SOME MORE NEW STUFF

THE MUSIC IN MY LIFE

album
Musik er en kategori der fylder ufatteligt lidt på bloggen, kontra den betydning, musik har i mit liv. Jeg er vokset op med meget musik i hjemmet, jeg har sunget, så længe, jeg kan huske, og jeg har spillet musical i hele tolv år. Musik har derfor ikke blot en central funktion i mit liv; det er også en kategori, der har stor betydning i min hverdag. Min musiksmag er enormt bred, og jeg lytter til alt fra hård rock til hiphop, popmusik og klassisk musical. Vigtigst for mig er egentlig, at musikken, jeg lytter til, passer til den stemning, jeg er i. Omvendt kan musik også påvirke mig og skabe en stemning. Jeg har aldrig rigtig været typen, der lyttede til et helt album af gangen (med mindre det selvfølgelig er musical), og har bedst kunne lidt at udvælge favoritstykker fra forskellige albums, men på det seneste har jeg forsøgt at se album som en kunstnerisk helhed i stedet for et tag-selv bord. Følgende album er mine favoritter lige nu:

Alt-J – An Awesome Wave: Et album, jeg opdagede, da Sophus gik på Ærøs Kunsthøjskole, fordi en af de andre elever på skolen lyttede meget til det. Musikken og sangene er lavet af et par drenge med baggrund i kunst, hvilket mærkes i den innovative og dog klassiske lyd. Jeg har lyttet til hele dette album utallige gange, og kan både alle sangene udenad, og den rækkefølge, de kommer i. Mine favoritter fra albummet er “Fitzpleasure”, “Interlude l” og “Dissolve Me”. Selvfølgelig også “Breezeblocks”, som I sikkert allerede godt kender, da denne sang blev et stort radiohit.

Bifrost – Hjerte til salg: Dette album voksede jeg op med. Mine forældre hørte albummet en del, da jeg var barn, og jeg selv lyttede også til de retro toner på børneværelset, sang med, og elskede alle de over 40 sange, dobbelalbummet rummer. Jeg kan huske, at jeg lærte mine favoritnumres placering på CDen at kende, så jeg hurtigt kunne komme hen til dem. Mine favoritter fra albummet var dengang, og er stadigvæk, “Hej Maria”, “Ikke min dag”, “Guitarman”, “Når verden bliver min”, “Fælden” og “Isblomster fra Peking”.

Kanye West – Yeezus: Uh, en af de nyere favoritter! Jeg downloadede albummet da det lige var kommet ud på opfordring af Sophus, og blev straks fanget af den elektroniske fortolkning af en hiphoplyd. Kanye kan et eller andet magisk med at innovativgøre rapmusik, og han har med dette album skabt et perfekt værk. Noget af musikken kan dog blive for “tung” at lytte til i længere tid. Mine favoritter fra albummet er “New Slaves”, “Bound 2” og “Blood on the Leaves”.

Les Miserable: Så er vi henne, hvor det bliver rigtig følsomt for mig. Jeg absolut ELSKER musicalmusik, og kan lytte til næsten alt, denne genre rummer, men har de seneste par år været mest til rockmusicals som Hair, RENT, Next to Normal og Jesus Christ Superstar. Les Miserable udkom som film for et stykke tid siden, og efter at have set den, er den klassiske kæmpesucces kommet under huden på mig, og jeg kan slet ikke få nok. Måske fordi jeg først nu er rigtig moden til at forstå musicalens handling. Det er svært at kategorisere favoritter fra et musicalalbum, da disse sange sjældent giver mening at lytte til enkeltvis, men “On my Own”, “The Docks”, “One Day More” og “I Dreamed a Dream”.

Music is a category that I rarely talk about here on the blog but also an area that I’ve build my life around. I’ve played musical since I was nine and music has always been a huge part of my life. I love all genres, and my favorite albums at the moment are “Alt-J – An Awesome Wave”, “Bifrost – Hjerte til salg”, “Kanye West – Yeezus” and “Les Miserable”.

12 comments

 • Johanne Olesen

  Jeg elsker, elsker, elsker Alt-j <3 Min favorit sang må dog være Tesselate :-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katherina

  Hej Marie. fint indlæg. Kan du ikke få nogle til at læse korrektur, inden du udgivet indlægget? Din kommatering er direkte meningsforstyrende! Kan ikke forestille mig du bestod skriftlig dansk i gymnasiet, haha :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Det var dog en ubehagelig kommentar. Det virker decideret latterliggørende, det kan da også være meningen; det er det så ofte med anonyme henvendelser i kommentarfeltet. Det vænner man sig dog til som blogger. Har dog intet at beskytte eller forsvare – jeg bestod med topkarakter dansk i gymnasiet :-) Og grammatik/tegnsætning har altid været min ting!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie-Oline

   Hov, Katherina. Du mangler et komma mellem “forestille” og “mig”.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Og for det ikke skal være løgn staves det meningsforstyrrende. Bare lige til en anden gang du skal være bedrevidende. :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Dejligt med også lidt musik inspiration på bloggen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Flere af disse indlæg, Marie! De rammer plet hos mig <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Det er super cool, at du kommer med et anderledes indlæg på bloggen ! Btw. jeg var inde i Gothersgade i fredags, hvor jeg tog forbi Jane k.’S butik.. Jeg blev meget imponeret over den collage, der hænger derinde, med billeder af dig, og din kæreste – samt skikser af din smukke ring. Jeg synes bestemt, at ringen er flottere i virkeligheden, end på billeder! … Håber at du en dag kommer frem med dit eget mode-brand.. Det kunne være for vildt! .. Alt det bedste herfra :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Stella Wibe Jedig

   Mange, mange, MANGE tak for de søde ord!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SOME MORE NEW STUFF