SORTE SOMMERDRØMME

VERDENS LETTESTE IS-KAFFE

iskaff

Glem alt om store maskiner, specieltindkøbt pulver og kaffe særligt velegnet til den kolde koffein. Det eneste, kaffen kræver, er isterninger, lidt sødt (sirup, sukker eller vaniljesukker), mælk og instant coffee. Grundet det varme vejr har jeg skiftet den almindelige kaffe ud med iskaffe, og min version tager altså blot et par sekunder at lave, og smager fremragende:

Jeg koger vand, og hælder to teskefulde instant kaffe op i et glas, sammen med en lillesmule sirup (eller evt. sukker/vaniljesukker). Jeg hælder efterfølgende lidt kogt vand over, således at instantkaffen og siruppen opløses, og hælder derefter lidt almindelig, kold vand i glasset, samt mælk – denne gang mandelmælk, men sommetider minimælk eller sojamælk. Der toppes med isterninger, og røres rundt, til kaffen er iskold. Voilá!

3 comments

 • Michella

  Iskaffe…Min store svaghed. Den her opskrift skal prøves. For en meget sødlig og skummet version kan man også f.eks putte mælk, sukker, instant og nogle isterninger i blenderen – iskold skummet kaffedrink på ingen tid!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Kold kaffe (i mit tilfælde stempelkaffe) tilsat kondenseret mælk og isterninger. Dét bliver ikke nærmere ;) Kunne drikke litervis!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mercedes

  Lyder super godt og nemt :)))
  Selv bruger jeg nescafe instant espresso, lidt sukker samt en smule koldt vand. Dette skummer jeg så op, med en håndholdt mælkeskummer fra IKEA til 10 penge, for så at toppe med en omgang mælk og nogle isterninger :)))

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SORTE SOMMERDRØMME