HVORDAN DU UNDGÅR KOPI-TASKER

“JAMEN, DU HAR JO HELLER IKKE ET RIGTIGT ARBEJDE”

SSSSSS
Uh, hvor det frustrerer mig, når folk antyder mit job som værende useriøst. Min arbejdsuge er aldeles lige så lang som andres; og jeg vil endda vove at påstå, at jeg arbejder dobbelt så meget som de fleste. Mit job kræver nemlig en konstant tilstedeværelse.

Som selvstændig skal man høre meget både godt og skidt – og faktisk hører jeg primært positive udtalelser fra kollegaer, familie og venner omkring min arbejdsmoral, vilje og engagement: Men forleden sad vi så nogle stykker i min lejlighed og drak vin, og jeg fortalte, at jeg ikke kunne feste videre, fordi jeg skulle op og arbejde dagen efter. En af mine bekendte får i den sammenhæng sagt sætningen “Ah, hva, du har jo ikke et rigtigt arbejde”, hvilket skar mig lidt i hjertet. Selvfølgelig kan jeg til en vis grad selv bestemme arbejdsmængde- og tidspunkter, men at gå så langt som at sige, at jeg ikke har et rigtigt arbejde, er enormt forkert og vældig stødende. Jeg havde ikke engang lyst til at forsvare mig i situationen, fordi jeg jo selv føler mig seriøs omkring mit job, men alligevel var jeg nødt til at fortælle, at det var grundet et møde med et magasin (hvilket også var sandheden, men tænk at jeg overhovedet var nødt til at forsvare mig!?).

Iværksætteri er en sjov størrelse, og jeg har efterhånden skulle vende mig til prikkende eller høhø-humoristiske kommentarer omkring mit fag og måde at arbejde på – men en større forståelse fra mine omgivelser af ville absolut ikke skade.

30 comments

 • Flere af den her slags indlæg søde Marie!! Jeg finder det SÅ inspirerende at læse om :-) <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Jeg kan godt forstå, det kan være svært at forstå, hvor meget arbejde der ligger bag at drive så stor og anerkendt en blog, men det sidste man kan klandre dig for er da at være doven! Det lugter lidt af misundelse fordi blogging tit bliver forbundet med events, der for dig altså også er dit arbejde, fordi du lægger dit navn til et produkt og derfor tager en risiko. Desuden skal du så skrive indlæg, dele personlige anekdoter med flere tusinde mennesker, besvare mails og kommentarer, tage og redigere billeder, planlægge møder og deltage i dem for så at starte forfra! Jeg kan stadig huske til eventet på Dangle, at du forklarede hvordan du sidder med telefonen 24/7 og dine forældre nærmest måtte minde dig om at lægge den fra dig. Jeg kan kun forestille mig, hvor irriterende en kommentar det så må være, men som jeg ser det er det faktisk lidt en kompliment. Kun de bedste kan få det sværeste til at se nemt ud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda

  Ville til hver en tid overtage dit arbejde, frem for mit eget søde Marie!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thea

  Jeg ser dit arbejde, som værende blogger, som glæden ved at kunne leve af sin fritidsinteresse og passion. Sammenlign med sports stjerner der lever af at dyrke deres sport. Jeg håber du forstår hvad jeg mener, fortsær dit gode arbejde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du er veldig flink og gjør et GODT arbeid med bloggen.

  XX
  http://liseripnes.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Der vil altid være dem der ikke tager dig og dit arbejde seriøst, bare fordi det ikke er et af de konventionelle jobs.. og til dem kan du bare sige fis af.. for du gør et hårdt stykke arbejde, og det kan man virkelig se. Du har jo virkelig knoklet fo denne her blog og alt andet, så du fortjener virkelig en masse respekt for det.

  så en masse respekt herfra og held og lykke med al arbejdet ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • 100% er dit arbejde et arbejde. Og mere til :-)

  Jeg tænkte forresten på, om du egentlig donerer penge til velgørenhed eller støtter nogle nødhjælpsorganisationer, mm? Og det er altså bare ren nysgerrighed!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Mange tak!

   Ja, det gør jeg faktisk, støtter altid Kræftens Bekæmpelse (har en farmor, der er død af kræft for år tilbage, så den sidder dybt i mig), samler årligt ind for Aids Fondet ifm. Humor mod Aids og donerer månedligt til Unisef.

   Så jeg gør i hvert fald lidt :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er fandme dejligt at høre! God aften :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tjener du penge på det du laver? JA. Bliver du hyret til at lave forskellige ting? JA. Hvordan kan det ikke være et arbejde? Du er så skide hamrende dygtig til det du laver og det er lige så meget et arbejde som alt andet. Du skal være stolt af dig selv (hvilket du sikkert også er) og du burde ikke behøve at forsvare dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • A. V.

  Jeg tror uanset hvad man laver, vil der altid være nogle, der ikke ser hvor mange kræfter man lægger i. Og ud fra dine altid dejlige og indholdsrige indlæg må du lægge rigtig mange kræfter deri!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Jeg kan genkende ALT hvad du skriver <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kender det.
  “Du kan jo bare lade være at stå op” eller “Du kan jo bare spørge din ‘chef'”. Jaja, til gengæld er man stort set ALTID på arbejde. Måske kan du nikke genkendende til noget af det, jeg listede her:
  http://omveje.com/seks-ting-man-hoerer-meget-som-freelancer/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Seje smukke dig! : )

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Agnete

  Jeg kan ikke lade være med at bemærke intensiteten af “please forstå mig nu” indlæg der er kommet både her og fx omkring dine dyre tasker på de sociale medier. Det er som om du forklarer dig mere og mere på det seneste- hvad har du gjort dig af tanker omkring din dette?
  (Please lad vær med at tage det som kritik- bare fordi jeg stiller et undrende spørgsmål)
  Knus Agnete

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Det er nu slet ikke mig, der har sat interviewet op til Eurowomans site (som taskeinterviewet oprindeligt er kreeret for), men Eurowoman selv. Og vinklen har aldrig været for mig at få jer til at forstå mig, men for Eurowomans læsere til at forstå ideen om køb af dyre items, hvilket da giver enormt god mening – da mange ikke rigtig kan sætte sig ind i tankegangen. Det, at købe dyre tasker, er jo bare noget jeg gør, og ikke hvem jeg er. Det er vigtigt at kunne læse gennem linjerne mht. den slags.

