PROENZA SCHOULER DENIM JAKKE

DE DER DAGE

gooddays
En af de dage. I ved. Den type dag, hvor man tager trappen op iført høje hæle, laver aftensmaden selv, får besvaret alle mails OG samtidig har overskud til at komplimentere kassedamen i Irma. Den type dage har jeg overraskende mange af. Vi synes at leve i en tid domineret af selvmedlidenhed, og mange af os bruger denne som undskyldning for dårlig opførsel. Derfor vil det sikkert provokere en del af jer at høre, at jeg har mange af dé dér dage; for det er åbenbart ikke en selvfølge, men et privilegie. “Det kan du sagtens sige, Marie, det går dig jo godt!” – Ja, lige præcis. LIGE præcis. Jeg tror og håber på, at min glæde over livet og kærlighed til mine nære er medskyldig i min succes.

Og jo da – jeg har også dårlige dage, og på mine dårlige dage føler jeg, at mine tanker spiser min hjerne, at jeg ikke slår igennem, bliver misforstået, eller at jeg svigter. Men heldigvis er de dårlige dage aldrig så slemme, at jeg mister mod og kampgejst. Man må have appetit på livet for at leve.

Jeg ved egentlig ikke, hvor jeg vil hen med dette indlæg, eller hvorfor det ikke blev længere. Måske jeg bare havde brug for at få skrevet dette ned – og så ønsker jeg, at vi hjælper hinanden med at få og skabe dé dér dage. De rigtig gode dage.

15 comments

 • Malene

  Jeg synes, at din”afslutning”; “Man må have appetit på livet for at leve.” er yderst fin, og så er billederne så fine til dette indlæg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thea

  Sikke et fantastisk og ass-kicking indlæg, Marie. Man må gerne hylde, være stolt og ikke mindst elske livet og alle omkring sig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Jeg tror på vekselvirkning. Nogle dage har jeg mega overskud og uden at tænke over det smiler jeg til kassedamen og ønsker god dag. Det gør jeg også på dårlige dage (jeg sætter en ære i at være høflig) og faktisk på de dårlige dage, giver det mig god energi og sige “god dag og tak” til kassedamen (nu det lige dem der er genstand for eksemplet her). Det giver sådan en god energi at være venlig overfor andre :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • s

  Jeg har det ambivalent med det her indlæg. Jeg synes det er fedt du har overskud til at gøre de ting, men jeg føler mig virkelig også ramt. Jeg synes ikke det er fair at bruge sit overskud på at belære andre, på at pege fingre af dem der ikke har samme overskud fordi vi har alle vores kampe og der er ingen grund til at skubbe til dem der ligger ned. Det kan godt være det ikke har været hensigten, men det har intet med selvmedlidenhed at gøre dog alt med manglende fysisk evne til at smile venligt til kasse damen i Irma eller løbe o af trapperne, selvom man har lyst. Depression eller bare en dårlig dag kan være SÅ hæmmende at det at gå ud af døren har taget alt overskud så der ikke er nok til de andre “små ting”…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine

   Ej, sorry men maa altsaa lige blande mig her… jeg synes altsaa ikke det er at Marie “belaerer” eller peger fingre.. scroll TRE indlaeg ned paa hende blog og hun skriver et indlaeg om at have haft én af de der andre ikke saa fede dage..
   Saa slet ikke for at skabe debat eller diskussion der her, men jeg maa altsaa bare lige sige at jeg synes kun det er paa sin plads at vi ogsaa hoerer naar det er en dejlig overskudsagtig dag… :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • s

   Jeg synes det er fedt, hun skriver personlige indlæg, også når det er godt! Det er sætningen “vi synes at leve i en tid præget af selvmedlidenhed, og mange af os bruger den som undskyldning for dårlig opførsel”, der kan synes ret belærende, og det har jeg vel ret til at udtrykke?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Det her er altså et virkelig godt indlæg!
  Du gør det godt :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josephine

  Kanon skrevet Marie! Jeg ELSKER at følge med disse små personlige indlæg. Det gør bloggen så personlig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Sikke et dejligt indlæg. Jeg havde virkelig brug for, at vende min indstilling, til mit liv på nuværende tidspunkt. Det hjælp dette indlæg med

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni

  Spot on! Du har beskrevet lige netop dét, jeg SÅ gerne vil sig til omverden, men som jeg har svært ved at få sat ord på! Fantastisk, at det nu endelig står på skrift :) For det er helt og holdent mit eget ansvar at leve et lykkeligt liv… Det kan ikke være op til alle andre, at skabe de rammer for mig!

  Jeg fik næsten tårer i øjnene da jeg læste dit indlæg, så nu er det gemt i min lille bog over lækre indlæg, og så vil jeg vende tilbage til det fra tid til anden! For negative mennesker skal ikke få mig ned med nakken, når jeg gerne vil leve et lykkeligt liv! Og negative mennesker er der sgu nok af i denne verden :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • trine

  det var sku lige sådan et indlæg jeg har brugt for i dag. Jeg manger appetit på livet, men det må jeg lave om på! Det kan ikke passe, at man i dag skal kæmpe for glæde, glæde skal være en selvfølge. Ellers spilder man bare tiden.

  Så alt respekt for, at du nyder dit liv. Dét kræver selvtillid at give udtryk for sin livsglæde, i den verden vi lever i idag. Janteloven, nej tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Jeg ELSKER virkelig dine små personlige indlæg! Du har så meget ret i det du skriver, og uden at det lyder cheesy, så synes jeg simplethen du er noget af det sødeste.

  Du er virkelig dygtig til dit arbejde Marie og så er du fantastisk til at give os læsere en fornemmelse af, at vi kender dig.

  Stort virtuelt knus.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Det betyder rigtig meget. Har virkelig tænkt meget over, og revurderet grænserne for det personlige her på bloggen på det seneste, og elsker, at det Ian mærkes!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Lige i øjet Marie! Jeg citer dig: “Man må have appetit på livet for at leve” – alt i alt pisse smukt og velformuleret indlæg. Og ærligt, man kommer længere i livet med et smil. Go’ dag til dig i hvert fald

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Tusind tak, søde Sara! God dag til dig.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PROENZA SCHOULER DENIM JAKKE