DET STORE RODEHOVED

RYD OP I GARDEROBEN


Hvert år mellem jul og nytår har jeg lavet en lignende guide, nemlig med hjælp til at rydde op i garderoben. Uden at overdrive, vil jeg gerne selvudnævne mig selv som værende en af de bedste til præcis dette, fordi jeg simpelt hen ikke kan fordrage hvis garderoben rummer for mange items eller er i uorden. Så, piger, nu er det ferietid for de fleste, og der er ikke længere nogen undskyldning for ikke at komme i gang:

Lav en plan. Hvad vil du opnå med oprydningen? Er det grundet stilændring, eksklusivitetsnobberi, eller ændret tøjstørrelse? Skriv ned på et papir, hvad du vil opnå med din nye garderobe. Allerede her har du et udgangspunkt for at smide det væk i garderoben, der ikke passer ind i din nye idé om den perfekte garderobe, og her må du absolut ikke være sippet. Ud med det gamle, ind med noget nyt.

Tøj, du ikke føler dig tilpas i, skal ud. Har du ikke haft et par jeans på de sidste tre måneder, kommer de sgu nok ikke på igen. Har du en strik, der får dig til at se tyk ud, skal den også ud. Er der en top i et materiale, du ikke synes er rart at være iført, skal den selvfølgelig heller ikke være en del af din nye drømmegarderobe.

Det tøj, din nye garderobe skal indeholde, skal passe i størrelsen. Derfor skal for stort og for småt tøj ud. Generelt set er formålet med en god garderobe at forstærke din selvtillid, og det er derfor vigtigt, at dit tøj sidder ordentligt, og er den rigtige størrelse.

Sælg dit aflagte tøj til gode priser. Sørg for, at alt kommer ud af dit liv, så du kan starte på en frisk. Det aflagte tøj kan f.eks. sælges på Trendsales, eller på loppemarkeder. Du kan også give tøjet til dine veninder, eller selvfølgelig til et velgørende formål.

Hvad skal din nye garderobe indeholde? Du lavede en plan til at begynde med, og alt, du erhverver dig fra ny af skal altså passe ind i denne plan. Mit bedste råd er, at inden du køber en vare, skal du minimum have tre kombinationsmuligheder i hovedet, hvorpå valgte items kan anvendes. Så vil din garderobe med tiden kunne krydses forskelligt, og du vil have mange kombinationsmuligheder. Det kan derudover være godt at finde en decideret inspirationskilde, som det er muligt at vende tilbage til, hvis man pludselig er i tvivl om et item; her er der ikke nødvendigvis tale om en person; der kan med fordel kreeres en collage med billeder fra dine yndlingsmagasiner, der inspirerer dig.

Spar sammen til de ting, du virkelig gerne vil have, i stedet for at spendere penge på “ligegyldigheder”. Det kan være en god idé at lave en månedlig eller halvårlig plan (afhængig af shoppebehov- og budget) over, hvilke items, der er på ønskelisten i øjeblikket. Fokuser og køb kun ting, der er en del af din “nye” stil og “nye” garderobe. Det kan eventuelt være en god idé at boycutte tøjkiggeri på nettet, hvis det, som hos mig, oftest er her, de dumme fejlkøb opstår. Jeg har desuden boycuttet flere highstreetbutikker, fordi det også ofte er her, jeg får brugt penge, jeg senere hen fortryder.

Held og lykke og godt nytår!

6 comments

 • Tak, altid dejligt med inspiration til at fy ryddet ud i gemmerne!

  Vil du ikke vise hvordan du opbevarer alt dit tøj, sko, tasker osv? Jeg skal snart flytte og kunne godt bruge nogle ideer :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Jo, jeg laver et lejligheds/indretningsindlæg, når alt er på plads :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Det ville være en stor hjælp, hvis du ville lave en collage med dit bud på den ” perfekte” garderobe. Ps. elsker din blog, du er en kæmpe inspirationskilde for mig :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Victoria Weaver

  Hej Miss. Jedig.
  Hvor skal jeg dog begynde? Lad mig starte med tak og derefter endelig! tak fordi du er har til at guide sådan en som mig, som skal have styr på tøjet og på samme tid holde fokus. Endelig,fordi det var fandme på tide der var en der sagde tingene lige ud og realistisk. Ikke alt det der med “hvis det ikke er mode, så ud” pjat.
  Så derfor tak igen.
  Mvh Victoria Weaver.
  Ps Elsker din blog, samt personlighed! Du er alt i alt, bare perfekt på din helt egen måde <3

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DET STORE RODEHOVED