fra gallapremieren og anmeldelse af filmen.
(Som forresten også går i Cinemaxx København)

I forbindelse med kampagnen har jeg fået lov til at dele en lille giveaway med dig – hvor du kan vinde en sej, limited edition Star Wars hoodie. For at vinde hættetrøjen skal du smide en kommentar til dette indlæg med din egen Star Wars historie – eller forhold til de ikoniske film.

30 comments

 • Katrine B

  Vi har altid set Star Wars i min familie og jeg er KÆMPE fan! Jeg er helt vild med universet og de karakteristiske karakterer, mennesker som droids, der er med! Som helt lille forstod jeg nok ikke historien 100%, men det gør jeg idag, efter at have set alle fim flere gange!
  Jeg kan huske det tilbage til 1 klasse hvor min mor lavede kostumer til mig og min bror – jeg var klædt ud som prinsesse Leia og min bror som R2-D2. De andre børn forstod det ikke helt, men vi var så seje!
  Jeg kan huske, at vi var inde og se toeren i Imperial og at jeg var helt vildt spændt! Vi fik udleveret nogle specielle lommelygter i bedste ‘Star Wars’ stil, som vi allesammen skulle tænde når filmen startede og teksten rullede! Det var så fint!

  Vi har altid set filmene på præmieredagen, til stor undring hos mine veninder, men i år missede vi den pga eksaminer :(

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Min kæreste overtalte mig til at se dem for mange år siden. Jeg blev glædelig overrasket over dette fantastiske univers. Jeg er fan ♥

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  WOW! Er ellevild med Star Wars -specielt de helt gamle, med Anakin Skywalkers fletning!! Har endnu ikke været inde og se Rogue One, men glæder mig! Skal se den med min lillebror, vi har set alle filmene sammen (alt for mange gange..), så det skal nok blive rigtig godt.Tak for fed blog :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie L

  Jeg har set Star Wars siden jeg kunne sidde op selv i sofaen. Min far elskede at se filmene sammen med mig, og jeg fik tidligt en stor obsession med alle de fantastiske droids – særligt R2-D2, hvilket har holdt ved til i dag.

  Jeg har aldrig rigtig forstået hvorfor folk synes det er underligt at piger holder af Star Wars – jeg elsker at der er et væld af badass kvindelige karakterer. Men heldigvis er mine venner også store Star Wars-fans, og det var faktisk også meningen at vi skulle ind og se Rogue One lige når den udkom – men SRP kom os i forkøbet. Nu er der kun tre dage til at det er slut, og den perfekte belønning ville helt sikkert være at kunne tage denne hoodie på og så smutte i biografen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda

  Min kæreste tvang mig til at se dem for 2 år siden, og vi så dem alle på kun 3 dage – jeg var fan! Sidste år så vi så den nye, og i onsdags var vi på Palads og se Rogue 1 med alle vores venner. Den er for fed!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura Kjær

  Jeg er pjattet med alt fantasy, eventyrligt og fremtidsrelateret. Jeg er dermed pjattet med Star Wars universet! Mit forhold til star wars er relativt nyt, da jeg først har set alle filmene indenfor de seneste fem år. (Jeg er kun 21, så jeg tror jeg er undskyldt!) Jeg er gladest for de ældste film, med dårlige effekter der alligevel er gode, fantastiske plot twists og masser af godt lavede realisationer fra producerens side!
  Min kat, Leia har sågar en paryk med Leias karakteristiske frisure. (Jeg kunne ikke finde bikinien i hendes størrelse…)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marlene Høj

