SOPHUS & THE TATTOOS

THAT KIND OF BLOGGER

Blogging er en enormt personlig ting her i landet. Der forventes stor en stor mængde personlig engagement, og det er som oftest de bloggere, der formår både at give en billede af det emne, de ønsker at berøre (i mit tilfælde mode) i en kombination med deres personlighed og dagligdag, der rammer højst på læsermængde. Måske det er grundet danskeres generelle mentalitet, måske det skyldes kotyme blandt de større, danske blogs, måske det skyldes læserenes efterspørgsel – mit bud er dog, at den tilgængelige blogger er lettere at relatere til og derved lade sig inspirere af, end den utilgængelige. Måske er det netop derfor, at hypen omkring bloggere og blogs kan fortsætte, selvom den blev spået i døden for et par år tilbage. Selv er jeg helt modsat orienteret: Den type blogs, jeg holder af at følge med i, inspirerer kun på den front, den lover: Modefronten. Jeg følger kun en meget lille mængde af de mere personlige blogs, og de, jeg følger, er udelukkende på grund af personlige relationer med bloggerinderne. Netop fordi vores blogs bliver så personlige her i landet, berøres vi, bloggere, meget af læserereaktioner. Det er stadigvæk en kamp for mig at modtage negativ kritik på bloggen – ikke på professionel vis, da kommentarer omhandlende blog og stil i generel forstand efterhånden er let overskuelige, men fordi disse kommentarer nogle gange går hen og bliver direkte personlige. Man har ikke længere en blog. Man er blogger.

Det jeg mener er, at Jantelovens eksistens lever side om side med de personlige blogs, Danmark har at byde på – og hvorfor disse to sider overhovedet har mulighed for at overleve sammen, og ønsker at gøre det, er mig en gåde. Jeg ønsker ikke at kritisere nogen i blogland. Og jeg lærer aldrig at forstå behovet for dette. Jeg ønsker heller ej at lægge op til vilde diskussioner eller debatter, da det overhovedet ikke er det, der lægger som formål for min blog. Jeg ønsker bare at inspirere, give et personligt indblik i mit liv centreret omkring mode, dele tanker, følelser og handlinger med jer, og modtage relevant respons. Men altid med mode i fokus. My kind of fashion.

Dette indlæg har intet desideret formål. Jeg havde bare virkelig brug for at nedskrive tankerne.

34 comments

  • Jeg elsker når du skriver nærværende indlæg som disse. Personlige uden du egentlig giver noget af dig selv ud. Men hvor du tænker over noget, og deler dine tanker om noget (mode) relateret.
    Og så blev dette indlæg bestemt ikke dårligere af, at du satte et af mine all-time-favorite-picutres ind – tidsløst, inspirerende, fængslende og ikke mindst fortryllet i sit udtryk.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Med det store udvalg af blogs der er, forstår jeg virkelig ikke, hvorfor folk bruger tid på at læse en blog bare for at kritisere den…det er jo netop fidusen med blogs…man kan gratis og uden den store ulejlighed vælge netop det koncept der passer til en…det andet virker fuldstændig tåbeligt på mig…og som om disse mennesker ikke har forstået, hvad blogging går ud på…hvis folk vil debatere og kritisere kan de da bare gå ind på debatsiderne…..
    Eller de blogs der lægger op til debat…..

    Jeg er lige begyndt at læse din blog og hyggede mig hele søndagen med at læse alle dine besøg hos andre bloggere….og fuck, jeg er imponeret…mange af disse piger er 15-17 år gamle og allerede nu har de så meget stil…fantastisk….jeg er også meget imponeret over dig…jeg synes, at det er SÅ MEGA MEGAgodt gået at have egen “virksomhed” og “karriere” i din alder…du er jo selvstændig erhvervsdrivende….al respekt herfra….

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • vildekaniner

      Tak tak tak, for pokker da også med dejlighed!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du er en af de sødeste, mest velformulerde og cool’este bloggere, efter min mening! Din blog giver SÅ meget, uden det er for meget. Den er tilpas personlig, og du deler altid nogle utroligt flotte billeder. Man kan se på din blog, at du går op i kvalitet af både billeder og tekst. Der er mange bloggere, der blot lægger flotte, gennemredigerede billeder ud, med captionen: “I dag skal jeg spise hos min mor, og hente en pakke..” Man kan virkelig mærke på dine indlæg, at du går 110 % op i bloggen, med krop og sjæl!

    Men det er jo bare min mening! :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Clara Bugge

    Jeg kan godt se, hvad du mener med, at os læsere ofte har en tendens til at følge de blogs, hvor der er en kombination af bloggens emne samt bloggerens personlighed og hverdag.
    Dog vil jeg mene, at det er bloggeren, der har styringen, da det er bloggeren, som bestemmer, hvordan bloggen skal fungere, og hvad der skal vises.
    Med det mener jeg, at det er bloggerens eget valg at kombinere disse to elementer og ingen andres. Dog kombineres disse oftest i håb om et større antal læsere samt mere succes, men hvis man ikke ønsker at kombinere disse, eller som du selv påpeger, ikke finder disse interessant, bør man vel ikke bukke under for andres ønsker? Det er jo i sidste ende dit eget valg, ikke vores, at du har valgt at gøre din blog mere og mere personlig.
    F.eks. sagde du tidligere, at du ville holde Sofus ude af bloggen, men nu florerer han ofte i dine indlæg, hvilket er helt fint, men det er dit eget valg, ikke vores. At nogle måske beder om at se ham, tvinger dig ikke til at vise ham frem, men du tager selv beslutningen.

