TWO COOL GANNI SUITS

MY TIPS TO THE PERFECT, BLONDE HAIR

Untitled
Gennem min tid på VILDE KANINER er der en del spørgsmål, der går igen. De absolut oftest stillede spørgsmål omhandler dog alle mit hår. Emnet her har været taget op så mange gange, at jeg knapt nok selv kan følge med, men da det efterhånden er et godt stykke tid siden mit sidste hår-indlæg, kommer der her et resumé i form af nogle punkter, der absolut (ifølge mig) bør følges, hvis man ønsker blond og sundt hår. Jeg vil dog pointere, at jeg holder min egen frisør en smule hemmeligt, da jeg ikke ønsker hende overbooket – hun er min! He he.

1. Gå altid til en frisør. Regel nummer ét! Find en frisør, du kan lide, og som forstår dig. Og lad for GUDS SKYLD være med at begynde på afblegningshelvedet selv. Når din frisør er med, kan hun guide og vejlede dig gennem hele processen, og I vil efterhånden få et godt flow i bundfarvninger, hendes muligheder og dine ønsker.

2. Hav tålmodighed. Hvis håret skal afbleges og ikke smadres samtidig, tager det lang tid, og kan muligvis ikke gøres af én omgang. Hvis du går fra mørkt (farvet) til lyst hår, anbefaler jeg (og din frisør sikkert også), at du starter ud med lyse striber og at dit hår så gradvist arbejdes hen mod en lys helfarve. Hav desuden respekt for, at nogle personers hår trækker så meget rødt med i afblegningsprocessen (f.eks. rødhårede eller personer med meget lys hud og fregner), at det stort set ikke er muligt at få den ønskede, blonde farve. En anden ting er – at jo mørkere håret er naturligt, jo sværere er det at afblege.

3. Behøver det overhovedet afblegning? Med mindre du absolut ønsker lige så lyst hår som mig (som desværre kræver afblegning), kan du nøjes med at få håret tonet i en lysere farve. Jeg har selv prøvet dette for et par år siden, med et overraskende godt resultat. Selvfølgelig vil håret ikke blive kridhvidt, men det kan sagtens lysne en askeblond grundfarve et par toner. Igen er det godt at have din frisør med i processen.

4. Hvordan skal håret styles? Lad være med at krølle og glatte dit hår. For det første er dit naturlige fald eller mangel på samme næsten altid det mest klædelige til dig, og for det andet så slider varmen fra glatte- og krøllejern utrolig meget på håret. I stedet kan jeg kun anbefale at bruge stylingprodukter – da disse slider minimalt på håret. Det er også en forfærdelig dum idé f.eks. at sove med en knold i håret, da elastikker og hårnåle også slider på lokkerne. Lad desuden, så vidt muligt, dit hår lufttøre.

5. Vask dit hår så sjældent som muligt. Jeg vasker kun hår hver tredje-fjerde dag. Det tager et par måneder for hårets naturlige fedtbalance at vende sig til, men herefter er det så ekstremt meget lettere at holde håret sundt, og selvfølgelig generelt set en lettere indgangsvinkel til et bad.

6. Brug de rigtige produkter. Sølvshampoo (lilla shampoo) gør underværker for den lyse farve, som vil skinne langt mere sølv- og hvidt end gult efter brug. Jeg blander almindelig shampoo og sølvshampoo, når jeg bader, og lader det kun sidde i få sekunder, så håret ikke tager al for meget af den lilla toning, og man ender ud med lilla eller gråt hår.  Der findes et utal af produkter specielt velegnet til lyst hår på markedet, og jeg anbefaler, at man prøver sig frem. Det er vigtigt at forstå, at der heller ikke må spares på f.eks. kur og balsam. Red desuden aldrig dit hår med en børste efter bad, da håret her er enormt sårbart – køb hellere en kam, og vent med at bruge børsten, til håret er helt tørt.

7. Få din bund bleget reglmæssigt. Jeg har f.eks. en aftale med min frisør hver 1,5 måned, da det passer min “udgroningstid” bedst. Dette er individuelt, og hvad din frisør anbefaler, bør du følge. Det er dog vigtigt, at bunden ikke når at vokse for langt ud, da det da er sværere for din frisør kun at ramme jomfru-håret, og derved undgå skader på det i forvejen affarvede, sarte hår.

8. Vær realistisk. Det er ikke sikkert, at dit hår kan få præcis samme farve (eller fylde), som det billede, du håbefuldt medbringer til din frisør, eller som din veninde fik det gjort sidste uge. Vi er alle forskellige, og vores hår reagerer forskellige på de kemikalier, afblegning indeholder. Du kan ikke rigtig fortryde efterfølgende, da affarvning suger dit hårets farve og elasticitet og efterlader det som et “hvidt lærred”. Det er ikke engang sikkert, at en isblond farve klæder din hudtone – så måske det egentlig bare var bedst at starte med et par lyse striber?

Click here to translate this post.

8 comments

 • Linea

  Da du skrev på din fb side at dette indlæg ville komme, skrev du at du ville røbe nogle af dine hemmeligheder til Lyst hår… Når jeg så læser dette indlæg er der da ikke noget hemmeligt ved det?!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Ha ha, ro på, måske der i virkeligheden ikke er nogen hemmelig ingrediens i vejen mod blond hår ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie-Oline

  Jeg har også et godt tip mht. hår: efter det varme bad er det en god idé at skylle håret i koldt vandt, da det lukker hårsækkene. Efter jeg er begyndt at gøre dette, er mit hår blevet så blødt, og balsam er ikke længere en nødvendighed som sådan. Jeg reder desuden også altid mit hår, når jeg kommer ud fra badet, som er det eneste tidspunkt, jeg reder håret på, og så sover jeg med det våde hår, og når jeg vågner morgenen efter, er mit hår dejlig blødt! :-)

  Det skal siges, at mit hår har været skadet grundet farvning, men nu, hvor jeg er blevet klippet til skuldrene for at få resten af det farvede hår væk, og jeg derved stort set kun har mit eget, naturlige hår nu, er mit ovenstående tip altså rigtig godt og brugbart! Men selvfølgelig er det nok en nødvendighed at bruge balsam/hårkur, hvis ens hår er skadet, da mit ovenstående tip nok ikke lige er nok, hvis man gerne vil kunne rede sit hår, haha.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Tak for tippet – det må jeg lige huske!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linea

  Det er sjovt, du siger det med, at det er sundere at rede håret med børste, når håret er tørt. Jeg har tit hørt, at håret skal redes, netop imens det er vådt, da det så er mere elastisk og derfor ikke knækker så nemt. Hmmm, det er sgu ikke sådan lige at blive klog på alle de råd.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Hehe, det er nok afhængigt af din hårtype. Mit hår er aldrig elektrisk, men er til gengæld ret uglet efter hårvask :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Dine sætninger får altså tit en til lige at stoppe op: “…og selvfølgelig generelt set en lettere indgangsvinkel til et bad”

  Haha!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Ha ha, nogle gange er det godt med lidt svær-læsning ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TWO COOL GANNI SUITS