MERE HERMÈS PORCELÆN

JAGTEN PÅ SUCCES

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.
AFFILIATE: BRUUNS BAZAAR SKIRT || ASOS TURTLENECK || CELINE SHOES || CELINE BAG

En læser kom forleden med et spørgsmål i kommantarfeltet omkring lykke. Det omhandlede materialisme og vigtigheden af succes kontra velvære, og siden da har emnet fyldt en del i mine tanker. Patrizia Gucci sagde engang “I’d rather cry in a Rolls Royce than Laugh on a bicycle” – og hvilket horribelt citat er dette lige? Jeg forstår godt længslen efter at slå igennem og følge sine drømme, men når du mister dig selv i jagten på succes, så står jeg af. Netop derfor gør jeg alt på egne præmisser. Jeg spiller spillet, men står også til tider af, hvis jeg er bange for at overskride mine personlige grænser, eller at gå imod mine grundværdier. Jeg har været heldig, og tror højt og helligt på, at det netop er min tilgang til succes, der har ført mig til, hvor jeg er i dag.

For et stykke tid siden så jeg den anmelderroste film “Whiplash” (hvis I ikke har set den, så bør I altså gøre det!), som er en fantastisk skildring af netop dette emne. Jeg ender faktisk med at blive så vred over filmen, at jeg lukker computeren ned, og først ser filmen færdig dagen efter. I denne film følger man en ung mand og hans rejse og jagt på at slå igennem som trommeslager. Han mister alt på vejen, men opnår til sidst anerkendelse. Filmen er smuk og temaet enormt relevant, men jeg blev undervejs så frustreret over plottet og hovedpersonens umættelige drift, at jeg stod af.

Så for at svare på spørgsmålet: Nej, succes er, og vil aldrig være, lige så vigtig som lykke for mig. Penge i banken, en smuk garderobe og et dejligt sted at bo er frynsegoder, og noget, jeg nyder, men jeg ville aldrig gå på kompromis med egne værdier for opnåelse af succes.

15 comments

 • Dina

  Hvor er det røde tæppe fra? Så flot :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astridas

  Det er sjovt så forskelligt man kan opfatte film. Jeg opfattede det aldrig som værende en jagt på anerkendelse. Jeg opfattede det som om, at han måtte gøre det for sig selv og sit åbenlyse talent. Det synes jeg på ingen måde, at der er noget galt i. Hvis man misser alt for mange drømme, går man hen og fortryder en masse som gammel.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Men at skubbe alle, han elsker, væk på vejen, synes jeg, er et enormt frastødende karaktertræk. En drøm må aldrig være vigtigere end relationer – sådan har jeg det i hvert fald. Jeg ville fortryde, at jeg sad alene tilbage uden andet end mit talent, når jeg blev gammel – men dér er vi mennesker jo forskellige :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Hvor har du set ‘Whiplash’ henne? Hvis på en hjemmeside, vil du så skrive linket? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Victoria

  Hvilke bloggere var det, der var med på Ibiza? (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Vi var 20 afsted, omkring 10-15 bloggere. Men de, der var afsted, har sikkert skrevet om det :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Agnes

  Godt indlæg! Er tit bange for at jeg helt ubevidst, kommer til at gå på kompromis med mig selv hen ad vejen. Man kommer så hurtigt til at se de materielle goder som et målingsredskab for succes :)

  Blev selv ret sur over Whiplash, specielt da han satte kæresten på standby, hvor bliver man frustreret haha

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hej Marie,

  Super fint indlæg. Hende Gucci… – man ved ikke helt, om man skal grine eller græde.

  Lige et spørgsmål. De sko dér. De er virkelig flotte. Hvor har du købt dem? Eller ved du måske, hvad modellen hedder?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Mange tak! Ja, forfærdeligt citat altså.

   Skoene er desværre en del sæsoner gamle, og jeg ved desværre ikke, hvad modellen hedder.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Kære Marie… Jeg formoder at du henviser til min kommentar for en uges tid siden.. Jeg håber ikke, at kommentaren har bragt noget negativt med sig. Det var bestemt ikke min mening. Men jeg synes det er lidt pudsigt, at du som blogger kan formå at gøre, at jeg selv må tage stilling til min egne drømme – særlige de materielle. Jeg ved dog også godt, at min kæreste formår i den grad at gør mig gladere end min Alexander Wang taske, som jeg har måtte spare op til. Måske handler det i virkeligheden om udtrykket “græsset er altid grønnere ovre på den anden side”.. Hvilket det nok ikke er (altid) .. I så fald er jeg glad for, at du deler dine tanker med os :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Slet ikke – jeg synes at emnet er mega interessant, og jeg er faktisk virkelig glad for spørgsmålet. Det inspirerede i hvert fald til et indlæg!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Jakobsen

  Rigtig godt indlæg!
  Og spændende at høre om din (kloge) tilgang til emnet :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Det er jeg glad for, at du synes!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MERE HERMÈS PORCELÆN