    Derudover har du valgt at gøre dig selv til en offentlig person, idet du har valgt at blive blogger, og derfor må man også forvente, at en stor del af din læserskare ønsker at lære dig at kende på den ene eller anden facon.
    Dette gør det selvfølgelig ikke i orden, at folk skriver grimme kommentarer osv, men i og med du bliver mere og mere populær, kan du jo næsten ikke forvente andet – desværre – men sådan er verden nu engang bygget op.
    Jeg vil også påpege, at du til tider har en tendens til at lægge op til, at verden er imod dig, og indlæggene er fyldt med selvynk. Det er i orden, du har det sådan, men så er det også klart, at der kommer feedback på dine udtalelser, hvilket jeg mener, du til tider har svært ved at modtage konstruktivt.
    Jeg vil understrege, at jeg også læser dine positive indlæg, som jeg kunne forestille mig, du ville pointere, og der bestemt også er livsglæde hos dig, men hvis du ikke ønsker denne form for blogging, hvor du er personlig og får personlige svar tilbage, bør du ændre din blog radikalt.
    Det er dig selv, der er herre over Vilde Kaniner og ingen andre.
    På den måde må du selvfølgelig også selv vælge at skrive disse indlæg, men som sagt, må du også forvente feedback.

    Alt godt ment med dette.

    Vh Clara

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie

    Kære Marie,
    Jeg er en fast læser af din blog, netop fordi jeg godt kan lide din måde at sammensætte stilarter på, hvilket giver mig dejligt meget inspiration. Dog må jeg indrømme at jeg MEGET sjældent læser de romaner der skrives under de svedige streetposts. Men, men, men… Idag endte det så med at jeg læste den. HVER gang Marie, HVER gang jeg læser et indlæg synes jeg at samtaleemnet, ligesom så mange andre danske bloggere, er en stor pærevælling af hvordan “I bloggere” bliver sat i bås her i “Blogland.” For det første går navnet “Blogland” yderst på nerverne, da jeg synes at det er “Bloggerne” i “blogland” der “putter folk i bås” osv osv.
    Marie, nu må du endelig ikke blive stødt eller fornærmet, da jeg jo som læser, endda fast læser, aldrig ville kaste et blik på din blog hvis der ikke var indhold i den som jeg kunne lide, men jeg synes simpelthen at der er ALT for meget selvynk. Hvis du ved Gud ikke synes at det er fedt at “være blogger” men at du bare gerne “vil have en blog” så tag dog selv at give emnet en slapper – OG STOP MED AT SIGE “blogland” I HVERT NDLÆG.

    Jer BLOGGERE er dem der putter jer selv i bås, jer der skriver det private og jer med den lækre stil og klunset vi alle drømmer om, men ikke har råd til på vores SU. En blog er en blog. Det bliver ikke noget fuldtidsarbejde – dont worry, ved godt at det tager den samme tid som et. Hav det nu sjovt. Tag kritikken grin og græd, men lad nu være med at komme med sure opstød. Vi har hørt den før, men så hårdt er det heller ikke at være blogger – personlig erfaring.

    TAK FOR EN FED BLOG MED LÆKKER STIL (og tudser for den sags skyld) men slap nu lige af med alt det selvynk.

    -Amalie
    undskylder mit danske – bor i NY for tiden og min dansker spiller mig i puds.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • vildekaniner

      Denne kommentar er kun fair. Dog må jeg referere til bloggere som Trine fra Trines Wardrobe, Kia fra Fierce og Fattog og Christina fra Passionsforfashion, der alle tre lever af blogging og bloggerrelateret arbejde. Jeg håber og tror på en fortsat positiv fremtid for blogland, og vil så absolut mene, at både medynk og klynkeri er i orden til tider. Det ærger mig, at du oftest ikke læser med i teksterne på bloggen, da de, en størstedel af tiden er positive og decideret dagligdagsrelateret. Jeg synes dog også, at jeg har ret til at udtale mig omkring denne del, den negative del, lige så meget, jeg ønsker.

