RÅD TIL SECONDHAND- OG VINTAGE SHOPPING

GET INSPIRED BY SOPHIA ROE

Den gudesmukke Sophia Roe er 20 år gammel, og bosat i København. Hun arbejder som PR assistent og social media manager hos Louise Roe Copenhagen, og blogger på RoeDiary. Hendes stil er fransk, bohémet og med et touch af rock’n’roll:

.
intro

DIN STIL MED 3 ORD: “Ung, chic & en smule fransk inspireret.”

UNIFORM: “Jeg er ikke sikker på, at jeg har en uniform; men jeg er glad for skind og strik, som begge er klassiske materialer. Når jeg skal skynde mig, eller ikke ved, hvad jeg skal have på, smider jeg altid en lækker strik over hovedet. Det virker bare hver gang! Desuden er vejret i Danmark jo også til det det meste af året… Så, lidt praktisk er jeg vel også.”

pung

FAVORITDESIGNER: “Jeg er ret vild med dét, Heidi Slimane har skabt for Saint Laurent. Hans karakteriste stil er er fransk, chic og rock’n’roll. Han har desuden været ekstremt revolutionerende for Saint Laurent, og i sin tid hos dém synes jeg, han har formået at give brandet seriøs kant. Hvis bare jeg en dag fik lov til at shoppe endeløst i én af hans kollektioner.”

hjørnet

HIGHSTREET: “Jeg synes highstreet er fedt, og Zara er en klar favorit, når det gælder dé kanter. For mig er highstreet et sted, hvor jeg kan gøre gode impulskøb uden at få dårlig samvittighed. I mit klædeskab hænger der ting fra Zara, der har overlevet samtlige vintre og som stadig dur nu. Når folk stopper mig på gaden og spørger, hvor mit tøj er fra, er det typisk fordi, jeg har noget på fra Zara: De formår at lave ting til gode priser, som ikke nødvendigvis ser billigt ud. Det gør selvfølgelig heller ikke noget, at jeg mildesttalt er nabo til Zara. Dog har jeg som regel svært ved at styre mig derind, da jeg altid finde noget, jeg kan bruge.”

pels

YNDLINGBUTIK I DANMARK: “Rue Verte i Ny Østergade, The Apartment i København, Oliver Gustav Studio og Holly Golightly kommer jeg nok heller uden om. Jeg synes, de alle repræsenterer en international eller ‘anderledes fra mængden’-stil, og det kan jeg godt lide.”

5

INDRETNING: “Jeg arbejder dagligt med interiør, så det er svært ikke at blive inspireret dagligt, eller blive en anelse kvalitetsbevidst hvad angår indretning. Min mor designer interiøraccessories og har virksomheden Louise Roe, så jeg tror da også, at det har noget at gøre med min interesse for indretning og æstetik. Jeg har planer og drømme om at blive i branchen lidt endnu, for smuk arkitektur og godt design vækker noget i mit hjerte. Derudover er jeg meget bevidst omkring, hvad jeg kan lide, og hvad jeg ikke kan lide. Der er selvfølgelig kompromiser, der skal indgås, når man bor med sin partner. Jeg ender dog altid med at fikse boligen selv – nok mest fordi jeg enormt utålmodig og målrettet. Når jeg får en idé, skal det helst ske med det samme. Stilen i mit hjem er nok en smule bohéme med hang til den mørke farveskala, men samtidig har min kæreste og jeg forsøgt at gøre hjemmet personligt.”

skjorte

MAN VILLE ALDRIG SE MIG I: “En crop-top. Jeg ved simpelt hen ikke, hvad der sker i gadebilledet med kvinder og crop-tops. Man skal selvfølgelig aldrig sige aldrig. Men crop-top er bare ikke mig!”

beauty

BEAUTY: “Jeg sværger højt og helligt til to produkter, som jeg køber på apoteket når jeg er i Paris: Biafine og Bioderma Créaline H2o. I virkeligheden har jeg aldrig været så god til det med beauty, men når der skal rødt på kinderne er det Lip2cheek fra RMS Beauty i farven Beloved, som forresten er utrolig drøj i brug, og som giver et frisk samt naturligt look. På vipperne bruger jeg False Lashes Mascara fra MAC. Egyptian Magic og Aesop bruger jeg enten i ansigt eller på kroppen og Chanels Rouge Noir er faktisk også helt uundværlig – for jeg går ikke med andet, og kan faktisk ikke huske, hvornår jeg sidst havde en anden farve på.”

