25% RABAT OG NYE SOLBRILLER

MÆND OG SKÆG

mukkemænd
Da jeg var barn, var skæg for mig lig manddom og voksenhed. Som helt lille var jeg decideret bange for mænd med skæg, og stortudede, hvis mine forældres gode ven Gerd stak hovedet ned i barnevognen med sit store fuldskæg. Jeg kan faktisk huske, at jeg i mine unge dage tænkte, at jeg aldrig nogensinde ville kunne date en fyr med skæg, fordi det simpelt hen var for voksent til mig. Den slags vokser man dog hurtigt fra, når man også skal tage stilling til andre former for kropsbehåring hos hankønsvæsener – og skæg blev langsomt en mere almindelig del af mit forhold til (dating af) mænd. Min egen far havde faktisk glatbarberet ansigt, da jeg var lille, og har langsomt integreret et kontrolleret skæg som del af sit “look”, hvilket jeg synes klæder hans alder og generelle look ualmindeligt godt. Jeg tror faktisk, at alle pigers holdning til skæg er en smule påvirket af ens fars forhold til, og “dyrkning” af, netop dette. Faderkomplekser eller ej.

Min kæreste Philip har ikke skæg. Hans vækst er heller ej synder imponerende, så han har heller ikke skulle tage enormt meget stilling til skægvækst, men jeg kan nu allerbedst lide ham, når han er nybarberet. Det er som om, det føjer noget “rent” til et look, og så ville det være synd og skam at dække et så kønt fjæs med stride hår. Jeg har taget en lille snak med Philip omkring skæg, og han siger: “Jeg tror, at piger accosirerer fuldskæg med mandighed, og mustace med en mere arty farty type. Der er selvfølgelig også mennesker, hvor skægget bliver en del af deres personlighed, og de derfor føler, at de nærmest mister identiteten, hvis skægget ryger. Der er selvfølgelig også Movember-typerne, der i virkeligheden ikke helt tør at dyrke overskægget, men som gør det i undskyldning af den gode sags tjeneste. I virkeligheden tror jeg faktisk, at de fleste mænd synes, det er pisseirriterende at holde styr på. Ligesom at børste tænder og klippe negle.”

Og så tænker I; “hvad har en modeblog så overhovedet med skægvækst at gøre?” – hvilket der er god grund til. Dog er trends indenfor alle genre interessante for mig at dykke ned i, og jeg er derfor også meget interesseret i at høre, hvad jeres forhold til skæg er? Hvordan foretrækker I en mand, og hvad er det største no go når vi snakker skæg? Kort sagt – hvad ønsker den modeinteresserede kvinde anno december 2015 af hårvækst i angistet hos modsatte køn?

Hvis hun, ligesom jeg, godt kan lide et glatbarberet babyfjæs, så er den perfekte julegave til manden/kæresten/faren den nye barbermaskine fra Braun. Lige nu kører jeg sågar en konkurrence på Instagram, hvor man kan vinde en Braun Series 7 barbermaskine 740s Wet&Dry samt et gavekort på 2500kr. til et spaophold (til sammen udgør det cirka den bedste julegave til et hankønsvæsen!). For at deltage, skal man smide et billede på Instagram af den mand, man ønsker at forkæle, sammen med hashtags #braunmen og #braun740s – besøg min Instagram og deltag her!

