SPAR 20% PÅ HELE ASOS' SORTIMENT - KUN I DAG!

DEN FORBANDEDE SELVTILLID

Untitled-1
Jeg er en en provinspige med benene plantet solidt på jorden, og en viden om mit eget værd. Jeg kommer fra en rigtig stærk familie, der har dannet et sundt fundament for min selvforståelse, og altså også for mit selvværd. Jeg ved, jeg er dygtig til mange ting, og jeg ved, jeg er et godt menneske; selvom man vist ikke rigtig må sige den slags højt i Danmark. Mit issue har derfor aldrig været selvværdet, men selvtilliden: Gennem mine teenageår skulle jeg både kæmpe med at føle accepteret, og at acceptere mit eget udseende – for ligesom mange andre unge piger følte jeg mig forkert. Derfor er denne branche hård mod mig og måske ikke et oplagt valg; for som blogger og i modebranchen generelt måles og vejes man konstant af omgivelserne, og ens værd vurderes ikke kun ud fra reel kunnen og kvalifikationer, men også i høj grad af udseende og fremtoning.

Jeg får helt dårlig smag i munden, når jeg ser, hvad branchen kan gøre ved unge piger – men jeg ved også, at det i bund og grund handler om selvbillede. “Det hele sidder inde i hovedet, og ikke i spejlet”, som min mor så fint siger det. Og når det er sagt, så er det bedre at arbejde med sig selv og få det bedste ud af sit udgangspunkt, i stedet for at sidde og surmule i hjørnet over ikke at være 175 cm høj og have brune øjne.

Modsat forventningerne har det faktisk styrket mig enormt meget at være i denne branche, fordi det har presset mig til at se problemerne i øjnene. Det er en proces, og det har selvfølgelig også noget med alder at gøre – men mit budskab er egentlig bare, at du skal acceptere dig selv for dén, du er. Når du elsker dig selv, vil du have langt større overskud til at elske andre – og netop dér opstår magien.

INDLÆG LAVET I SAMARBEJDE MED VEET OG SCHOLL

18 comments

 • Nogle gange er ens største styrke også ens største svaghed. Det er netop din konstante søgen efter det perfektion, der gør dig spændende at følge. Du er altid på vej nye steder hen, og du ville ikke være den dygtige blogger, du er, hvis ikke du havde det drive.

  PS: Din mor lyder som et fantastisk menneske.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Mange tak for de fine ord, Mette!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Du er SÅ dygtig en formidler, Marie! Dine lidt dybere indlæg giver så meget stof til eftertanke. TAK.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Fantastisk indlæg. Og ikke mindst fantastisk citat fra din mor. Tror jeg vil printe det ud og hænge det op på spejlet herhjemme. Tak for et skønt indlæg!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Mange tak! Det er nemlig så godt et citat. Godt du kunne bruge indlægget.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  ADVARELSE!! Denne besked indeholder store mængder ros. Jeg synes det er så befriende, at følge dit af mange årsager. Men dels fordi det lader til, at du er et varmt og sødt menneske – og ikke en snob…Jeg synes (desværre) der er en del kvinder der render rundt med de samme mærker som dig – som udtrykker ret meget arrogance. Men heldigvis kan du bære mærkerne, og stadig se dejlig naturlig ud, samt nede på jorden. Du har virkelig god grund til, at være stolt af dig selv og dit arbejde.. Du er fandme sej, Marie! Kh en trofast læser :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Du er fandeme én af de slags læsere, men helst vil have som blogger. Tak for de fine ord!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Jeg kender det alt for godt.
  Jeg er 1.75 høj, og jeg ville gøre alt for at have din højde. Men sådan er det vel altid. Man vil have det modsatte af hvad man har. :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg tror på, det har rigtig meget med alderen at gøre. Gennem de sidste år i folkeskolen og gymnasiet, handlede det for mig meget om ikke at være anderledes, at have det samme tøj, hårfarve osv. som alle andre. Men nu, som 25-årig i morgen (puha), synes jeg bare, man hviler langt mere i sig selv. Jeg går mere i det tøj, jeg kan lide, jeg siger nej til fest, hvis jeg ikke orker, og jeg er egentligt lidt ligeglad med, om nogen synes, jeg har en udgroning. Kan ikke sige, hvornår det skiftede, men jeg tror simpelthen, man får mere tro på sig selv :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Helt sikkert – har virkelig også nået en langt større accept af mig selv med årene.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Clara

  Det her indlæg beviser lige præcis hvorfor rigtig mange (inklusiv mig selv) simpelthen bare elsker dig og blog, Marie. Selvom du er yderst professionel og også ret perfektionistisk, kan man stadig tydeligt mærke “mennesket” under de gennemførte indlæg og det sindssygt flotte visuelle udtryk, du tilbyder. Keep doing your thing girl!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Det er jeg virkelig glad for, at du siger. Mange tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du har så ret, når du skriver, at man skal arbejde med det man har. Det glemmer jeg desværre ofte. Jeg slår altid mig selv i hovedet med, at jeg ikke vejer 50 kg og at min bagdel skal bruge 5 minutter på at komme ned i et par bukser (overdrivelse fremmer forståelse, right?). Men måske burde jeg egentlig bare få det bedste ud af det jeg har. Fedt indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Præcis – work what you got! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Hvor er det skønt at læse om. Det jeg værdsætter ved specielt dig og din blog, er din selvindsigt og dit postive sind – ja, så ikke mindst din fantastiske smag :-)

  Tak for lidt solskin på en grå søndag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Mange tak skal du have, søde Emma!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SPAR 20% PÅ HELE ASOS' SORTIMENT - KUN I DAG!