GAUCHE JEANS

#IMNOANGEL

For mig er krops- og skønhedsdebatten ret så kedelig. Ikke fordi, den ikke interesser- eller fascinerer mig, men fordi den forlængst er uddebatteret, og fordi vi kvinder bruger kvalmende meget ligegyldig tid på at tænke over, hvordan vores krop ser ud kontra hvordan den “burde” se ud. Jeg er ikke en af de fanatikere, der bandlyser photoshopping eller magasinernes idealisering af tynde kvinder. Jeg er bare sådan én, der er rimelig ligeglad. Derfor går jeg også ind for plussizemodeller, men mener af den årsag bestemt ikke, at ultraslanke piger ikke kan være sexede. Der skal ligesom bare være plads til alle.

Jeg forsøger ikke at lyde som nogen helgen her, og har da også haft mit at kæmpe med gennem tiden, og har desuden været vidne til en spiseforstyrret lillesøster, men netop derfor; hvor ville det dog bare være lettere, hvis der var plads til forskellighed. Når jeg hylder en video som denne, er det altså ikke for decideret at fremme plus size idealet, men for at sætte fokus på vores egne tanker ift. udseende. Jeg lever i en verden domineret af skønhed, men mener personligt, at skønhed har mange ansigter. Og kroppe.

6 comments

 • S

  Det der irriterer mig, er at det kaldes plus size så snart det er over en størrelse start 40 for kvinder, mens mænd kan købe 3-4-5 xl i samme afdeling uden skam. Det gavner heller ikke nogen, at det skal være så svært at finde tøj, så dyrt og så umuligt. Heller ikke for dem der er petit size, for jeg kan sgu ikke forestille mig, at nogen af “ekstremerne” er sjove at være i…

  Jeg tror bare det handler om at vægte sundhed over skønhed og så lære at acceptere sin krop – for når man føler sig sund, får man det bedre med sig selv og det stråler også igennem, jo. Det handler måske bare om at finde en måde at være tilfreds med sig selv på trods af skønhedsidealet, for der er sgu langt flere der ikke er som det, end der er folk der er som det.

  Min kommentar begynder at blive lidt smårodet så jeg tror bar e jeg stopper her :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det der gør mig mest træt ved hele den her skønhedsdebat er, at der altid er en kropstype som fremstilles som noget bedre og det “rigtige” om det så er super-skinny, #strongisthenewskinny eller “rigtige-kvinder-har-kurver” mantraet.

  Jeg kan sgu godt forstå, at så mange kvinder og unge piger har et forstyrret forhold til deres krop, når der hele tiden opstilles et nyt ideal, man skal forholde sig til.

  Jeg har det sådan lidt, at føler du dig lækker, så er du det også. Skønhed er nemlig en individuel følelse, som bare er svær at finde frem til, når man føler, at man skal leve op til et bestemt kvindeideal.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  “vi kvinder bruger kvalmende meget ligegyldig tid på at tænke over, hvordan vores krop ser ud kontra hvordan den “burde” se ud.”
  Dette er virkelig let for dig at sige, når du selv har en krop, der er super slank, petite og skønhedsideals-opfyldende… Du behøver ikke tænke over, hvordan din krop ser ud, for den ser ud, som den “burde”… Intet had, just saying:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Og alligevel er jeg pisse utilfreds. Sådan er vi kvinder. Store som små.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ganske enig. Intet mindre!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rosa

  Super fint og relevant indlæg Marie. Jeg synes slet ikke at du lyder for “helgen-agtig”, fordi dit synspunkt er svær at være uenig i. Jeg synes det er en spændende udvikling vi har set hos flere modehuse i år, mht hvilke modeller de bruger. Selvfølgelig er majoriteten stadig de “ideal-modeller” vi er vant til, men der har også optrådt samtlige uden for den kategori, til eksempelvis NWFW i år. Det er spændende om dette sætter sit præg på, hvordan mode vil blive promoveret i fremtiden. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GAUCHE JEANS