ONE YEAR WITH HIM

THINGS I LOVE ABOUT CHRISTMAS

Konfekt. Jeg er en sucker for marcipan, nødder og lys chokolade i en absolut perfekt konfektsymfoni. Vi har en fast tradition i min familie, hvor vi laver hjemmelavet konfekt op til jul, og jeg ender altid med at have tømt hele beholdningen inden den store dag egentlig nærmer sig. Dette har også gjort sig gældende i år, hvor vi endda ventede med at lave konfekten d. 22. Man er vel sukkerjunkie.

Julemad. D. 23. december holder vi altid juleaften med min mormor og morfar, og d. 24. holder vi jul med min fars side af familien. Lillejuleaften står den på kalkun, og til jul er der and og flæskesteg. Både and og kalkun er fantastiske spiser, og jeg kan heller ej dy mig for brunkartofler og favoritdesserten risalamande – ikke mindst grundet den passionerede jagt på mandlen, der af utvivlsomme årsager altid endte i alle børnenes portioner, når vi fejrede jul hos min mormor.

Gaver. Selvfølgelig. Men jeg er en af de type mennesker, der, uden pis, er lige så glad for at modtage gaver som at give dem. Jeg gør mig ekstremt umage med at søge efter de helt rigtige gaver, og det er en stor glæde at modtage positiv respons for de gaver, man har udvalgt. At få gaver er også en fantastisk ting, men efterhånden som min alder har nået et voksent niveau, er det ikke en specielt stor mængde af gaver, jeg skraber ind. Når der leges pakkeleg kæmpes der intensivt og grisk om små, løjerligt indpakkede gaver fra Søstrene Grene og Tiger.

Familietid. Jeg nyder at tilbringe tid i min hjemby Holme-Olstrup, og at hygge med min underskønne familie. Der er noget helt specielt ved juletid og familiehygge, der spiller enormt godt sammen, og som jeg aldrig vil være foruden. Mine forældre, min søster, min svoger og min kæreste tilbringer dagene op til- og efter jul sammen. Vi plejer at spille mange spil, se film og andre idylliske familieaktiviteter.

Tegnefilm. Selvfølgelig er Disneys Juleshow et must-see ved juletid, men alle de tegnefilm, der vises i fjernsynet i juledagene er helt fantastiske. Min søster og jeg stod altid tidligt op og så disse film, da vi var børn. Dårlige animeringer opdages slet ikke, når julestemningen overtager krop og sind. Mine favoritter er Polarekspressen, Annabels Juleønske, og så den film med alferne og Sankt Nicolaus (som jeg ikke kan huske, hvad hedder).

Mørke. Ja, dette punkt undrer sikkert størstedelen af jer. Men med mørke mener jeg, at jeg har så mange gode minder fra at vågne op i december måned med stearinlys tændt, og at shoppe julegaver med lys tændt i gaderne og en tidlig aftensstemning. Decembermåned er den eneste måned på året, hvor mørke, sne og kulde er godkendt.

Julemusik. “Op til Jul” med Bossen og Bumsen, “Jul på Vesterbro”, “Kære Julemayn” og så selvfølgelig “Det’ jul, det’ cool” er blandt favoritterne, men at synge samlet rundt om juletræet, og høre klassiske julemusik under middagen er også helt fantastisk og stemningssættende. Der er noget ganske gribende ved at se ti voksne mennesker trampe rundt, lave fagter og skabe sig til “På loftet sidder nissen”, og at se den store irritation, der var i min farmors øjne, når min far demonstrativt sang “med lilla hat” i stedet for “hallelujah” i klassikeren “et barn er født i Betlehem”.

Ferie. Jeg er glad for at holde fri fra hverdagsstrabasser, og selvom jeg aldrig holder rigtig fri fra VILDE KANINER, føles det ikke som reelt arbejde, men nærmere en fritidsbeskæftigelse, jeg holder meget af. Fri fra skole betyder tid til alle ovenstående ting samt planlægning af forbedringer til det kommende år kontra det foregående. Nytårsfortsæt er overvurderede, men jeg har alligevel et par emner, jeg gennemgår med mig selv – mest for underholdningens skyld. Det er nu, der er tid til pleje af sig selv, byture, oprydning i garderoben, gensyn med gamle venner og veninder, varme og omsorg.

GLÆDELIG JUL, ALLE I HELT FANTASTISK SKØNNE LÆSERE!

Candy, fat food, presents, family, cartoons, darkness and vacation. These things are my absolute favorite things about Christmas. Merry Christmas everyone!

10 comments

  • Tina Hoffbeck

    Dejligt lige at få lidt indblik i dit liv og det du holder af.
    Selv om du aldrig holder helt fri, så må du nyde julen sammen med dine kære.
    Glædelig jul herfra midtsjælland.
    Tina Hoffbeck
    http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rigtig god jul og godt nytår til dig. TUSIND TAK for mange skønne timer i godt selskab med dig, dine outfits og skønne billeder. For min generation, der i mange år brugte FORMUER på modemagasiner, som man i øvrigt måtte tage til Vesterport Stationskiosk for at hente, er det fantastisk at have gratis adgang til det hele hjemme fra sofaen…

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Marie Stella Wibe Jedig

      Hvor er det skønt at høre. Tak fordi du læser med, og glædelig jul!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • josephine

    Annabels juleønske!! Arrr endelig en der også kender den og elsler den! Det er så meget favoritten og den du nævner med alferne ;) men de visser dem aldrig mere :( jule tv bliver dårligere lg dårligere!
    Glædelig jul til dig Marie :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kirsten

    Også glædelig jul til dig og din familie!
    Kh en trofast læser.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste i

ONE YEAR WITH HIM