GODT AT VIDE OM PANDEHÅR

MENS VI VENTER PÅ LILLI MY…

thumb_6_1024

Disse dage er jeg og resten af min familie ved at gå til af spænding, men samtidig ved at dø af utålmodighed: Vi venter nemlig på, at min lillesøster Lærke føder. Hun har termin i dag, d. 28. juli, men noget tyder umiddelbart på, at hun går over tid. Min mor gik 10 dage over tid med både min søster og jeg, og jeg har fra start af spået fødslen til at foregå d. 3. august – men for Lærkes egen skyld, vil jeg ønske for hende, at det sker snart. At være i venteposition på denne måde, uden at kunne styre, planlægge eller kontrollere noget som helst er temmelig utypisk for vores levevis nu om dage, men på en måde temmelig livsbekræftende, fordi det er så ægte, og fordi naturen viser os, hvem, der bestemmer.

I husker måske dette indlæg, hvor jeg spåede Lærkes graviditet til at blive en succesoplevelse, og selvom profetien er gået i opfyldelse, havde jeg aldrig gættet, at hun ville være  fantastisk til at tackle det hele:

“På trods af hendes unge alder (20 år), er jeg ikke et sekund i tvivl om, at hun kan løfte opgaven, og at hun bliver den bedste mor. Hun har værdierne på plads, og jeg ved, bedre end nogen anden, at vi kommer fra en familie med stor kærlighed, opbakning og dedikation – og jeg frygter ikke et sekund for hendes beslutning.”

Lærke er nemlig blomstret op, har fået en hel masse overskud, er glad, grinende og smilende og lykkelig, helt ned i lilletåen. Det varmer virkelig mit hjerte at se hende på dén måde, og jeg tror, at alle i familien er enige om, at det var den rigtige beslutning, hun tog, da hun valgte at blive ung mor.

De fordomme, jeg møder, når jeg fortæller om Lærke, drejer sig ofte om uddannelse, at etablere sig, og at kunne nyde sin ungdom. Jeg mener dog, at vi er så forskellige som mennesker, at det ingenlunde er retfærdigt at diktere, hvordan, hvorfor eller hvornår andre skaber familie – og lige præcis i dette tilfælde passer det simpelt hen bare så godt til både Lærke og hendes kæreste Kristoffer, at blive forældre. Lærke (og jeg selv, selvfølgelig), kommer fra en stærk familiebaggrund, med ressourcefulde forældre, der gerne hjælper til, både økonomisk og personligt, og som har puttet så meget overskud og kærlighed ind i os, at vi har gode chancer for succes med familieliv selv, hvilket selvfølgelig er et godt fundament og udgangspunkt for dét, at blive forældre.

Der er en hulens masse positive sider ved at blive forældre i en tidlig alder, som jeg synes, negligeres en smule i det moderne samfund, hvor fokus primært er placeret på karriere og personlig udvikling. Jeg synes, at alle, der er nysgerrige omkring Lærkes graviditet (og fødsel, når vi når dértil), skal følge med på hendes blog her.

Og hvor langt er jeg så egentlig selv i “Operation ung mor”? Tja, det er svært at sige. Som tingene er lige nu, er det intet nyt under solen, og både min kæreste Philip og jeg er enige om at vente lidt endnu. Man er to i et parforhold, og vi er stadigvæk nye kærester, der endnu ikke bor sammen og har fået skabt en rigtig hverdag sammen endnu. I dag glæder jeg mig bare til at blive moster, og til at kunne elske og forkæle min kommende niece, Lilli My!

8 comments

 • fantastisk indlæg! hold op hvor bliver det bare dejligt for jer, og hvor er Lærke bare heldig at have en søster som dig. Er selv ung mor (22) og forstår SÅ godt hendes valg. At have sine elskede børn med på en så stor del af livsrejsen som overhovedt muligt er det mest fantastiske jeg kan forestille mig. Vi sender hele familien en god portion ve-støv og gode tanker

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Jeg er helt sikker på at lille Lilli My nok skal få den bedst mulige opvækst. Lærke virker som den fødte mor og som en der vil kunne klare enhver ‘moropgave’. Hvis endelig hun møder et problem hun ikke selv kan klare, virker det også som om hele jeres familie står klar til at gøre hvad I kan.

  Jeg giver dig ret i at vi alle er forskellige og hvis der er én der ser ud som den perfekte unge mor, er det Lærke (og for den sags skyld, også dig).

  Håber vi bliver opdateret når Lærke begynder sin fødsel og får billeder når Lilli er født.
  Held og lykke til hele jeres familie!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marlene

  Jeg er så glad på Lærkes vegne og jeg er sikker på, Kristoffer og hende kommer til at gøre det så godt, netop fordi Lærke er så opmærksom mht. folks behov m.m.
  Der, hvor jeg tænker, det kan blive en udfordring (både på godt og ondt) er, hvis det nu alligevel viser sig at være for tidligt for dem. De har kun været sammen i godt halvandet år (?) og de er virkelig unge. Selv at blive ung som 22-23-årig er ungt – og med Lærkes fortid, som hun i øvrigt ikke behøver at dvæle ved, selvfølgelig, kan det godt være en stor mundfuld at have en datter og være på studie. Hun virker umiddelbart klar, men der er tider, hvor hendes sensitivitet vil koge op over begge hendes ører. Det håber jeg bare, hun er klar over, men selvfølgelig er hun det :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Jeg er sikker på Lilli nok skal få det godt, og at Lærke og Kristoffer bliver fantastiske forældre. De kommer til at lave fejl, men helt ærlig, det har ikke noget med deres alder at gøre. Babyer kommer ikke med en manual, jo. Det vigtigste er da at Lilli får forældre, der ønsker hende og ønsker hende alt det bedste, at de elsker hende og at der er hjælp at hente hos familie når det brænder på. Lilli bliver en heldig lille pige – med Lærke til mor og dig til moster, hvordan kan hun andet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du er spot on med den vigtige detalje at der ikke er særlig mange unge mødre i dag, og vi opfordres mere og mere til at vente, gøre karriere osv. Men vi kvinder er skabt til at føde børn i 20’erne, jo ældre vi bliver jo flere komplikationer kan der støde til. Jeg er selv 32 år og venter mit barn nr 2 til september. Jeg har ingen komplikationer, men jeg har veninder og kollegaer der i midt 30’erne oplever komplikationer der ikke burde være opstået med en helt ung krop.
  Dertil er det jo fedt at være ung med sine børn og børnebørn, min søn har fx en mormor på 52 år – de laver en masse aktiviteter som de måske ikke ville hvis hun var 62 eller ældre.
  Jeg krydser fingre for at du snart bliver moster, og at din søster får en god fødsel :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fantastisk indlæg! Lærke er heldig med sådan en søster :) Jeg var knap 24 da jeg blev mor første gang og jeg havde endnu ingen uddannelse. Det havde jeg heller ikke da jeg fik nr. 2, men for os passede det perfekt at have små børn, mens jeg læste. Det gav en masse frihed. Som ung mor kunne jeg mærke i forhold til de ældre kvinder i min mødregruppe at jeg var mere rolig og ikke tog tingene så tungt. Så der er masser af gode grunde til at få børn tidligt. Jeg har i hvert fald aldrig fortrudt :)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste i

GODT AT VIDE OM PANDEHÅR