  Jeg så de gamle film på VHS igen og igen, så båndene blev helt slidte… Jeg elskede serien! Og gør det stadig :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Det første jeg lærte at spille på klaver var Darth Vaders onde tema, og jeg indspillede det som vækkeurstone (hvilket gjorde den langt mere ond…), ringetone, SMS-tone og hvad jeg ellers kunne finde på… Folk var ret trætte af mig på det tidspunkt, men jeg elskede det, haha.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  JEG ELSKER STAR WARS. Universet. Karaktererne. Historierne. Jeg har brugt TIMER på at drømme mig ind i rollerne som Padmé, Leia og senest Rey. Som mange andre blev jeg tvangsindlagt til at se filmene af min kæreste. Jeg troede, Star wars var for drenge. Mit nyeste objekt til samlingen er en ultrasej Yoda illustration fra Solveig Mønsted Hvidt, men jeg ledte med lys og lygte efter en Star Wars t-shirt da Pladeshoppen afholdte konkursudsalg – min studiekammerater fik nemlig fat i én. Desværre ingen til mig. Øv. Derfor, hvis nu jeg kunne iklæde mig den der mega cool hoodie, ville jeg blive euforisk og lykkelig 💫

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  JEG ELSKER STAR WARS. Universet. Karaktererne. Historierne. Jeg har brugt TIMER på at drømme mig ind i rollerne som Padmé, Leia og senest Rey. Som mange andre blev jeg tvangsindlagt til at se filmene af min kæreste. Jeg troede, Star wars var for drenge. Mit nyeste objekt til samlingen er en ultrasej Yoda illustration fra Solveig Mønsted Hvidt, men jeg ledte med lys og lygte efter en Star Wars t-shirt da Pladeshoppen afholdte konkursudsalg – min studiekammerater fik nemlig fat i én. Desværre ingen til mig. Øv. Derfor, hvis nu jeg kunne iklæde mig den der mega cool hoodie, ville jeg blive euforisk og lykkelig 💫

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Freja

  Min fascination startede tidligt, jeg var i virkeligheden alt for lille til at se STAR WARS. Men efter lang forhandling med mine forældre, indgik vi en aftale. Jeg fik lov at se STAR WARS “A New Hope”, mod at jeg begyndte at smøre min egen madpakke. Jeg var lykkelig ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • laura

  Jeg stiftede første gang bekendtskab med Star Wars universet da jeg var omkring 9 år gammel (tror jeg). Vi har et sommerhus ved vesterhavet, og mine storebrødre var blevet gode venner med den jævnaldrende dreng, hvis forældre ejede det store hotel i byen hvor vores sommerhus ligger. Som den typiske irriterende lillesøster, hægtede jeg mig altid på dem, og det var hos deres ven jeg opdagede star wars – Han havde ALT der nogensinde var lavet med star wars (cirka i hvert fald). Især dødsstjernen var jeg helt fascineret af. Efterfølgende så jeg filmene, så jeg vidste hvad det var jeg legede med. Og måske lidt for at kunne nogle seje star wars referencer, når mine brødres ven ENDELIG snakkede til mig (for ja, mit 9-årige jeg havde måske et kæmpe crush på ham vennen….). Jeg glemmer det aldrig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne F

  Jeg er en af de piger, der står ved, at det med at nørde sci-fi (Star Trek og Star Wars) ikke kun tilfalder mændene. Jeg flyver det nørd-flag højt og stolt. Jeg indrømmer gerne, at jeg har mere en et stykke Star Wars Lego til at stå derhjemme og pynte fint. Og de bedste gaver, jeg nogensinde har fået, er en 30 cm Darth Vader figur og en plakat med en tegning af the Millennium Falcon (go Han Solo). Jeg så The Force Awakens flere gange i biografen (en gang alene, fordi jeg ikke kunne dy mig), og jeg har planer om at tage ind og se Rouge One i denne uge – og det bliver nok også alene, da selvom mine skønne veninder er dem, der giver mig, de fornævnte geniale gaver, er de ikke helt med på Stjernekrig-vognen. Fik jeg nævnt, at jeg er en 27-årige kvinde. May the force be with you 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Star Wars filmene er virkelig min fars og min ting – vi nørder generelt meget om film, men Star Wars er helt klart en af vore yndlings at hygge omkring! Min fars ringetone er Chewbacca og jeg har givet ham en bog engang der hedder Vaders Little Princess – jeg er jo han lille prinsesse Leia 😜 Har også givet ham en t-shirt hvorpå der står I Am Your Father. Vi elsker at lave jokes med det og det er super hyggeligt! 😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Min Star Wars historie går ikke så langt tilbage. Jeg har altid hørt om filmene, men har aldrig rigtigt taget mig sammen til at sætte mig ned og se dem. Der var så mange, og de var ih så lange. Så mødte jeg min daværende kæreste, som vistnok godt kan kaldes lidt af en Star Wars-nørd. Han tvang mig til marathon med dyner og alt for mange kalorier til at proppe i munden, og jeg har været tryllebundet siden. Og i dag, selvom vi ikke længere er sammen, er det bare et dejligt minde om en skøn tid. Og jeg vil ELSKE at hoppe i den mega seje hoodie, når jeg skal i biografen og se den nye film. Krydser fingre for en tidlig julegave!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sus