      Når det er sagt, vil jeg takke for den gode tone og de søde ord!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Emilie

      Jeg er fuldstændig enig i denne kommentar på alle punkter, men jeg forstår også godt, når Marie skriver, at man ikke længere har en blog, men at “man er blogger”, for jeg tror, Marie mener, at hun har meget mere at byde på en “bare” at være “en blogger”, Dog må jeg også sige, at det ligesom følger med at blive sat i bås som “blogger”, når man har en blog. Du (Marie) sætter også dig selv, og andre, i bås, når du beskriver dig som “Blackster”.
      Selv synes jeg, der bliver sat for meget fokus på det negative ved at have en blog, og jeg er ved at være lidt træt af alt det whineri. Jeg forstår fuldt ud, hvor mega nederen det må være at bruge så meget tid på noget og så få negative eller ikke-konstruktive kommentarer, men hvad med os, der ikke skriver sådanne ting? Det er simpelthen så ærgerligt, at det negative får mere opmærksomhed end det positive, for jeg synes slet ikke, at det negative fortjener det! Og det er altså ikke kun på Maries blog! Jeg synes tit, at folk kritiserer Marie – især i kommentarfeltet på andre blogs, hvilket jeg ikke forstår, for det (som jeg har skrevet i hvert fald) gælder for de fleste blogs og bloggere!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • s

    Synes generelt du slipper ret meget for kritik i kommentarene.. Forstår faktisk ikke hvorfor det rør dig så meget når det er så få kommentarer (medmindre du selvfølgelig sletter mange). Men det vel forskelligt fra person til person hvor meget man tænker over den kritik man får :)
    – jeg er i hvert fald glad for din blog! Du pisse dygtig.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • vildekaniner

      Jeg sletter kun spam og decideret personligt indhold. Sidstnævnte er det allerværste, og desværre noget, der stiger i takt med bloggens popularitet. Selvfølgelig er procentdelen lille, men aldeles ikke ubetydelig. I hvert fald ikke for mig!

      Mange tak fordi du læser med, og for de fine ord.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er helt enig med dig Marie!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

    Skønt at høre, hvad du har på hjerte (apropos personlig blogging og kravet på dette fra læsernes side). Synes dit talent for at gøre bloggen moderelateret og samtidig personlig er enormt

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie-Oline

    Jeg tror, der er mange, der gerne vil tro, at fordi man får en personlig og negativ kommentar, må personen (der gav kommentaren) derfor være styret af Janteloven. Det irriterer mig simpelthen så meget. Der er bare nogle mennesker, der ikke bryder sig om, at andre folk tænker (nogenlunde) højtidligt om sig selv, og det er altså ikke ens betydende med, at de ikke vil have, at andre får opmærksomhed :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Natascha

    Fantastiske og vidunderlige blogger !!
    blogs er for dem det interessere og dem det interessere er vilde med dig ! Du er fantastisk til det du laver og jeg er sikker på jeg ikke er den eneste du hjælper, underholder, fascinere, inspirere og mere… Du er med til at sætte et smil på manges læber i hverdagen.
    Dem der ikke har bedre at tage sig til end at skrive dumme ting er dem du bare skal ignorere – det er ikke værd at bruge tid på.
    Bliv ved som du gør for det kører for dig og fokuser på det positive – andet er spild af tid.
    Rock on!! :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • vildekaniner

      Tak tak tak, det betyder så meget at høre!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

    Rigtig godt skrevet Marie, jeg tror du har fat i alt det rigtige!:-)
    Knus Maria

    LINK: http://wardrobebyfashionistas.blogspot.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du er sådan en stor inspiration Marie! Og at kunne håndtere kritik på en pæn måde gør dig kun bedre!
    Elsker dit arbejde

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • vildekaniner

      Det er jeg superglad for at høre. Tak fordi du læser med!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • frederikke

    Hvilket indlæg stammer billedet fra?
    og super fint indlæg, du er nutidens mest inspirerende person!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stina

    Nærværende, gennem arbejdet og velformuleret!
    3 ting der kendetegner din blog i min optik.

    Jeg synes det er imponerende at du er nået så langt og især at du kan lave sponsorede indlæg uden at give afkald på dig selv og din troværdighed!

    Også synes jeg det er rigtig dejligt at du som eneste blogger i blogland skriver øverst i et indlæg at det er sponsoreret!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • vildekaniner

      Det er godt at høre, tak for den dejlige ros!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg sad faktisk lige her forleden og så videoen med det der outfit. Så fint!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wow, det kunne godt lidt ligne, at du svævede rundt i skoven uden ben…. Jeg er ret vild med billedet. Thumbs up for ordene, jeg er enig. Du har en ret så lækker blog, bliv ved i al evighed – og jeg vil følge den i al evighed….
    //Nadja

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • vildekaniner

      Det er jeg superglad for, at du synes. Mange tak!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josefine

    Jeg synes du er den dygtigste, dejligste, smukkeste, sødste, sejeste, mest inspirerende ect. blogger i hele kongeriget blogland og den kritik du får er UDELUKKENDE fra misundelige narrøve (!!)
    Jeg forstår at det er hårdt og jeg synes det er så imponerende at du fortsætter. Keep up the good work, Marie – du er den bedste.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • vildekaniner

      Wauw, Josefine, du har muligvis lige givet største blogrelaterede smil i lang tid. Sikke en skøn kommentar. Det er jeg simpelt hen så glad for, at du synes!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Decideret formål eller ej. Jeg synes personligt, at det er godt med sådan nogle indlæg engang imellem! Keep going ^^

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • vildekaniner

      Mange tak, jeg er glad for, at det værdsættes! :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste i

SOPHUS & THE TATTOOS