TRACK SUIT

TINDER DATING GUIDELINES

tinder
Tinderdating, eller dating generelt set, er en jungle: Hvad skal man have på, skal man forberede nogle samtaleemner, hvor mødes man, og hvordan afslutter man en dårlig date? Jeg er absolut ingen datingekspert, men jeg har dog været out there på disse såkaldte Tinder-dates, og jeg derved gjort mig nogle erfaringer herom. Desuden har jeg forhørt mig rundt omkring (listen her er faktisk lavet i samråd med et hankønsvæsen, jeg selv mødte gennem Tinder), og bragt oplevelser og erfaringer ind andre steder fra. Listen her behandler de forskellige stadier, en Tinder-date indeholder, og forhåbentligvis kan I få en smule ud af guiden. Om ikke andet så et godt grin. I må endelig komme med tilføjelser til de forskellige punkter.

DINE BILLEDER: Hvad vil du udstråle gennem din Tinder-profil? Er du en seriøs businesskvinde eller en sexet kattekilling? Lad dine billeder afspejle din personlighed: Husk mindst ét billede af dit ansigt UDEN solbriller og mindst ét billede i fuldfigur. Gerne med lidt hud. Dit første billede er det vigtigste. Af andre gyldne regler, kan nævnes: INGEN børn (har du børn, skal dette først flettes ind på et senere tidspunkt), og ingen “se min hest”-, “se hvor sporty, jeg er”-, eller “uh, jeg er adventerious”-billeder.

DIN TEKSTEN: Stop at skrive en tekst, med mindre du virkelig har noget sjovt at sige. Vælger du alligevel at skrive en tekst, så lad også dén afspejle dig: En række emojis, der passer til din personlighed, eller en humoristisk catchphrase er en god idé – men drop de lange skriverier om dit liv (salgstalen!), med mindre, du virkelig søger faderen til dine børn. Det kommer nemlig hurtigt til at virke desperat.

MATCH: Først og fremmest, skal du tænke over, hvem du ønsker at matche med, og hvad du søger i et match. Søger du noget seriøst, så drop “se hvor lækker jeg er på natklub iført solbriller”-typen, “se hvor sej en bil, jeg har”-typen, ej at forglemme “her er jeg sammen med alle mine venner, men du kan ikke regne ud, hvem på billedet, der er mig”-typen – hvis du bare søger spas og ballade, er præcis disse typer som regel med på den værste. Jeg lavede for et lille år siden en liste med huskeregler til eget brug, som I eventuelt kan læse eller genlæse her.

“THE OPENING”: Håb for guds skyld, at han skriver. Hvis han ikke gør, så har du følgende (gode) valgmuligheder: 1. En veninde fortalte mig, at følgende replik var verdens bedste åbning: “Hvad gør man så nu?” – denne virker, fordi du alligevel lader fyren om at tage styringen og derved gør dit eget “arbejde” lettere. 2. Vent max en uge, og håb, at han måske alligevel skriver. Skriv aldrig mere end én besked, hvis han ikke besvarer første. Så er han ikke interesseret alligevel. Pas på, at du ikke udleverer dig selv, da det jo reelt set er et fremmed menneske, du sidder og skriver med. Og han kunne være øksemorder.

SAMTALEN: Når I så har fået hul på samtalen, så er det nu, du kan give af dig selv. Vær nysgerrig og interesseret, og sørg for at holde balance i, hvor mange beskeder, du sender og modtager. Eventuelt kan du spørge ind til hans tekst eller billeder, arbejds/studiesituation og interesser. På dén måde kan du hurtigt afgøre, om han er interessant for dig at skulle mødes med. Drenge ønsker som udgangspunkt ikke at møde “den eneste ene” på Tinder, så sørg for at gøre samtalen underholdende, spændende og let pirrende. For mig står det lynhurtigt klart, om jeg ønsker at møde vedkommende, og så handler det for mig om at møde ham hurtigst muligt, så der ikke går for meget mystik i den. Daten skal i hus under første samtale.

THE MEET UP: Forberedelsen. Shit. Det er her, jeg personligt laver de største fuckups, fordi jeg overtænker den kommende situation. Vær dig selv, vær afslappet, og klæd dig på efter situationen (høje sko til en gåtur parken er f.eks. verdens dårligste idé, jeg taler af erfaring). At mødes ude til en drink eller et glas vin er en god idé, fordi det løsner stemningen (og/eller gør ham liderlig…). En kop kaffe om eftermiddagen kan hurtigt gå hen og blive akavet, men er også en god indikator på, om I reelt set har noget at snakke om, og om I vil noget seriøst. Vælger man at invitere hjem til sig selv på første date, kan man lige så godt invitere på netflix & chill.

