THE NEW MULBERRY

HVOR BLEV “BLACKSTER” AF – OG HUSKER I DISSE 10 TING?

blackster

Mange af jer har sikkert, ligesom jeg selv, været storforbruger af diverse blogs og Tumblrs i løbet af de seneste par år – men for mig startede “besættelsen” vældig tidligt. Nu er jeg spændt på at høre, om I husker de tendenser, personer og it-items, som jeg herunder beskriver, og om I måske endda kan tilføje flere til listen?

img_6403

1. Rå smykker fra Fashionology… Vi snakker dødninghovedringe, små vedhæng formet som sværd i halskæden og korsøreringe. I virkeligheden ønskede man sig bare Pamela Loves Eagle Claw-kollektion og Björg-smykker, men SU’en rakte til det budgetvenlige alternativ Fashionology.

img_2964-1

2. Acnes ikoniske Atacoma-støvle. Før Acne blev til ACNE STUDIOS og hævede priserne, skabte brandet den måske for mig at se mest ikoniske sko for præcis denne periode; Atacoma-støvlen. Båret af Alexa Chung, da hun havde sit eget TV-show, og derved pludselig højst på alle pigers ønskeliste. Det skal siges, at jeg endte med at eje skoen i både grå ruskind, sort med brun bund, og selvfølgelig den klassiske i sort med sølv bund.

img_1037

3. Balenciagas City-taske. Hvis brandet bag ikke var Balenciaga, var designertasken ikke værd at eje: Jeg har, gennem tiden, haft så ufatteligt mange forskellige versioner af motorcycle-tasken, men City-modellen endte med at være hele generationens yndlingstaske, og lever tilsyneladende videre i bedste velgående dén dag i dag.

img_1393

4. Paris Texas og Nag. Butikkerne, hvor inspiration blev serveret på et decideret overpriced sølvfad. Her kunne du drømme dig væk i det blødeste, mest asymmetriske skind, de dyreste T-shirts og en generel rå, nordisk og VILDT SEJ indretning. Jeg skulle altid et smut forbi butikkerne, når jeg var i København – ikke for at shoppe (for det var der bestemt ikke råd til), men for at kigge.

4809def38d728b5bb01c138beba87ff8

5. Marie Hindkjær og Amanda Nørgaard. Disse personer VAR min inspiration – og hvad end, de iførte sig, røg straks på min egen ønskeliste.

img_5902

6. Rick Owens. Læderjakken blev et ikonisk item, og en form for tals-item for generationen. Rick Owens darkside univers med asymmetriske snit, fortolkninger af farven grå og “I really don’t give a fuck”-attitude var det hotteste, du kunne hoppe i.

img_6278

7. Alexander Wang T-shirts. Nøøøøj, hvor ville man bare gerne kaste 600kr. efter en fuldstændig ligegyldig T-shirt med lomme foran fra Alexander Wang. Ærlig talt, så sad de pissedårligt på mig.

img_4343

8. Chanel neglelakker. Var jeg den eneste, der ligefrem SAMLEDE på disse overdrevede dyre lakker, som faktisk skallede af temmelig hurtigt? Jeg holder stadigvæk på, at Chanel leverer de smukkeste farver – men hold nu op, hvor var, og er, kvaliteten ringe.

img_2049-1

9. Forrest & Bob undertøj. Med hårde, lidt maskuline ydre udtryk med sorte skinne jeans, boxy T-shirts og uklædelige læderjakker, skulle der noget feminint og sexet under – og her leverede Forrest & Bob virkelig varen. Jeg tror faktisk stadigvæk, at jeg har alle de BH’er, jeg købte fra brandet i denne periode. Og de er altså stadigvæk ret pæne, selvom de ingenlunde holder noget på plads. Jeg kan sågar huske, at min bedste ven fortalte mig, at jeg havde italesat brandet så meget, at han ikke ønskede at date kvinder, der gik i andet! Ha ha.

img_1642-1

10. Blackster-begrebet. Jep, her klapper jeg mig selv på skulderen for at have “opfundet” et reelt navn til kombinationen af præcis alle ovenstående trends – nemlig Generation Blackster. Hold kæft, hvor fik jeg meget høvl for at putte folk i boks – men når jeg ser tilbage, så var det egentlig en sjov “æra” for mig at være en del af og sætte fokus på. Og så var jeg jo lige præcis selv den største og værste “blackster” af dem alle.

