HVAD VIL I SE?

SUND (!) “PASTA MED KØDSOVS”


Min træner forsøger forgæves at få mig til at holde en kostplan, men at skulle undvære livretterne i hverdagen er sværere, end forventet. Forleden fik jeg så en idé til at kokkerere én af mine absolutte favoritter, pasta med kødsovs, på en langt sundere og alligevel superdelikat facon: Nemlig som sojabønnepasta med kyllingekødsovs. Jeg postede et billede af retten på Snapchat (mariejedig), og det blev virkelig taget mange screenshots, så jeg tænker, at interessen for retten måtte være et indlæg værdigt. Resultatet blev, hvis jeg selv skal sige det, enormt vellykket. Retten mætter ualmindeligt meget, men efterlader ikke den tunge fornemmelse og oppustede mave, “almindelig” pasta med kødsovs sommetider gør.

Ingredienser: 400 g hakket kyllingekød, to dåser flåede tomater, en lille dåse tomatpuré, tre fed hvidløg, grøntsager efter lyst (her cherrytomater, champignon og majs), sojabønnepasta (kan f.eks. købes i Irma), diverse krydderier såsom tørret basilikum, oregano, salt og peber (evt. også frisk basilikum).

Fremgangsmåde: Sæt en gryde med vand over, og steg i en anden gryde 400 g hakket kyllingekød i en gryde og lad det stege indtil intet længere er råt, tilføj de to dåser flåede tomater, tomatpuréen, hvidløg, grøntsager og krydderier. Sæt pastaen i kog i 7 minutter, og si vandet fra. Server eventuelt med frisk basilikum og lidt parmesan.

Voilá! Let, billigt, sundt og godt. Jeg laver altid en stor portion af “kødsovsen”, når jeg går i gang, for eventuelt at fryse ned eller sætte på køl, og derved gemme til flere dage. “Kødsovsen” smager desuden også helt fantastisk i madpandekager eller plain omelet med lidt avocado til.

Find mere inspiration til lette hverdagsretter på bloggen her.

2 comments

 • Mette

  Den ret ser altså virkelig også god ud!! :) Må jeg virkelig prøve en dag :)
  Jeg ville lige hører dig efter om hvilken størrelse du købte denne denim kjole i?
  Har svært ved at finde ud af om man godt kan klemme sig ned i en str 4 hvis man normalt bruger xs – eller om en 6 ville sidde bedre? :)
  Kjolen:
  https://instagram.com/p/7dc2U8o-Nz/

  På forhpnd mange tak! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HVAD VIL I SE?