  Jeg er som så mange andre vild med Star Wars. Mine hyggebukser er med Star wars print, har sutsko med chewbacca og lige tilføjet et Star wars cover til min samling. Derfor vil trøjen jo være perfekt👌🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Jeg falder seriøst ALTID i søvn til film, så da jeg blev indlagt til Starwars-marathon af min nye roomie var jeg noget skeptisk. Dog besluttede jeg mig for at være åben overfor forslaget – vi skulle jo lære hinanden at kende og hun var virkelig nede med Starwars! Overraskende nok kunne jeg godt holde mig vågen (med lidt hjælp fra hr. Bland-selv og fru kaf’) og er nu helt forblændet af universet. Krøllen på historien er jo selvfølgelig at vi skal ind og se rough one sammen, min roomie og jeg, OG jeg gerne iført en starwars sweatshirt 💕 Så ville min december være tæt på fuldendt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Freja

  Drengene i min familie har altid været store Star Wars-fans, og filmene har derfor altid kørt med jævne mellemrum herhjemme. Det var dog først for et år siden, at jeg selv satte mig og så dem. Jeg blev faktisk færdig med den sidste nytårsaften, og har siden da forstået hypen ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lulu Leika

  Jeg er opvokset med en far som var den store filmfan (og selv arbejde i den verden) og især elskede Sci-Fi. Nogle gange kunne det blive lidt for meget af det gode når man sad og så filmene (som 10-årig) og han skulle forklarer hvordan de kunne få rumskibene til at flyve ved at ligge dem på spejl-vægge eller at dødsstjernenfor det meste var en model og ikke lavet på computeren. Man ville jo dengang helst bare se den spændene film og føle den så virkelig som mulig.
  Da jeg så den nye Star Wars i biografen fik jeg helt flashback til dengang jeg så de første film med min far, og følte næsten han sad i stolen ved siden af.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg har ikke som sådan en Star Wars historie. Det er først i mine voksne år, jeg har fået set filmene. Jeg har altid fået at vide, at det var en fejl i min opdragelse, at jeg ikke havde set dem. Heldigvis fik min søde kæreste introduceret mig til de fantastiske film. Sidste år holdet vi et marathon henover december måned, og i dag skal vi ind og se Rogue One sammen med nogle af vores gode venner, der også er ellevilde med de ikoniske film. Så vi fejrer både, at det er et år siden min Star Wars mødom blev taget samt taknemmeligheden for gode venner.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie Løvig

  Selv er jeg vild med historien, men Star Wars smider også mine tanker tilbage på gymnasiestarten. Vi var 18 nye 1.g/hf klasser, og hver klasse fik tildelt et tema, til hele introforløbet. Det var så skørt og skønt. Til udklædning skaffede jeg en maledragt, som jeg fik farvet guld, (C-3PO). Mega cool. I forbindelse med altiviteter osv. fik vi som musikklassen også lavet nogle fede remix af tittelmelodien live aha. Og det skal vel også tilføjes vi vandt 2. pladsen. Men star wars bringer virkelig et lille smil på læben.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg har personligt ikke noget forhold til Star wars, men min kæreste ELSKER alt Star wars, så derfor vil jeg virkelig gerne vinde trøjen til ham:) I øjeblikket render han rundt med en grøn yoda hue med ører:D og leder efter matchende sutsko i hver eneste h&m, vi kommer forbi, så derfor ville det også glæde mig, at han kunne gå rundt med noget lidt pænere Star wars merchandise;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Har, som mange andre altid elsket filmene og det har min mand også. Men herhjemme er det så vores næsten fem årige datter som er den største fan. Hun er blevet præsenteret til universet gennem sin fars computerspil og hun elsker det, hun sover med sit lyssværd, når hun er bio og lyset slukkes synger hun star wars titelsangen (det skal lige siges at hun ellers kun har set tegnefilmene og hørt musikken, ikke set filmene endnu) og her til jul spurgte vi om hun ønskede sig barbiedukke, ej hun ønskede sig luc dukken, Så jeg ville nok være det sejeste mor med sådanne en hoodie :) forresten tak for altid god læsning her på bloggen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Andrea Poppe

