A TREND I DIG: OFF SHOULDER

BIG GUIDE: “A PERFECT DAY IN COPENHAGEN”

København
1. Ann-Sofie og jeg foran SMK || 2. Christianshavn || 3. Café Europa 1989 || 4. Statens Museum For Kunst || 5. Sunday Club || 6. Fiat || 7. Tango Grill, Céline taske og solbriller (affiliate) || 8. Bordtennis med Anne ved PS Bar || 9. Frokost på Ravage iført H&M Trend skjorte, Sakura hårbånd og Ray-Ban solbriller || 10. Gedeostsalat hos Beau Marché

Jeg kommer, som de fleste af jer sikkert allerede nu ved, oprindeligt fra Sydsjælland – og har de sidste par år boet i København. Siden december har jeg boet i en skøn lejlighed i Indre By, og har virkelig haft tid og mulighed for at opleve bylivet tæt på. Jeg er slem til kun at spise, gå, og se ting i midtbyen, men har over de seneste par uger bestemt mig for også at kaste lidt kærlighed og opmærksomhed på andre dele af København. Dog vil jeg i dette indlæg fokusere på dén del af København, jeg kender bedst – mit hjem – indre by. Det er her muligt at gå rundt fra sted til sted, og derfor også at få en hel dag til at gå på mine anbefalinger; tre i hver kategori, og så kan man jo frit vælge ud fra, hvad der tiltaler.

Her er i hvert fald nogle anbefalinger til de af jer, der måske ikke er så stedkendte i København, eller til de af jer, der, ligesom jeg selv, har sat jer lidt fast på favoritstederne, og derfor glemmer at opleve nyt. Jeg har sat “programmet” op i nogenlunde kronologisk rækkefølge, og så er det jo bare at vælge frit fra hver kategori. I er endvidere velkomne til at komme med egneanbefalinger i kommentarfeltet.

MORGENMAD:

Café Europa 1989: Europa ligger på Strøget, og er derfor oplagt, hvis man ikke er helt sikker på gadenavne og steder i København. Når jeg spiser morgenmad her, bestiller jeg som oftest en croque, et spejlæg og en rejer med avocado. Hertil verdens bedste, friskpressede appelsinjuice. Adresse: Amagertorv 1.

Lillebror: Restauranten Bror startede Lillebror som et slags bageri, og derfor er brødet her særligt at fremhæve. Man kan kun spise rigtig morgenmad indtil kl. 11, og jeg anbefaler her en sandwich med bacon og ketchup, som smager fortryllende syndigt. Man kan desuden få mange forskellige slags lækre kaffer. Adresse: Jarmers Pl. 1 (som egentlig er på Vesterbro, men som altså ligger LIGE om hjørnet, derfor god at smutte forbi, hvis man kommer fra Københavns Hovedbanegård af!)

Fiol: For en mere plain og virkelig hyggelig morgenmadsfølelse, og perfekt placeret, hvis man kommer fra Nørreport af. Priserne er fine, og man kan her nyde en klassisk morgenmadsanretning med blødkogt æg og rugbrød med ost. Adresse: Fiolstræde 29.

OPLEVELSER:

Statens Museum for Kunst: Mit yndlingssted i Indre By. Selv hvis man ikke er super kunstinteresseret, får man en god oplevelse på SMK, fordi der er så mange forskellige afdelinger og ting at se. Kan det times med en fed udstilling er det selvfølgelig at foretrække, men ellers foretrækker jeg den moderne afdeling. Adresse: Sølvgade 48-50.

Fredagsrock i Tivoli: Ikke mange af de rigtig gode oplevelser i København ligger i virkeligheden i København K, men Tivoli er selvfølgelig et must see i København; særligt om fredagen, hvor forskellige kunstnere spiller koncert. Programmet for fredagsrock kan findes herAdresse: Vesterbrogade 3.

Nyhavn: Nyhavn er en værre turistfælde, men ikke desto mindre enormt hyggeligt, og det perfekte sted at spise sin is. Gademusikanter er legnet op langs havnefronten, og er det godt vejr, er Nyhavn stensikkert propfyldt med glade mennesker.

FROKOST:

Tangogrill: Torvehallerne generelt set er perfekte omgivelser for en skøn frokostoplevelse (særligt om sommeren!), og der er mange steder at vælge fra. Tango Grill kan jeg dog anbefale, da de laver den bedste steak sandwich nogensinde. Er man i rigtig godt humør, kan denne nydes sammen med en flaske sød cava fra Cavabar lige ved siden af. Adresse: Frederiksborggade 21.