   Desuden opfatter og tiltænker jeg heller ej dette som et “please forstå mig nu”-indlæg, men mere et “hold nu kæft, og lad mig passe mit arbejde”-indlæg.

   Jeg hviler faktisk godt i mig selv, og ønsker ikke nødvendigvis, at I skal forstå mig – men når jeg får konkrete kommentarer eller spørgsmål, der leder op til debat, så er jeg klar på at svare. Og så er det bare meget lettere at tage den én gang for alle i et indlæg, i stedet for at skulle besvare den “samme” kommentar 117 gange. Jeg håber, du forstår. God aften :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  Hold da op, sikke en omgang ørel*rt at lukke ud… Du er en sindssygt dygtig blogger, og det er jo tydeligt i det antal følgere, som du har. Jeg er af den overbevisning, at når folk kommer med sådanne udtalelser, så bunder det i misundelse. Misundelse over ikke at være så dygtig på det område, som du er. Misundelse over, at dit liv virker mere indholdelsrigt, og at du sikkert i det hele taget virker super glad for dit arbejde… Ud med den kommentar, fordi jeg ville da i hvert fald blive ked af det, hvis der ikke var bloggere som dig! Mange kram fra en trofast læser :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke et super fint og ærligt indlæg fra dig!

  Man møder simpelthen så mange fordomme når man siger man er modeblogger, og jeg kan kun forestille mig hvor slemt det må være når man som dig ovenikøbet er på fuldtid! Jeg synes dog at dem med fordomme ofte er folk som ikke selv læser blogs og derfor ikke har noget indblik i hvad det indebærer. Jeg kan derfor heller ikke tro på at der er en eneste af dine faste læsere som ikke godt kan se hvor meget arbejde du lægger i din blog og hvordan at din blog i høj grad selvfølgelig er et rigtigt job ligesom alle andre.

  Så selvom folk er nedern at høre på så tror jeg bare man skal tune dem ude, de ved jo alligevel ikke noget om det :*

  Til sidst så elsker jeg din meget professionelle og lækre blog :innocent:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie amalie

  Jeg har fuldt dig lige siden du var sammen med kasper og din stil var helt sort, mystisk og softitikeret! For mig er det en kæmpe inspiration at du gik fra at være provinsblogger til nu at være en af de mest kendte bligge i DK. Ik hør på de dumme kommentarer, man kan sagtens mærke hvor meget tid du ligger i bloggen! Kys

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Marie

  Hej Marie. Tror meget af det skyldes en form for misundelse. Hvem vil ikke gerne arbejde med det du gør?
  Jeg har fulgt dig i flere år efterhånden, og du overrasker mig stadig med nogle af dine kreative indlæg.
  Keep up the good work!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Øv en dum og lidt konservativ kommentar, personen kom med. Når jeg går ind på din blog tænker jeg ofte hvor hårdt et arbejde det må være, at skulle levere så mange indlæg om dagen – og samtidig kunne have fritid. Jeg mener, at du i den grad arbejder mere og meget hårdere end nogle af os studerende gør. Desuden synes jeg, at du er med til at sætte en ny standard i dk for hvad der der er muligt – samt lave noget unikt. Det er da pisse fedt af vi i Danmark har folk der ikke har en videregående uddannelse, et 8-4 job – og som (alligevel) formår at leve og tjene godt. Du er sgu en sej kvinde – og jeg er personligt glad for, at din blog eksisterer. Tak og fortsæt det gode arbejde :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarahb

  Jeg må tilslutte mig ovenstående kommentarer og sige, at dit arbejde skinner igennem på kvaliteten af din blog. Der kan ikke herske tvivl om, at det kræver uanede mængder af tid og energi at få det til at fungere så fint som i dit tilfælde!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen Grønning Mikkelsen

  Hej Marie
  Jeg har læst din blog i flere år, og man kan tydelig se en udvikling på din blog efter du har valgt at blive fuldtidsblogger (no offense) Din blog er virkelig en kvalitetsblog, og som læser er man ikke i tvivl om, at det kræver flid og hårdt arbejde at køre sådan en fantastisk blog – bliv ved med det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Mange, mange tak for de fine ord. Det varmer!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du er pissesej og en hard working woman! kys

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • LMO

  Jeg skal være ærlig at sige, at hvis man som blogger og kan leve af sin blog, og tjene så gode penge som du og dine kolleger gør, samtidig med at bo et så flot sted som du gør og eje så mange bemærkelses værdige genstande, både ift. til og møbler, udover det virker det som om du har et godt forhold til din økonomi og er god til at sælge for at få råd til nye ting. Så er man en kæmpe SUCCES! Jeg vil gerne fortælle dig at jeg og helt sikkert mange andre ser dig som en kæmpe succes :)
  Udover det har du jo bare verdens fedeste arbejde!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Mange tak skal du have, søde Louise – det betyder så meget!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  DU ER PISSEFUCKING SEJ! JEG ELSKER DIG. DU ER DEN BEDSTE. YOU GO GIRL! YES YES YES! FUCK HATERS!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HVORDAN DU UNDGÅR KOPI-TASKER