NUDE BALLERINAS

6 FILM FRA NETFLIX, DU SKAL SE – ELLER GENSE

Jeg ELSKER at se film – og så elsker jeg faktisk også at gense de film, der har gjort stort indtryk på mig – både for at få nye og flere nuancer af filmen med, men også for underholdningens skyld. Da jeg er storforbruger af Netflix, har jeg her samlet en lille guide med 6 film, du bør sætte dig og se lige nu, hvis de altså ikke allerede er blevet set – og er de dét, kunne det være, de skulle genses:

DEN ROMANTISKE: EN KONGELIG AFFÆRE: Filmen er baseret på den virkelige historie om Kong Christian VII, som tvinges i ægteskab med den smukke og unge Caroline Mathilde. Caroline forelsker sig hurtigt i Christians tyske læge, og hele kongeriget bliver vender sig mod den unge dronning. Jeg kan huske, at jeg så filmen i biografen, og blev smaskforelsket i romancen og det helt fortræffelige skuespil.

DEN SJOVE: DE URØRLIGE: Phillipe er stenrig – og lam. Han beslutter sig for at hyre en personlig assistent, og ender ud med halvkriminelle Driss, som viser sig at være en fantastisk støtte. Et venskab opstår mellem det umage par. Filmen her tog mig med storm, og er på listen over mine all time favorites. Den er sjov, varm og hjertelig.

DEN UHYGGELIGE: HUSH: En døv forfatter lever et tilbagetrukket liv i en skov, men må pludselig kæmpe for sit liv, da en maskeret moder dukker op i hendes vindue. Det er et virkelig uhyggeligt og intenst element, at hovedrollen er døv, og filmen opleves primært gennem hendes sanser.

DEN ALVORLIGE: DRENGEN I DEN STRIBEDE PYJAMAS: Uh, jeg kan næsten ikke klare bare at skulle genlæse handlingen, for filmen her er blandt de største, filmiske oplevelser i mit liv. Jeg græd og græd, og oplevelsen sad i mig i flere dage: Filmen handler om en ung dreng under 2. verdenskrig, hvis familie flytter fra Berlin til Polen – drengen bliver bedste venner med en anden ung dreng, på den “anden side af hegnet”, uviden om, at drengen bag hegnet i virkeligheden er en jødisk fange i koncentrationslejr.

DEN LÆRERIGE: ALIVE INDIDE (dokumentar): En rørende dokumentar, der handler om lyd og musik, som kan fremkalde minder, selv hos de, hvis sind er svækket mest. Det center i hjernen, der senest svækkes, er følelserne – og musikken kan fremkalde følelserne, og derved også tabte minder.

DEN ANIMEREDE: PRINSESSEN OG FRØEN: Eftersigende den sidste “tegnede” film, Disney har produceret – med den klassiske Prinsessen og Frøen tematik, puttet ind i det franske kvarter i New Orleans – selvfølgelig med en masse jazz og fantastisk musik: Tiana er en ung og håbefuld servitrice med store drømme, som skygger for livets egentlige glæder – hun møder Prins Naveen, og en sød kærlighedhistorie udspiller sig.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NUDE BALLERINAS