STYLING & THE STORY BEHIND: SONJA BAG

KORT, PAGE ELLER PANDEHÅR? HÅR-INSPIRATION FRA FILM:

Forleden bladrede jeg rundt i bogen Movie Icons (spons link), og forelskede mig i diverse, ikoniske frisurer fra film gennem tiden – og da Phille og jeg gik tur forleden, talte vi faktisk (overraskende længe) om hår, og hvilke frisurer, jeg gerne ville prøve af. Snakken kom sig egentlig af, at Philip er lettere konservativ, når det kommer til kvinders hår, og at jeg er det stik modsatte.

Da jeg allerede har prøvet kræfter med det helt korte, og ved, hvor ulidelig lang en proces, det er, at gro håret ud, vil jeg muligvis aldrig turde klippe mit hår helt kort igen – men tanken frister mig virkelig meget i øjeblikket, efter at have “stiftet bekendskab med” Eleven fra Stranger Things og Emma fra Skam – ej at forglemme den evigt ikoniske Rosemary’s Baby cut. Det samme gælder mørkt hår, som jeg gentagende gange i livet har forsøgt mig med, men som bare aldrig blev min ting.

Nu synes jeg dog, at I skal lade jer inspirere af de fantastiske, karismatiske karakterer gennem filmhistorien – og deres endnu mere fantastiske hår! Da langt, lige og bølget hår er en frisure, der ikke behøver meget forklaring, og som ses på hvert gadehjørne, har jeg besluttet at lade indlægget her være dedikeret til mine all time favorit-frisurer fra film: Kort hår, page og pandehår – og så må I hjertens komme med bud på flere karakterer, der kunne repræsentere de tre kategorier:

pixie

Den helt korte: Den smukke kvinde med det korte hår er for mig indbegrebet af sex. Der er ikke noget mere forførende, end en feminin kvinde, der kan bære den korte “Pixie” klipning, og jeg tænker særligt på en karakter som Rosemary i Rosemary’s baby. Det ultrakorte hår klæder som regel en slank hals og et markeret ansigt, og kræver som regel en smule makeup, for ikke at blive for drenget.

bob

Pagen: Også kaldet “The Bob”, og virkelig en genganger-frisure i filmland. Pagen symboliserer på én gang både orden og vildskab, og er derfor en klassiker, der aldrig rigtig går af mode. Om det så er den frække 20’er bob med pandehår, eller en mere moderne udgave alá Nooras i skam, så er bob’en kommet for at blive.

bangs

Pandehår: Min fortrukne – men den havde I nok gættet, hehe. Pandehår fåes i mange udgaver – og om man ønsker en skarpt klippet frisure, en mere fransk, lang udgave, eller den helt korte “Girl, Interrupted”-frisure, så er pandehåret en fantastisk måde at indramme et ansigt. Pandehår kan give et mystisk, sofistikeret og sexet look, og passer alle kvinder – afhængig af klipning og hovedform. Snak derfor altid med din frisør, inden du går i gang med saksen!

6 comments

 • Pernille

  Uha, jeg fantaserer om et pixi cut, jeg har egentlig short bob, og det kan man på et halvt år få til skulderlangt, hvis man skulle fortryde, helt kort hår derimod.. jeg er bange for man skal gå rundt i flere år og være ulykkelig over manglen på hår hvis man fortryder!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michella

  Sienna Miller’s frisure i ‘Alfie’ er simpelthen så smukt og sexet på en lidt skødesløs måde. Farven, pandehåret.. det hele spiller bare! Brigitte Bardot vil dog altid være den ultimative hår-gudine for mig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uma Thurman frisur i Pulp Fiction, er i hele taget tosset med hele scene hvor hun har den hvide skjorte på og danser cool.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • e

  Vil du sælge nogle af dine jakker? Chanel dyne, saks Potts etc?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Ikke umiddelbart, så skal buddet i hvert fald være meget højt. Send mig evt. en mail med bud :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • eva

  Hver, HVER, gang jeg er hos frisør, er jeg fristet til en super pixie, og HVER gang springer jeg fra. Jeg elsker kort hår og ja, det er super sexet, på den cool måde. Er i samme dilemma, pandehår eller ej, kortere eller ej. Der blev snuppet 40 cm af , så måske næste gang en Emma Stone short bob.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

STYLING & THE STORY BEHIND: SONJA BAG