OX DENMARQ "BIG O TABLE"

STS – WANNA STUDY FASHION OUTSIDE DENMARK?

SS
SPONSORED BY STS

STS er det mest fantastiske koncept for unge mennesker, der ønsker at studere udenlands. Jeg blev præsenteret for konceptet, da en tidligere kollega hos Jane Kønig, Helene Obel, som I vil stifte bekendskab med senere hen, fortalte mig, at hun skulle til London for at studere på London College of Fashion.

Kort fortalt, så er STS et mekka for unge mennesker med rejsetrang – og der tilbydes alt fra sprogrejser, high schools og au pair jobs til udlandsstudier på verdensplan. STS tilbyder ikke kun udvekslingsophold når folk allerede er i gang med deres videregående uddannelse, men derimod også ophold, som en del af f.eks. et sabbatår (eventuelt i stedet for den klassisk backpacker-tur).

Ikke nok med, at det ser godt ud på CV’et på en kvoto 2 ansøgning herhjemme, så er det også en storslået mulighed for at få en fantastisk oplevelse. Det eneste, opholdene kræver, er, at man har en gymnasiel uddannelse – og så er der selvfølelig karakterkrav på nogle af uddannelserne. STS tilbyder desuden møblerede studieboliger i forholdelse med udlandsopholdet. Nogle af uddannelserne er sågar SU berettigede. Jeg er helt tændt på ideen selv. Jeg har herunder fundet et par uddannelser, som personligt appellerer enormt meget til mig. Der kan desuden læses mere om selve konceptet her.

London College of Fashion (London): Fashion Business kombinerer områder som mode, kommunikation og marketing. Der er altså både mulighed for at udvikle sig kreativt og udvikle grundlæggende forretningsevner. Der står bl.a. mode, trends, indkøb, marketing, PR og salg på programmet – og gennem studiet får du en dybere forståelse for branchn. Fremtidige jobs kan være indenfor PR, styling, salg, indkøb, produktudvikling eller modejournalistik. Læs mere om uddannelsen her – og om skolen her.

Berkeley College (Manhatten): På “Fashion Marketing” profilen på Berkeley Collage skaber du de bedste forudsætninger for dig selv, hvis du drømmer om en karriere indenfor marketing i modeverdenen: Du lærer både om virksomhedsøkonomi og marketingsstategier, samt arbejdsprocessen fra produktudvikling til forbrugeradfærd. Også trendanalyser står på skemaet. Uddannelsen her egnet sig særligt godt, hvis du ønsker at få job som f.eks. modeassistent, trendanalytiker eller indkøber. Læs mere om uddannelsen her – og om skolen her.

Accademia Italiana (Firenze): Italien er kendt som værende en af de største modelande i verden, og ikke nok med, at du i Firenze både kommer tæt på den italienske modekultur, så får du også en uddannelse, som sætter fokus på kreativt arbejde og praktiske færdigheder i branchen. Her udarbejdes en portfolio, som du kan bruge senere i dit uddannelsesforkøb eller til jobsøgning senere hen. Læs mere om uddannelsen her – og om skolen her.

For my Danish readers only.

9 comments

 • Super fedt indlæg! Går virkelig og overvejer at studerer fashion i NYC og har tidligere kigget på Berkeley, som jo ville være det ultimative! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg vidste ikke engang at de tilbød så meget, og jeg var endda på sprogrejse med dem i år, som faktisk var en fantastisk tur.
  Men hvis du har lyst, så tag et smut forbi min blog http://www.karoline-marie.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nana Bjørn

  Det her er som sendt fra himlen! Tusind tak for det gode tip og alt det andet lækre, som du leverer på din skønne blog! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Mange tak! Og godt at det kunne bruges!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Olivia Jakobsen

  Wow, du har lige gjort mig SÅ lykkelig. Jeg har en stor drøm om at studere indenfor mode, og få et job som moderedaktør. Og så vil jeg jo super gerne studere i udlandet, og helst New York, da det er MIT DRØMMESTED. Der findes intet bedre end New York City, og kan ikke få nok af den by! Så jeg skal helt klart læse meget mere om Berkeley College. :) Tusind tak for dette fantastiske indlæg! Der bliver sat masser af tanker og drømme i gang oppe i hovedet på mig lige nu, hehe. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Det er jeg godt nok glad for, at du siger! Jeg synes også bare, at det lyder SÅ spændende!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanna

  Hvis det bare var så lige til.
  Er ved at afslutte 3.g og drømmen er, at tage til London efterfølgende for enten at studere på London College of Fashion eller Central Saint Martins men det er bare så fandens dyrt..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Men det er jo en vildt sej oplevelse! Ville meget hellere spare sammen til dette end at tage på backpackertur :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Johanna

   Også her! Glæder mig til at høre om Helene, håber hun har nogle gode tips til at studere i London (hvis det altså kommer til at handle om netop det) :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OX DENMARQ "BIG O TABLE"