FOR A CLOUDY DAY

YOU CAN NEVER BE TOO MUCH YOU

SPONSORERET AF GEORG JENSEN:

Jeg vil ikke kalde mig selv glødende feminist – for jeg mener klart, at der er nogle kønsdominerede egenskaber i mennesket, som jeg værdsætter og med glæde efterlever.  Alligevel har jeg en overordentlig glæde over at være født ind i denne verden som kvinde. Sangen om den stærke mand har været sunget så mange gange nu, at den er en smule overflødig, men sangen om den stærke kvinde synges endnu – og den synges med nogle fantastiske forbilleder i front!

Vi er heldige at være født i en tid og et sted, hvor kvinder betragtes som ligeværdige med mænd. Det burde ikke være sådan, nej, men historisk set, har vi ikke altid fået lov til at stå ved vores ret som et ligeværdigt køn.

Jeg er vokset op med en sindssygt stærk moderfigur. Og ja, hun var en enormt tydelig moderfigur: Omsorgsgivende, følsom, empatisk, kærlig, vellidt, smuk og hensynsfuld. Hun er, for mig, præcis billedet på den stærke, moderne kvinde. Når min far var ude og rejse, blev hun hjemme og “passede os” – ikke grundet dikterede kønsroller, men fordi, det føltes rigtigt i vores familie.

Videoen herover er Georg Jensens nyeste kampagnevideo, og den sætter netop fokus på en række stærke og seje kvinder i verden, som alle er forbilleder: Verdens bedste kok, bedste standupper, og bedste motorcrosskører.) Kampagnen har det fantastiske slogan lydende “You Can Never Be Too Much You”, som jeg ikke blot synes passer i kvindekampen, men i alle livets henseender.

Videoen er ikke blot overvældende energifyldt – den er også super eksklusiv, æstetisk og efterlader én med en “wow”-følelse, der giver lyst til at trykke replay.

3 comments

 • Mathilde

  Forstår ikke helt din skelnen, når du skriver at noget er kønsbestemt og i samme ombæring gør det til noget man kan ‘efterleve’ – kan du uddybe? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Jeg tror ikke helt, at jeg forstår dit spørgsmål?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sille

   Mathilde, correct me if I’m wrong :) Men jeg tror hun mener at det er to modstridende syn på køn og identitet:

   1) “Kønsbestemt”: At være mand/kvinde indebærer noget essentielt, at man indeholder nogle bestemte kvaliteter der er medfødt og statiske, og ikke kan ændres eller tillægges. Man har en form for kvindelig eller mandlig “kerne”.

   2) “Efterleve”: At man kan stræbe efter, eller opøve, nogle bestemte kvaliteter, at de mandlige eller kvindelige kvaliteter er konstruerede og kan til- eller fravælges. Det stemmer ikke overens med at det er noget der er “indbygget” i en, men gør nærmere kønsidentitet til noget dynamisk og situationelt.

   Kram :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FOR A CLOUDY DAY