33 comments

 • Christina

  Hej Marie
  Ej at forglemme, at vores alle sammens wuderkind Wang og dennes Brenda- ,Donna- og (selvfølgelig) Rocco-taske var bomben. Især efter Marie H. og hendes Brenda. Og hvem var ikke ved at dø over Olsen-who ever-twin og hendes Rocco? 😃😂 Jeg havde (har! Jeg er alt for nostalgisk til at skille mig af med den … ) en Donna (og en Balenciaga Day, selvklart 🙄😂), og jeg var bare queen of the world med den
  taske. Guuud, hvor synes syv-otte år at være længe siden. Tak for en sjov reminder, Marie. Når jeg nu selv arbejder med æstisk sociologi og fremtids- og trendforskning, elsker jeg oplæg som dette. Fedt! Og ganske spot-on.
  Mvh. Christina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rosa

  Du glemmer rødkors pelsjakken i størrelse alt-for-stor-og-gammel-kone (med tilhørende genbrugslugt i bedste næver stil), og new balance skoene! Mig og min veninde troppede, i folkeskolen, trofast op i mormors gamle kaninpels, og følte os som the shit haha. Jeg fulgte meget intenst med dengang, men har ikke rigtig fået fulgt bloggen siden, og faldt helt tilfældigt over dette indlæg.Fuck det er sjovt, og hvor er du nået langt. Mega sejt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mwahaha, kan så godt genkende nr. 1 og nr. 3 :D

  http://nouw.com/satinawandel

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Åh, jeg elsker stadigvæk din stil fra dengang, fordi den var så meget tættere på min egen, haha. Jeg synes det har været så fedt at følge din udvikling og set, hvordan du både er blevet en bedre blogger rent visuelt og har forandret dig stilmæssigt :-) som du selv påpeger, er det jo naturligt at se tilbage på sig selv og tænke, hvad fanden man havde gang i. Det gør jeg da selv om min hippie fase, eller da jeg var helt ung og troede jeg skulle være poppige bare fordi alle andre var det :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Præcis – jeg har også haft rødhåret rebel-fasen og den fantastiske popperiode :-D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • HS

  Ej hvor er det sjovt at læse! Husker tydeligt dengang Wang t-shirtsene, chanel neglakkerne, Forrest &Bob undertøjer, dine tasker osv. bare var the shit! Det minder mig også om at jeg faktisk har fulgt dig rimelig længe så :o

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Haha, det må du have gjort, ja!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • j

  Én ting, der nager mig, kære Marie. Du nævner i ovenstående indlæg, to, i min optik, underskønne kvinder, og selv tillægger du dem, at de er dine daværende stilikoner. Hvad jeg så ikke forstår er, at du ikke lige tjekker navnene efter en ekstra gang. Pludseligt virker det lidt for try-hard, når et efternavn ikke engang er stavet korrekt. Håber du spotter, hvad jeg mener.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Nå nå nå ;-) Det har du da ret i – det er min fejl. Det burde nu ikke nage dig – nu var det jo hendes blog, og ikke hendes navn, jeg var fan af, haha :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Omg, dette indlæg vækker minder. Dengang var jeg mega farveforskrækket og kunne ikke drømme om, at gå i andet en sort, navy, hvid og grå (nu er jeg dog kommet efter det med farverne i gaderoben).

  Jeg kan bare huske den der Asger Juhl Larsen Bone t-shirt – den med de famøse knogleprint på. Den så jeg vidst her på din blog. Den ville jeg SÅ gerne have, men budgettet rakte ikke til det, så havde så meget nederen over det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • CV

  Det er lidt sjovt, at du nævner Alexander Wang t-shirts og fortæller, at de rent faktisk sad helt forkert på dig. Hver gang man læste en blog med et indlæg, der inddrog Alexander Wang – eller Chanel neglelakke for den sags skyld – i en eller anden form, så skulle den pågældende blogger altid reklamere ekstra godt for netop de to produkter. Ofte læste man, at Alexander Wang bare var den bedste kvalitet, stoffet var helt fantastisk og 600 kr. 100% var det værd! Det samme gjaldt Chanel neglelakke. De fleste, oftest dem der prøvede for hårdt, skulle rose lakken til skyerne, at den bare holdt og at de aldrig havde oplevet noget lignende.

  Nu lyder det måske fordomsfuldt, men var det virkelig så af ren status, man reklamerede så positivt med noget, du i dag beskriver som nærmest værende det rene skrald? Måske Alexander Wang t-shirts afhang meget af krop til krop, men siden man fortsat brugte store mængder af penge på noget så basic, må det da have haft en eller anden betydning end komfort og funktionalitet?

  Aldrig har jeg selv haft råd, da jeg i den tid kun tjente en under 18 løn, men mit indtryk var virkelig, og er det stadig, at status blev vægtet fremfor pris og funktionalitet. Selv for unge piger.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Okay, rettelse: jeg SYNTES, at de T-shirts var the shit, at de sad perfekt og var alle pengene værd. Det samme gælder lakkerne. Men man bliver nu bare klogere med tiden, og lærer særlig meget af at være så fotodokumenteret, som jeg har været. Jeg kan jo se, at det var håbløst, men dengang var det vitterligt det eneste rigtige. Trend, status, kvalitetsbevidsthed (eller mangel på samme), eller ej. Jeg har faktisk lavet et indlæg, der belyser området fornyligt (http://mariejedig.com/2016/10/plastiktasker-og-logomani/)

   Desuden vil jeg lige understrege, at jeg aldrig har modtaget hverken produkter eller penge fra disse brands, så det er i hvert fald ikke betalt reklame.

