PURPLE CASHMERE

HOW TO SPEND A WEEKEND ALONE

Jeg har været sammen med mennesker nærmest konstant hele sidste uge, og mange af gangen! Derfor havde jeg desperat brug for alenetid her i weekenden. I husker måske, hvor svært jeg havde det med at være alene for bare ét år tilbage? Jeg har virkelig brugt meget tid på at evaluere min situation og den følelse af ensomhed og ligegyldighed, det gav mig at være alene, og er nået frem til, at det handlede om usikkerhed: Når jeg ikke har det godt, er det værste i verden for mig at være alene med mine egne følelser, fordi det så pludselig går op for mig, hvor dårligt, jeg har det. Omvendt, når jeg har det godt, kan jeg blive ret produktiv af alenetid. Der er forskel på alenetid og ensomhed – forstår I? Denne weekend har jeg spenderet alene – på den gode måde. Her er, hvad jeg har foretaget mig:

sex

Bestilt indisk takeaway og haft Sex & The City kørende i baggrunden hele weekenden. Det startede med en temmelig pinlig situation, hvor en temmelig intens scene med højt støn i serien netop udspiller sig samtidig med, at jeg skal tage imod min mad, og jeg desperat forsøger at redde situationen ved at sige “øøøøh, jeg ser bare en film”…

IMG_1698 kopi

Apropos Sex & The City, så har jeg evalueret et ret lækkert genbrugsfund, som jeg gjorde mig i butik i Næstved, og er nået frem til, at, ja, det var sgu et godt køb. De er 90’er cool på den Sex & The City-agtige måde, synes jeg.

Ikke-navngivet-1

Jeg har købt lidt nye møbler, og derfor erkendt, at der absolut ikke er plads til noget nyt herhjemme, før jeg får solgt lidt ud af det eksisterende. Derfor har jeg smidt lidt forskellige boligting til salg her og her.

4 comments

 • Signe Schaumburg

  Hej Marie,
  Hvor er dit marmor skrivebord fra? har søgt med lys og lygte efter sådan et i 100 år :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Ben fra HAY og bordpladen er købt brugt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vera

  Hej Marie

  Det ville være fedt, hvis du har mulighed for at uddybe din tidligere dårlige stemning omkring det at være alene – og hvad du gør, eller har gjort, for at komme videre derfra? Jeg sidder ret meget lige midt i den slags periode, og ville være vildt glad for en andens vinkel på det, der i øvrigt lader til at være et problem for mange – hvad end det så er stress, usikkerhed eller produktivitetskomplekser af forskellig art man sidder med.

  I det hele taget svært, at kombinere det at være produktiv med at give plads til at flade ud med Sex and the City, når man har selvstændigt arbejde. Det ville være spændende at høre dine tanker om. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Hej Vera,
   Ja, selvfølgelig. Beklager at indlægget ikke blev så dybt omkring ensomhed, men det er lettest at forstå, når man lige præcis er i dén følelse, synes jeg. For mig handler det om at presse mig selv til at være aktiv – det ender ofte med at jeg f.eks. flytter rundt på møbler, rydder op i garderoben, hører dramatisk musik eller ser en film. Det værste for mig er at gå tur alene eller lytte til deprimerende musik, da det kun forstærker følelsen af ensomhed. Mine følelser skal ligesom UD, i stedet for at blive inde i hovedet – for når de bliver dérinde forlænge, bliver følelser til tanker, som bliver til ensomhed, vrede, ked-af-det-hed eller lignende.

   Jeg er heldigvis i en god arbejdsrutine, så jeg har mulighed for at have Sex & The City kørende i baggrunden mens jeg arbejder. Så føles det næsten som om, jeg har mine veninder tæt på. Det lyder måske fjollet, men den virker for mig!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PURPLE CASHMERE