INDLÆG LAVET I SAMARBEJDE MED BRAUN

6 comments

 • Jeg kan lide det hele! :-D Det afhænger virkelig af mandens ansigt, men som udgangspunkt er jeg ret vild med skæg, da det får dem til at se til mere “mandige”og unikke ud. En mand med skæg, som barberer sig kommer også lige pludselig til at se 10 år yngre ud.. Når dette så er sagt, synes jeg, det er synd, en mand gror skæg, hvis han har et pænt markeret ansigt, da skægget vil komme til at skjule disse skønne skønne ansigttræk.
  Men alt i alt kan jeg bare godt lide mænd – skæg eller ej ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Det allerstørste no-go fra mig i forhold til skæg er at prøve at gro et, når man virkelig ikke kan. Det kommer aldrig til at se pænt ud!
  Min søde kæreste har vidst desværre et skægkompleks, for han vil virkelig gerne gro sig et skæg, men han kan virkelig ikke. Og dette resulterer så i skægstubbe, som kommer til at stå liiidt for længe… Så jeg foretrækker ham dog med lidt kortere stubbe ;)
  Men ellers så kommer det for mig meget an på personen, om vedkommende i mine øjne skal have skæg. Eksempelvis ville min kære far ligne jeg ved ikke hvad uden overskæg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Det værste skæg må da uden tvivl være det, der gror på halsen. Skægstubbe der er godkendt – men dem der simpelthen gror en lille tæt skov lige under hagen, det kan man da ikke synes er pænt?! Det lægger lige 2 cm til et ellers stort hovede, og hvis man kniber øjnene sammen ligner det bare en dobbelthage. Nej nej nej.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har egentlig aldrig rigtig tænkt over skæg, af hva jeg kan huske, andet end dem der “naturligt” sku ha det, som julemanden, skovhuggere og pirater. Min far havde dog overskæg i sine unge dage i 80erne (var en ægte greaser med læderjakke, Puch Maxi og espadriller) og dyrkede sidenhen skægstub-looket.
  Imidlertid fik jeg min første kæreste for 2 år siden, ca. og han havde et kort skæg på hagen, da jeg mødte ham (rigtig corny, til en vens fødselsdag på det lokale disko med pinlige promiller). Det sjove er, at selvom jeg lidt husker, så husker jeg at han havde lidt skæg, og han havde det da jeg blev rigtig vild med ham, hvilket nok har gjort, at jeg er blevet ret glad for det skæg på hagen til ham (det er kun et kort skæg der dækker hagen). Men må dog også indrømme, at jeg ik lige først lagde mærke til det, da han barberede det af på et tidspunkt. Ud over det er jeg også ret vild med skægstubbe, synes det er vildt sexet, højst sandsynligt at samme grund: det er mandigt.

  Tror at mit forhold til skæg er rimelig afslappet, og jeg kan sagtens digge det på en fyr (specielt hvis det sidder på Johnny Depp, Orlando Bloom eller Robert Downey Jr.). Dog skal han ku gro det ordenligt, for sjusket “klat skæg” er ik heeelt så pænt.

  Der er dog én ting jeg ik kan, og det er hipster-skægget. Med mindre man er skovhugger, MCer, trucker, rabbiner, Søren Ryge eller Chili Klaus (eller min gamle dansklærer, der havde det sygeste fuldskæg!), synes jeg virkelig at man skal stoppe med det. For mig har de ovennævnte typer patent på den skægtype, ellers kan man ik pull it off, og så synes jeg mest bare at det er fjollet.

  – Det er sjovt at snakke om skæg. Lækker konkurrence også ^^

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg kan godt lide. når mænd har skægstubbe – men jeg tror egentlig, det kommer meget an på manden. Det skal klæde dem. Ligesom alle kvinder ikke kan bære visse frisure, kan alle mænd heller ikke bære skæg.
  Derudover er det virkelig rart at klø dem i skægget, selvom de nok ikke lige synes det samme, haha.
  Og så elsker jeg sjove skæg og moustaches. Mest fordi det til tider betyder, at manden har en form for selvironi, som jeg elsker :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Cathrine

  Jeg synes skæg er ganske lækkert. Jeg er ikke så vild med skovhugger fuldskægget, det virker for mig en smule usoigneret, men nogle korte stubbe, synes jeg er frækt (Nåårh ja på Jamie Dornan må det godt være lidt længere ;-)). Tiæ gengæld må mænd ikke gå mere op i deres skæg, end jeg gør med mit hår – så er det lige pludselig slet ikke lækkert mere!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

25% RABAT OG NYE SOLBRILLER