   – Jeg kommer da sikkert også til at se tilbage på mit nuværende udseende, outfits og ønsker, og grine af mig selv om et par år – men sådan er det nu engang at eksperimentere. Vi bloggere er jo ikke guruer, og alt, jeg anbefaler er da ikke nødvendigvis den rigtige vej frem for alle – blot fra mit eget synspunkt :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg begyndte også at følge dig i din Blackster-periode, da jeg selv gik i gymnasiet. Men SU’en rakte ikke til alle dine fede outfits, og havde alligevel heller ikke modet til at springe ud i det på det lille gym, jeg gik på. Men virkelig et fedt indlæg, der kaster mig durch tilbage til dengang. Du var pissesej dengang og endnu sejere nu!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Det gjorde min SU heller ikke, så jeg arbejdede røven ud af bukserne for at få råd til de nyeste Chanel-lakker. Åh, hvad man dog kunne have brugt alle de mange penge på i stedet! Hehe.
   Og MANGE TAK for de søde ord!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • I

  Ja, jeg er nok lige dét for ung til at kunne huske det der – husker kun d&g blondebluser, canada goose jakker, partisaner-tørklæder og den slags :)
  Men hver gang jeg tænker tilbage og trækker på smilebåndet af det folk (til dels inklusive mig selv) gik i for fem år siden, kan jeg ikke lade være med at kigge mig i spejlet og fundere over hvad man vil tænke om det vi går i nu om fem år. Personligt tror jeg at sneakers og tattoveringer vil ryge lidt ud af billedet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Den periode har jeg også været igennem, men det var langt før – i hvert fald for mit vedkommende. Mener, at der var i 7.-8.-9. klasse, det rigtig gik amok. De var drønsmarte, de D&G toppe!
   Mht. kommende trends, så tror jeg aldrig, at sneakers ryger helt ud af modebilledet – i hvert fald ikke i København, fordi vi skal kunne komme komfortabelt frem og tilbage med cykel, så disse har fået en eller anden form for praktisk funktion og derfor også kultstatus. Tatoveringer kan du måske have ret i – men alligevel så har stort set alle i branchen tatoveringer, så om de ryger ud eller ej, så vil de stadigvæk være at se :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

   Det er da lidt skægt at du kan huske tendenser tilbage fra starten af 00’erne, men ikke tendenser der var oppe for noget i retningen af 5 år siden? Giver ikke helt mening for mig. :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Det forstår jeg simpelt hen ikke – alle ti ovenstående punkter er jo netop cirka 5 år gamle? :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

   Det er lige præcis det der er min pointe. :) Kommentaren var ikke henvendt til dig, Marie, men til “l”. :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Åh, okay, blev helt forvirret :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • I

   Måske har i bare været længere fremme end vi var i min omgangskreds. Jeg husker i hvert fald tydeligt at canada coose stod højt på mange konfirmationsønskelister – og det var altså 5-6 år siden :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • haha jeg kan så meget nikke genkendene til så mange ting på denne liste. jeg ejer stadig en klo-ring fra fashionology, som dog bare ligger og samler støv ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Jeg har også stadigvæk nogle af smykkerne :-D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mats

  Genialt. Jeg vil stadig gerne kaldes blackstar

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sia

  Så skønt et indlæg! Jeg tror stadig, at jeg sidder fast i blackstertiden haha!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Men du er jo fucking sej, og så er det okay! Jeg var lidt kikset, hehe.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie Holm Berwald Pedersen

  Nøøøj, hvor bringer det mange minder. Jeg fulgte med dengang, hvor du bare var mit stilikon over dem alle, og jeg var helt sikkert en blackster (!!!) – det er så sjovt at se tilbage på. Jeg har været med tilbage fra dengang du var helt Pixie-korthåret, boede med Kasper i Næstved og ALTID havde de ikoniske Acne støvler på på outfits! Og så var billederne altid i sort/hvid, så blev det vidst ikke mere blackster. ;-)
  Det er så dejligt at have været med til at følge din udvikling – du er stadig et stort forbillede og en rollemodel for mig, ikke i forhold til din stil, men som person <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Tusind tak for din søde besked! Ja, det føles næsten som i går, at jeg var korthåret og boede i Næstved. Fedt, at du stadigvæk følger med <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Åh, sikke et skønt indlæg! Sand walk down memory lane! Kan tydeligt huske at læse din blog i blackster-tiderne og sukke efter samtlige items på denne liste! Du var dengang og er stadig en kæmpe inspiration!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Ja, det var gode tider! Jeg er glad for, at du stadigvæk læser med!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

THE NEW MULBERRY