Atelier September: Har du ikke spist en fashionabel avocadomad fra Atelier September endnu? Så er det på tide. Stedet er smukt, med perfekte omgivelser for inspiration – og enormt Instagram-venligt. Jeg kan, udover den klassiske avocadomad, anbefale deres grapefrugt med mynte. Adresse: Gothersgade 30.

Ravage: Der er hyggeligt omkring Nyhavn, men jo tættere på vandet, du bevæger dig, jo større sandsynlighed er der for at du bliver fanget i en turistfælde, og vælger at betale overpris for en dårlig pizza. Lige inden du når Nyhavn, støder du på flere skønne restauranter med dejlig mad, som koster det samme som i turistfælden, men som leverer langt bedre kvalitet for pengene. Jeg er særligt vild med Ravages gedeostsalat og deres pink lemonade! Adresse: Kongens Nytorv 16.

LUKSUS-SHOPPING:

Storm: Storm er Københavns egen lille Colette. Brands som Céline, Maison Kitsuné, Givenchy, Adidas mf. forhandles her i passende omgivelser, og Storm er særligt gode til at købe ind i det lidt hiphopinspirerede univers. Også en masse mode- og kunstbøger forhandles her – og så har butikken også en herreafdeling. Adresse: Store Regnegade 1.

Holly Golightly: Holly Golightly har to afdelinger, én med tøj og én med accessories (sko og tasker). Holly Golightly er en enormt smuk, sej og inspirerende butik, med et dristigt udvalg af udenlandske og danske designere såsom Proenza Schouler, Marni og Balenciaga. Holly Golightly har de bedste indkøbere i København, og det er derfor nærmest en oplevelse i sig selv blot at besøge butikkerne. Adresse: Gammel Mønt 2/St. Regnegade 2.

Birger Christensen: Birger Christensen fører kun de bedste luksusbrands, og tager kun klassiske, lækre varer hjem i god kvalitet. Udvalget er stort, og fyldt med klassiske styles fra bl.a. Céline, Prada, Miu Miu, Saint Laurent og Marni. Birger Christensen ligger desuden også på Strøget, hvilket gør det let at navigere dertil. Adresse: Østergade 38.

KAFFEN:

Kaffbar9/Kompa9: Her kan du ikke blot få en superlækker kop kaffe, du kan også få den bedste rugbrødssandwich, hvis den lille sult skulle melde sig. Nyd din kaffe i inspirerende og rolige omgivelser fyldt med smukke, københavnske mennesker. Adresse: Antonigade 9/Kompagnistræde 9.

Lagkagehuset: En klassiker! Her får du virkelig, hvad du bestiller – og ud over en skøn kop kaffe, som med fordel kan nydes to go, så får du den bedste jordbærtærte og kartoffelkage. Adresse: Cirka alle steder i København. 

Riccos: Der er altid enormt mange mennesker på Riccos, og populariteten er forståelig. Primært unge mennesker sidder og arbejder eller studerer her, og udover en god kop kaffe, så kan man også få gulerodssnacks med hummus. Mmh. Adresse: Frederiksborggade 50.

VINTAGE-SHOPPING:

Lula2ndhand: Min seje veninde og blogger Sarah står bag denne skønne luksusgenbrugsbutik i København – og at hun er veninder med alle de sejeste piger i København betyder selvfølgelig, at butikken altid bugner af gode fund fra bl.a. Chanel, Céline, Ganni, Stella Mccartney, Isabel Marant, Designers Remix, Balenciaga og mange, mange flere. Køb de nyeste items til gode priser hos Sarah (og så ligger butikken lige under Kaffbar9!). Adresse: Antonigade 9.

Studio Travel: Her har jeg virkelig gjort mange gode køb, siden butikken også åbnede i K (ligger nemlig også i N). Ejeren her tager selv rundt i Sydeuropa og køber vintagevarer hjem i luksusgenren, og det er derfor muligt at finde Moschino, Versace, Chanel og Prada fra 80’erne i butikken. Adresse: Hyskenstræde 8.

Pisserenden: Pisserenden er i sig selv ikke en genbrugsbutik, men en gade fyldt med vintage- og genbrugsshops i hjertet af København. Hav i mente, at alle varer er håndplukkede og derfor langt dyrere end vante provinsgenbrugspriser, men man kan altså finde rigtig gode items til gode priser alligevel, f.eks. gamle Adidas sneakers, Dr. Martens støvler, Levi’s jeans og rockband T-shirts. Adresse: Studiestræde.

HIGHSTREET-SHOPPING:

H&M: H&M er noget helt andet i København end i provinsen, for alle underlinjerne såsom Exclusive, Trend og diverse designsamarbejder føres nemlig her. Jeg er, som de fleste af jer sikkert allerede har opdaget, stor fan af deres Trend-afdeling, og denne føres i stor stil i Københavns største H&M, placeret midt på Strøget. Adresse: Amagertorv 23. 