påsengen

FAVORIT I EGEN GARDEROBE: “Det må være mine læderbukser fra Isabel Marant x H&M kollektionen. Fik dem ikke købt i tide, så endte med, at lede ugevis efter dem på nettet. De var desværre ikke så nemme at finde i min størrelse. I hvert fald ikke, hvor jeg ledte. Fandt dem lykkeligt på den franske secondhand side Vestiaire Collective, og de var hele al søgen værd.”

noella

INSPIRATION: “Der er to franske kvinder som altid inspirerer mig, og det er Emmanuelle Alt og Charlotte Gainsbourg. Deres stil er altid så tidløs og jeg misunder seriøst deres klædeskabe. I min hverdag får jeg en god portion inspiration på Instagram og hvis jeg har lidt mere tid, kigger jeg gerne på TheCoveteur.com.”

favoritter

BEDSTE KØB:” Jeg er enormt glad for mine Givenchy støvler, men min læderjakke fra danske Hosbjerg er også et godt bud på bedste køb. Det er begge items der bliver i min garderobe lidt endnu. Ellers må det være mine stiletter fra Roberto Festa, som jeg købte i Notabene først på året. Jeg har virkelig gået og danset byen tynd i dem. Så jeg håber, de holder lidt endnu!”

12

NÆSTE KØB: “Jeg ville ønske, jeg kunne sige en lækker jakke fra Gucci eller en taske fra Chanel. Men mit næste køb er altså en pepperkværn. Det har jeg manglet længe!”

ikeametro

DRØMMEKØB: “I øjeblikket drømmer jeg (stadig) om at købe Dionysus tasken i sort ruskind fra Gucci. Hvis jeg nu måtte vælge to ting, er den anden Mock bikerjakken fra Acne Studios.”

FØLG SOPHIA PÅ INSTAGRAM HER.

LAD DIG INSPIRERE! LÆS MINE ANDRE “GET INSPIRED BY” INDLÆG HER:
Sophia RoeAnna Ravn LeiEmma SilkeJulie BlichfeldShira LeaChristina IskovAlfred BramsenLaura TønderMaiken WintherEmma MatellNicklas SkovgaardMichella Laura MadsenSidsel AllingAmalie RøgeSarah-Sofie BoussninaLine BakMaria LeonhardtAnne JohannsenAnn-Sofie KraghSara SamuchaEmilie VintersborgSophus RittoKir Løgstrup og Sille Sørensen.

16 comments

 • Marie-Louise

  fedt indlæg. hvad med at overveje at lave et med nogle instagrammere, som ikke har blogs og som måske ikke er så in, men har fed stil?
  Her tænker jeg@annasophiesadolin, @mariachristianeh, @carolinesteen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Jeg har altid en personlig relation til, eller følger som minimum, de mennesker, jeg vælger – og jeg kender desværre ikke de tre, du forslår :-) Men jeg skal nok tænke over at integrere flere instagrammere.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Joëlle

  Where’s the clothing rack from?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Erika

  Kan du lave en med Ida Ravn og Freja Wewer? x

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Freja er på programmet – Ida Ravn kender jeg ikke eller har hørt om før – men finder hende lige og ser på det :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Ved du, hvor læbestiften er fra, som hun har på på det første billede? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mathilde

   Jeg er også meget interesseret i læbestiften! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Godt indlæg!

  Jeg har lige et spørgsmål – jeg overvejer, at bestille disse her jeans
  fra H&M trend, og jeg mener du har dem. Dem der ligner Vetements Jeans

  http://www.hm.com/dk/product/47358?article=47358-B&variant=034

  Men hvordan er de i størrelsen?
  Jeg er nemlig i tvivl om jeg skal have en str. 36 eller 34. Jeg prøvede nemlig nogle lignende jeans i H&M idag, og der måtte jeg ned i 34. Så ville høre hvad størrelse du har dem i, om de er 100 % størrelsessvarende og, om de kryber meget i vask

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Mine er i 34, så de sidder helt til, ligesom på billedet – jeg ville dog ønske, jeg havde taget dem i 36 eller endda 38, for at få dem mere loose.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Morten vega

  Sikke en fin artikel !! ☝🏻️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  ELSKER(!!) de her indlæg!! Keep ’em coming :D <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Virkelig lækkert indlæg- utrolig fine billeder- meget inspirerende. Syntes du er god til, at vælge unikke stilikoner🙏🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste i

RÅD TIL SECONDHAND- OG VINTAGE SHOPPING