MOBILE PICTURES

THE “BUY AND SELL HIGHEND BAGS SECONDHAND”-GUIDE

bags
1. CHANEL || 2. LOUIS VUITTON || 3. CELINE || 4. CHANEL || 5. PROENZA SCHOULER || 6. SAINT LAURENT || 7. CHANEL || 8. PROENZA SCHOULER || 9. PROENZA SCHOULER || 10. CHANEL || 11. CELINE || 12. CHANEL || 13. PROENZA SCHOULER

Hvis der er et emne, jeg efterhånden ved ret så meget om, så er det køb og salg af luksustasker på nettet. Jeg vil faktisk påstå at have købt og solgt sammenlagt over 100 luksustasker, og jeg kan ikke engang huske, hvilke tasker, jeg har ejet, i tidens løb! Jeg har derfor lavet en lille guide i samarbejde med Trendsales med hjælp til køb- og salg af tasker online i den høje prisklasse. Secondhand-shoppen Trendsales er klart den shop, jeg har gjort flest taske-handler på gennem tiden, og også virkelig en shop, jeg kan anbefale. Guiden her er derfor med udgangspunkt i denne shop. Jeg har endvidere fundet et par af mine favorittasker til salg på Trendsales lige nu, hvilke fremgår af ovenstående kollage.

…Og når vi nu er ved Trendsales, så husk at besøge min brugerprofil med gode annoncer i mange størrelser lige her! Jeg har tilføjet en masse nyt, og prisklasserne er helt i top.

SALG AF LUKSUSTASKER:

1. Tag gode billeder af alle detaljer. Har hardwaren en ridse, er læderet plettet eller mangler der stikninger nogle steder? Så sørg for at tage billeder af fejlene! Det er også vigtigt med gode billeder generelt set i naturligt (!) lys, særligt hvis tasken har anden farve end sort.
2. Tag billeder fra alle vinkler. Som grundregel er følgende billeder passende: A) Hele tasken forfra, B) hele tasken bagfra, C) tasken i perspektiv (eventuelt ved siden af noget genkendeligt alá et spillekort eller over allerhelst skulderen), D) Detaljebilleder af tasken, E) Eventuelt produktbillede (packshot), F) Eventuelt billede med den i brug – måske du kan finde et billede, hvor en kendis eller blogger viser tasken “i brug”?
3. Lav en ordentlig annoncetitel- og beskrivelse. Find ud af, hvad modelnavnet på tasken er, og husk at skrive det i annoncebeskrivelsen, så købere let kan navigere ind på netop din annonce. Sørg desuden for at bruge flest ord muligt i annoncetitlen.
4. Sørg for at beskrive tasken ordentligt. Igen, så detaljeret som muligt! Hvad måler tasken? Hvor gammel er tasken, hvor er den købt, hvad kostede den fra ny, hvad vil du have for den, og hvorfor sælger du? Jo mere info, du kan komme med, i annoncebeskrivelsen, jo færre dumme spørgsmål skal du senere hen besvare.
5. Respondér. Du skal være hurtig til at svare, og klar til at svare på mange spørgsmål – også de dumme af slagsen.
6. Tid til at forhandle. Det er fint at have en klar idé om, hvad man mindst- og helst vil have for sin taske – men en hel måned uden nogen form for respons på annoncen betyder måske, at du skal sætte forventningerne ned. Hvis du absolut ønsker at sælge, kan du sætte den forventede pris på varen ned.
7. Gør salget let for alle parter. Det er absolut lettest at anvende “køb nu”-funktionen på lige netop Trendsales, hvis det altså er muligt ift. prisleje, og fordi at Trendsales tilbyder “penge-tilbage”-garenti, når man handler på denne måde (læs mere her) – men ellers, så gør det let for køber at handle og brug mobilepay, bankoverførsel eller tilbyd at mødes; hvis du bor i nærheden af køber, kan I eventuelt aftale at mødes og handle for at undgå misforståelser – men ellers så sørg for at sende til aftalt tid, såfremt køber overholder købsaftaler.
8. Sælg ikke skindet, før bjørnen er skudt. Lad nu for guds skyld være med at bruge pengene for salget, før køber har modtaget og godkendt varen! Det er hammerærgerligt at skulle tilbagebetale et beløb, man ikke længere har stående på kontoen.

KØB AF LUKSUSTASKER:

1. Søg ordentligt. Nogle sælgere er ikke gode til at lave annoncetitler- og beskrivelser; og derfor er detaljerede søgninger ikke altid mulige. Simplificer derfor din søgning.
2. Læs annoncebeskrivelsen og se grundigt på billederne. Det er vildt irriterende at skulle svare på beskeder fra uopmærksomme købere, og der kan oftest findes megen beskrivelse i selve annoncen.
3. Læs tidligere kommentarer. Måske der allerede er budt på tasken, og måske er der allerede svaret på dine spørgsmål. Læs derfor hele korrespondance igennem, før du stiller spørgsmål, eller beder om flere billeder.
4. Undgå kopivarer. Og ja, det er en jungle. Trendsales kører dog lige nu en kampagne med hjælp til at kende kopivarer, og har desuden folk ansat til netop at sidde og validere annoncer og sælgere. På Trendsales skal man validere sin brugerprofil for at sælge luksusvarer, hvilket er en godt udgangspunkt – og så hjælper det altid, hvis kvitteringen er med. Vær også realistisk – 1000kr. for en Chanel taske ER for godt til at være sandt.
5. Sammenlign priser. Tjek hvad tasken bliver solgt for på lignede sites, og hvad nyprisen er, for at finde frem til en fair pris. 
6. Tid til at forhandle!
T Vil sælger have 8000kr. for en taske? Jamen, så byder du måske 7000kr.! Lad dog være med at underbyd i for høj grad, da det kan virke en smule fornærmende.
7. Hav en maximum-pris i hovedet. Jeg har altid en maximum-pris i hovedet, når jeg byder, så jeg ikke kommer til at lade mig rive med og overbyde. Acceptér nederlaget, hvis sælger ikke er interesseret i din pris, eller hvis nogen byder over. Det er den værste følelse at føle sig “snydt” af prisen efter en handel.
8. Og når handlen er i hus… Og når I så har lavet aftalen, så kan det være en god idé at mødes og handle om muligt, hvis beløbet er for højt til “Køb-nu” funktionen. På den måde opstår der ingen misforståelser, og du har mulighed for at tjekke stand, farve og produktet generelt konta beskrivelse. Overhold dine betalingsaftaler og elsk din nye taske!

INDLÆG LAVET I SAMARBEJDE MED TRENDSALES

2 comments

  • Det er virkelig en gennemarbejdet god guide. Det er altid så skide svært at finde ud af hvordan og hvorledes når man leder efter designertasker på nettet. Tak for det!

    http://paper.bloggersdelight.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Thank you for this really helpful post! Until now I bought my designer bags only new but after reading your post I think I could have been saved many money – and now I can even imagine to sell some of my bags … one day :)
    http://www.dressedwithsoul.com

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MOBILE PICTURES