GET INSPIRED BY - SILLE SØRENSEN

FAVORITE MUSICALS

En af de mere nørdede sider af mig er min store forkærlighed for musicals. Jeg har selv dyrket og medvirket i musicals i fjorten år, og selvom jeg ved, at jeg lige nu taler til et smalt felt, tænkte jeg, at et indlæg dedikeret til mine favoritter blandt diverse musicals var på sin plads. Med favoritter mener jeg de musicals, jeg kan udenad fra start til slut, og som jeg lytter til hver dag. Ja, hver dag. Jeg lytter mere til musicalmusik end til nogen anden type musik. Nerdy. Jeg kender til, og elsker, mange flere musicals end de fire beskrevne, men disse fire må siges at være karakteriseret som mine all time favorites. We Will Rock You, Chess, Jykell & Hyde, Wicked, Rocky Picture Horror Show, Ronja Røverdatter,Lion King, Mamma Mia, Hair, Little Shop of Horrors, Moulin Rouge, Atlantis, Egtvedpigen, Rock of Ages, Legally Blonde, Les Miserables og Spring Awakening kan også anbefales. Faktisk så findes der meget få musicals, jeg ikke anbefaler. He he.

nextto.
Next to Normal – lyrik af Brian Yorkey og musik af Tom Kitt.
 Jeg så denne musical på Nørrebro teater for et par år tilbage, og vidste ikke, hvad jeg skulle forvente; men Next to Normal tog mig med storm: En amerikansk kernefamilie – eller måske netop en modreaktion og en musical, der sætter spørgsmålstegn ved normalen, bestående af en psykisk syg mor, en tryghedsnarkoman af en far, en stakkels datter, der hungrer efter opmærksomhed, og den perfekte søn, der på alle måder overrasker, går diverse prøvelser igennem for at passe ind i normalen. Jeg kan ikke fortælle så meget om plottet, da det vil ødelægge overraskelsen – men her er helt klart en musical, der frembringer kuldegysninger, chok og gråd. Musicalen består af et lille cast og musikken er rocket, medrivende og dramatisk. Scenografi og den generelle musicalstil er meget moderne, teatralsk og nyskabende. Hør noget af den danske udgave af musicallen her, eller se Broadway-udgaven her..

Jesus Christ Superstar.
Jesus Christ Superstar – af Andrew Andrew Lloyd Webber. Jeg har set forskellige Jesus Christ Superstar opsætninger gennem årene, og bliver ved med at vende tilbage til 1973-udgaven af filmen, som jeg klart anbefaler. Jesus Christ Superstar fortæller sidste del af historien fra det nye testamente fra en lidt anden synsvinkel – nemlig gennem Judas’ øjne. Musicalen er fyldt op til randen med fantastiske rockarrangementer og dramaer, og fortolkningen af Jesus’ sidste år er skarp, småprovokerende og smuk. Filmen kan ses her.
.
evita.
Evita – Andrew Lloyd Webber og Tim Rice. Evita er en gribende fortælling baseret på virkelige hendelser om den agentinske prædisitentfrue Evas liv. Superstjernen Eva Peron er en forstadspige fra Agentina med store drømme om at nå til tops – hvad end, det så kræver, og gennem musicalen følger man Evas rejse til toppen, hendes endelige kultstatus, og hendes tragiske død, der bringer hele Argentina i sorg. Jeg lytter personligt til den danske version med Sanne Salemonsen i hovedrollen, men musicalen findes også som spillefilm med Madonna i hovedrollen.
.ent.
RENT – af Jonathan Larson.
 RENT er muligvis den musical, jeg har set og lyttet til flest gange. Jeg har selv detalget i en opsætning af musicalen, og elsker hver eneste frase. Historien i RENT er baseret på den klassiske opera La Bohème i en nyfortolkning, der foregår i New York i 90’erne – stofmisbrugere, prostutierede, tiggere, anakister, kunstnere – hele den nederste del af hierarkiet er repræsenteret, og skildres gennem en smuk historie om venskab og kærlighed mellem otte personer. Homoseksualitet, HIV/Aids, død og liv er omdrejningspunkter i musicalen, og musicalen er en kontroversiel skildring, der både rører og berører mange. Musicalen opsættes stadigvæk mange steder rundt omkring i landet, og jeg anbefaler selvfølgelig, at man ser den in real life. Ellers findes musicalen som film.

Click here to translate this post into English.

15 comments

  • Musicals er en fantastisk måde at opleve en historie på. Dette indlæg giver da bestemt en lyst til at komme afsted og se et par stykker igen :) TAK!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Skriver

    Åh hvor fantastisk! Jeg er selv en musicalfreak, og for andre er det nok helt uforståeligt hvad musicals betyder for os. Jeg har lige været i New York og se If/Then med Idina Menzel og Anthony Rapp (fra Rent) Tjek lige musikken ud fra den, for det var fantastik!
    og så selvfølgelig Rent, Wicked og Spring Awakening, som ifølge mig er de 3 mest fantastiske kunstværker nogensinde produceret.
    Du er ikke alene og at være musical nørd ;-) Ville elske at læse flere af den her slagt indlæg!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine

    Åh, jeg får helt lyst til at se nogle flere musicals! Især Jesus Christ Superstar og RENT lyder godt nok fede. Tak for et godt indlæg (-:
    – Fortsæt god søndag

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Marie Stella Wibe Jedig

      Du bør seriøst se begge! Og god søndag til dig også :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte J

    Nok et af mine ynglings indlæg du har lavet. Mine personlige favoriter er nok Les Mis, Oliver og hvis vi skal tage et rigtig dansk stykke så er det nok Vi maler byen rød. :) Du er så sej Marie!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Marie Stella Wibe Jedig

      Jeg er så glad for, at du kan lide indlægget! Det er jo lidt risky, fordi jeg rammer en lille målgruppe! Oliver var den første forestilling, jeg medvirkede i <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Charlotte J

      Ja det kan du have helt ret i. Oliver er et af de første stykker jeg kan huske at jeg har set. Det er en super forestilling.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Next to normal tog også mig med storm. Synes det danske cast gjorde det så fint på Nørrebro teater! Den ramte mig virkelig. Atlantis, chess og Ronja Røverdatter har jeg nok ca. hørt 10.000 gange hver som barn og har skrålet med sammen med min søster og mine kusiner :-) Rocky Horror er fantastisk men også starlight express er blandt mine favoritter. Givet vis fordi jeg så den i London, da jeg ikke var særlig gammel, og bare blev så fascineret af rulleskøjterne

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amanda

    Såååå fedt et indlæg! :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fra en musicaladdict til en anden: Chess!
    Så god!
    Og med sange som man snildt kan høre hver dag. Jeg kan i hvert fald :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Marie Stella Wibe Jedig

      Jeg har faktisk både set den og medvirket i en opsætning af dele af den, hehe, den er nemlig god. Men faktisk ikke en favorit! Jeg elsker dog Nobody is on Nobody’s side, The Arbiter og I know him so Well <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Christina

      Jeg har også sunget den. Hvor sjovt :-) One night in Bangkok er også god.
      Til gengæld var jeg superskuffet over We Will Rock You, som jeg så i London, underligt for jeg er kæmpe Queenfan

      (Og jeg tror ikke musicalnichen er så lille endda :-) her på bloggen)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste i

GET INSPIRED BY - SILLE SØRENSEN