  Im a Star Wars virgin. Yes, i havent seen them all as you probably have. I blame my parents for not introducing me to this lovely world of monsters and men. However now im almost a grown teen and i want to watch them all, in a row. Also i love the merch < 3 xoxoxxo from the Norwegian

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe Marie Winkel Nielsen

  Min Star-Wars historie startede så småt da jeg besluttede mig for at se episoderne 1-6! Jeg var solgt ved introen! Efterfølgende har jeg set filmene så mange gange, og kan de fleste replikker ;)) Star Wars universet og fantomet omkring filmene har vist sig at være en fantastisk rejse, jeg er blevet underholdt og har lært så mange vigtige ting om livet! Det lyder måske lidt mærkeligt, og mine venner spørger ofte hvorfor jeg er så vild med Star Wars! Men jeg har altid svært ved at svare dem, for der er så meget godt ved dem at jeg altid ender med at svare : ” Hvorfor ikke?” Star wars er bare noget for sig selv, altså simpelthen ubeskriveligt! “The force is with me, I am one with the force”

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Da jeg var helt lille så jeg Star Wars med min far.
  Han kaldte på mig om aftenen, fra stuen, og så kunne jeg tage min dyne med ned på sofaen og se Star Wars. Jeg elskede Star Wars episode 1, med ørken ræset. Det står så stadigvæk tydeligt for mig nu, selvom jeg kun har været 7-8 år gammel.

  Den da i dag elsker jeg stadig Star Wars, og da jeg så The Force Awakens sad jeg med tårer i øjnene da der stod “Lucasfilm” på skærmen.

  Jeg glæder mig i den grad til at se Rogue One, det kan kun blive godt! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Jeg har elsket Star Wars lige så længe jeg kan huske. Anakin Skywalker var min første store forelskelse (jeg var 13 år). Jeg tudbrølede, da han faldt ned i lavaen og derefter blev til Darth Vader i episode 3. Mit hjerte var knust! Men kærligheden til Star Wars universet fortsatte, og i dag er jeg den stolte ejer af en rebel-tatovering på armen :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • CP

  Min far er amerikaner og stor star wars-fan. Mine forældre er på det seneste blevet frivillige i den lille lokale bif – hvor min far styrer filmen og min mor sælger billetter og slik :) det er ret hyggeligt. I aften skal de så styre premieren på Rogue One og de har inviteret mig+1 derned på betingelse af at jeg hjælper til med billetsalget (de forudser fulde huse). Jeg glæder mig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise NH

  Jeg har aldrig haft et tæt forhold til Star wars før jeg mødte min kæreste. Det har han fået lavet om på. Han er kæmpe mega fan og har ført mig igennem alle filmene med bonusinformationer. Desuden får jeg glæde af hans Star wars kopper, Star wars saltbøsse, Star wars bøger samt Star wars køleskabe magneter når vi nu snart flytter sammen😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke Hjertensgaard

  Jeg blev gift med den vildeste Star Wars fan i sommers! Han samler på Star Wars i alle afskygninger og har set samtlige film flere gange!
  Inden vi skulle giftes var jeg indlagt til at se alle Star Wars film med tilhørende kommentarer og fortællinger. Det resulterede i, jeg havde Star Wars trusser på til vores bryllup og endte med numsen i vejret foran alle vores gæster.
  Vi er i sandhed dedikerede Star Wars fans hjemme ved os!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GARDENIA X MARIE JEDIG