& OTHER STORIES: God kvalitet til en lille penge, og her er der ALTID noget at finde. Igen har vi her med en butik at gøre, der ligger placeret på Strøget, endda ved siden af H&M. Adresse: Amagertorv 29.

Weekday: Der er virkelig sket noget med Weekday på det sejeste, som har oppet både kvalitet og styles. Der er både items til den klassiske teenage rockgrunge type, men også mere elegante styles – og til de bedste priser. Også denne butik ligger i forlængelse af både H&M og & Other Stories, smart, ikke? Adresse: Amagertorv 33.

AFTENSMAD:

Mash: Et virkelig godt stykke kød i supersmarte lokaler. Et sted, hvor selv min kræsne lillesøster kan finde noget på menukortet, hun kan lide – og det siger ikke så lidt. Adresse: Bredgade 20.

Beau Marché: Enkel og fantastisk lækker fransk mad. Jeg elsker deres croque madame (toast med spejlæg) og chevre chaud (gedeostsalat), og så er det perfekte, rolige omgivelser at nippe et godt glas vin. Adresse: Ny Østergade 32. 

Fiat: Fiat sluger simpelt hen så stor del af min indkomst hver måned, for jeg besøger denne restaurant virkelig ofte. Nyd et glas spumante og italienske specialiteter i nyfortolkning – jeg kan her anbefale deres trøffelpizza eller pasta med muslinger. Adresse: Kongens Nytorv 18.

BYTUREN:

PS bar: Mit nye favoritspot – også her kan du spise i løbet af dagen, og om aftenen er stemningen vanvittig god her, specielt om sommeren. Gode drinks, lækre mennesker og skøn stemning. Adresse: Pilestræde 12A.

Sunday: Berømt og berygtet, men faktisk meget sjovt, når alt kommer til alt – særligt hvis man nyder kombinationen af god snak i rygegården og dans til lækker musik. Vær dog forberedt på, at ikke alle er velkomne her. Adresse: Lille Kongensgade 16.

Condesa: Et mexikansk inspireret sted, der desuden leverer rigtig lækker mad også. Om aftenen “forvandles” stedet til en bar med gode cocktails, og det er virkelig hyggelige omgivelser at danse lidt, drikke sjusser og snakke med søde mennesker. Adresse: Ved Stranden 12.

9 comments

 • Ida

  Hej Marie. Super fint indlæg! Hvor meget koster det, at beøge den famøse Sunday club?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jade

  Hej Marie

  Jeg vil rigtig gerne ud i de gode klubber i KBH, men er så bange for at blive afvist. Kommer du altid ind i sunday eller har de afvist dig før?
  Hvilke typer bliver afvist? Hvilke krav er der for at komme ind, eller? Håber så meget at du vil svare, er 19 og har stadig ikke oplevet nattelivet grundet frygt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Jeg har kort, og er faktisk aldrig blevet afvist, men mange af mine venner gør. Som hovedregel kommer du ind, hvis du er kendt eller venner med de “rigtige” i København. Og så har smukke kvinder altså bare lettere ved at komme ind sådanne steder :-) Hvis du er i tvivl, så ville jeg vælge et af de andre anbefalede steder, eller f.eks. Hive i stedet for. Der er de ikke helt så strikse.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katarina

  Stor ros til dig for dette indlæg! Brugbar selv for en, der er fast inventar i Københavns gader. Mht. Sunday, hvad er det så for nogle krav de stiller, siden du skriver, at ikke alle kan komme ind?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Mange tak. Jamen, det er ikke krav som sådan. De kan lave nye krav hver aften… Og mange af mine venner er blevet afvist. Der er en picker i døren der afgører din “skæbne”, så er du i tvivl, ville jeg absolut IKKE vælge Sunday (eller i hvert fald kun vælge at gå derind en torsdag, hvor der er Sports Club, som er lidt en ungdomsfest), det kan hurtigt blive en dårlig oplevelse, hvis man ikke er vandt til at gå der.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • LMO

  Meget brugbar guide!
  Hvordan oplever du servicen i de luksus og vintage butikker du nævner? Jeg har en general oplevelsen af jo tættere på København man kommer, jo værre bliver servicen? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Jeg synes faktisk, at de fleste butikker i København leverer rigtig god og solid service. Måske også en smule mere arrogance, men sådan er mange luksusbutikker (også 2ndhand) rundt omkring i verden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Virkelig fin og ikke mindst brugbar guide!

  http://www.malenechristine.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

A TREND I DIG: OFF SHOULDER