DATEN: Forbered nogle samtaleemner. Det er rart, at have lidt at kunne “falde tilbage på” i dialogen, og fjerne en smule af den generthed og usikkerhed, der ofte er forbundet med første date. Hvis daten går godt, kan man lade tingene flyde og eventuelt slutte af med en møsser – går daten dårligt, er det et rigtig smart pigetrick, at have en backup friend, altså en veninde, man kan skrive til, hvis man pludselig ønsker at komme hurtigt væk. Et andet trick kan være at have sat et bestemt tidsrum af til daten, således at den må slutte efter f.eks. en time. Vil du gerne skræmme ham væk, kan du snakke om din kærlighed til katte, eller the one that got away.

AFSLAG/SKAL VI SES IGEN? Forhåbentligvis har begge parter samme feel efter første date, og kommunikationen herefter behøver derved ikke at være akavet. Hvis der alligevel skulle være uoverensstemmelser omkring det, at skulle ses igen, så er bedste løsning simpelthen ikke at svare. Det er næsten tarveligt at forklare, hvorfor det ikke fungerer. Og igen; hvis HAN ikke svarer, så har du her forklaringen.

17 comments

 • Tina

  Jeg synes også det er dårlig stil ikke at svare og det er “kujon-agtigt”. Ellers sidder man måske og tror at den anden ved en fejl ikke har fået beskeden eller noget i den retning, og så tænker man på, om man skal skrive igen; man kan jo “afvise” på en ordentlig måde, altså uden at blive personlig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristian Dybdal

  Typisk piger at vente på manden skriver, og at hvis de så endelig skriver, forventes de, at de hurtigt kan lægge ansvaret over på mandens side :)

  come on piger..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er lidt uenig i ikke at svare. Mange kvinder har virkelig brug for en “closure”. Ellers går man og overanalyserer, hvad der gik galt. Det er min erfaring. Og det er næsten være end at det aldrig blev til noget med fyren!

  Miss Grey Redaktøren
  http://www.missgrey.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Come on de damer, af alle de punkter bider I jer fast i “the silent treatment”!?
  Hele indlægget er vel en sarkastisk hyldest til alle de damebladsartikler om samme!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frederikke

  Jeg kan se du har fået lidt kommentarer på især det med at undlade at svare. Der må jeg sku give Marie ret! Man kan umuligt føle sig forelsket efter første sammentraf med en fremmed fyr og slet ikke, hvis han har virket den mindste smule afvisende, som han højest sandsynligt har. Her handler det lidt om situationen, og efter en opsat date som Tinder har været medvært i, så synes jeg sku det er i orden. Hyggeligt indlæg Marie :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Sophie

  Hej Marie – lige en ide til et blogpost.
  Får du tid og lyst, kunne du evt. lave et indlæg med tasker til overkommelige priser, både store og små skuldertasker. Personligt har jeg det rigtig svært ved at finde en ordentlig taske, uden at de koster en formue (og jeg tror ikke jeg er den eneste), i hvert fald kunne det være et indlæg til meget hjælp! God dag:)
  Mvh. Anne Sophie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Jeg er dybt uenig i, man bare skal lade være at svare!? Det er respektløst. Man kan evt. svare; det var rigtigt hyggeligt, du er en sød fyr/pige men kan ikke se det kan blive du og jeg.
  Jeg kunne aldrig drømme om ikke svare -det andet er medvirkende til, at datingmarkedet bliver koldt og kynisk -forbrug og smid væk, har vi rigeligt af.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej marie.

  Lige et helt andet spørgsmål, men kom lige til at falde over et billede af Louis Vuitton monogram støvlerne, og begyndte derefter at søge lidt efter dem. Ved du om de stadig forhandles hos Louis Vuitton ? Og i så fald hvad prisen er ? :-)

  Rigtig god søndag ! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   De er desværre udsolgt, tror jeg, de er jo fra sidste sæson :-(

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • AS

  Jeg forstår ikke hvorfor det er SÅ indlysende, at første date hjemme ved ham/mig er lig med sex, hvis tinder-samtalen ikke har budt på hentydninger til dette? :-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Det er lidt en uskreven regel… Hehe :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina

   Det synes jeg heller ikke det er. Man kan da sagtens mødes hjemme hos nogen uden det skal føre til noget seksuelt. Hvis det er det personen har i tankerne -og intet andet- så siger det jo noget om den person. Jeg har selv flere gange mødtes med nogle privat, hvor vi bare sad og hyggesnakkede og drak sodavand, det var fint nok.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Ej saftsuseme nej om det er okay med “silent treatment”. Man siger bare “vi skal ikke ses igen, den der gnist var der bare ikke for mig”
  Det er ærligt og man kan ikke såre den anden part på det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Jeg ville sgu blive mere såret over dén besked end over manglende svar :-) Hehe.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TRACK SUIT