FAVORITE JEANS & TEE

TOO EXPENSIVE?

c980x729 c980x732

Jeg får meget sjældent klager på min måde at køre bloggen på, men forleden da påpegede en læser ganske rigtigt, at alle de ting, der bliver vist her på bloggen – både i outfits, ønskelister, Polyvores og blandt nye køb – ikke er specielt tilgængelige rent økonomisk for en fattig studerende. Og jeg er helt enig. Dog må jeg konstatere, at jeg, selv da jeg var fattig studerende, alligevel købte “den slags” ting; i et mindre omfang, selvfølgelig, men min prioritet ligger altid på få, eksklusive, lækre og dyre ting. Jeg har absolut intet mod highstreetbutikker, og favoriserer blandt disse især H&Ms Trendafdeling samt Weekday, men nu da jeg rent faktisk arbejder jævnt meget og derfor tjener gode penge, vil jeg altså vælge at købe de dyre ting, jeg drømmer om. Og når jeg skal starte studie igen vil jeg alligevel have en indkomst i form at bloggen, måske endda med endnu et arbejde, netop fordi jeg godt ved, at et stort forbrug er lig hårdt arbejde.

Jeg har dog ladet mig bukke under for presset (oh well, måske synes jeg bare, det var sjovt at finde lidt alternativer), og kreeret en Polyvore med tøj fra highstreetbutikker, som kan være et alternativ eller supplement til de dyre tendenser, der ses her på bloggen. Alle disse items er til gode priser, men alligevel superfine og af nogenlunde kvalitet (for dette går jeg helst ikke på kompromis med), og her kan det ses, hvor de forhandles.

44 comments

 • Marie

  Og som en lille ekstra kommentar syntes jeg at man skal stoppe med at have ondt i en hvis legemspart over dit forbrug, – tøjbudget er en prioteringssag hvor du tydeligvis har knækket koden;-) jeg har lige haft en periode med en ide om at det måtte ku lade sig gøre at købe bukser til under 1000 kr og gå på kompromis med kvaliteten… Den er stoppet igen;-) Snakkede med min veninde om det, der er fuldstændig modsat mig med tøj, hun vil hellere have 8-10 par billige bukser i alle mulige farver hvor jeg er ovenud lykkelig for et par dyre der sidder som de skal og stadig er flotte efter et par måneder… Det sjove var at vi på et tidspunkt fandt ud af at vi på årsbasis brugte ca det samme på bukser, det var bare antallet af par der var forskellige… Så syntes man skal huske når snakken falder på dit forbrug at det jo netop er bl.a din sans for kvalitet der gør at vi elsker at følge din blog og så er det jo op til den enkelte at prioterere hvor mange items man ønsker i god og lækker kvalitet og hvor man går på kompromi og som du selv ofte er inde på, tager det tid at bygge en ordentlig garderobe op også når det kommer til kvalitet;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Marie, hvis du ikke har set det, så er der en pige, der sælger en Rottweiler Givenchy-tee, som jeg tror du var intra i… bare info.

  http://www.trendsales.dk/listings/givenchy-maend-overtoej/30877684?pn=1&rt=ssr&search=givenchy&status=1

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Uuh elsker det her indlæg da du er mig et dyrt bekendtskab;-) har efterhånden kørt et stykke tid efter princippet med kvalitet frem for kvantitet men syntes alligevel det er rart med lidt inspiration på den su-venlige hylde som supplement til de lækre sager. For har en tendes til helt at opgive de billige butikker fordi jeg ikke kan overskue hvor jeg skal starte og slutte ;-) Det ville ikke gøre mig noget hvis der kom sådan et indlæg i ny og næ ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Hvor kommer din indkomst nu fra i forhold til da du var “fattig” studerende? Da du skriver, at du nu, har råd til det “såkaldte” dyre tøj (i nogens læseres mening) – en gang om ugen?

  – Din blog er yderst inspirerende. Vi har samme smag og har ekstremt meget af det samme tøj. Super blog Marie!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Meget større, men det holder jeg egentlig for mig selv :-) Og mange tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicole

  Rigtig genialt og brugbart indlæg, Marie.. Helt klart noget jeg håber, at du vil gøre igen! Du er meget inspirerende i din stil, men økonomisk kan (og vil) jeg ikke være med desværre, så sådan et indlæg her er skønt.. Keep up the good work :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg elsker virkelig dette indlæg, og jeg vil helt sikkert anskaffe mig nogle af overstående items! :)

  http://byandia.blogspot.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • F Nørgaard

  Vildt fedt indlæg!

  Jeg har et forslag til et indlæg, som jeg i hver fald ville elske. Jeg skal til gallafest på mit gymnasium i studenterugen, når huen langt om længe sidder på hovedet. Jeg har ledt og søgt, men synes ikke, jeg kan finde nogen pæn kjole uden det bliver med alt muligt unødvendigt dingeldangel på. Et indlæg eller blot en Polyvore med forslag på et par kjoler ville være mega cool :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Really like this post, perfect for a student like me ^_^
  x

  http://lovelynoah.blogspot.nl/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isabella

  Med alt ære og respekt Marie, så provokerer du mig. Ikke fordi, at du køber lækre items som du betaler for m. hårdtjente penge, det er skam både inspirerende og visuelt lækkert her på bloggen. Respekt for det. Og fuck jante-loven. Men, og der er et men i denne sætning. Det der med, at du bilder folk ind, at man kan købe de items du køber, som fattig studerende, det er jo lyv. Kan slet ikke se, hvordan man skulle prioritere den slags indkøb med et SU-budget, det må du da gerne uddybe for os andre, der har to jobs udover SU’en, og alligevel kun kan drømme om den slags indkøb?Medmindre man ikke betaler husleje, spiser mad, og lever som Gandhi, er det utopi at sige at man har råd den slags i mindre omfang.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Jamen jeg HAR levet på SU og med job ved siden af og jo, jeg boede både i lejlighed, betalte egen mad og havde råd til ordentligt øj. Måske ikke på ugentlig basis som nu, men jo sgu, det lod sig gøre. Hvor meget du ønsker og magter at arbejde ved siden af studiet afhænger vel meget af uddannelse, muligheder og person – men for mig lod det sig sgu gøre. Jeg synes overhovedet ikke, at det her er noget, jeg bør forsvare, for min egen økonomiske situation ændrer sig jo ikke af den årsag, men hell yeah det kunne lade sig gøre for mig :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er jo hundred procent et spørgsmål om prioritering. Hvis man gerne vil kunne købe lækkert kvalitets tøj en gang i mellem, så må man måske bo i en lidt billigere lejlighed, lidt længere væk fra sit studie, eller man må droppe byture, cafe ture og andet hyggeligt med veninderne. Og som Marie så ofte siger så vil hun hellere købe en lækker ting frem for 5 ting der måske ikke er af så god kvalitet. Prioritering er virkelig nøgleordet her!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Yes, et nice indlæg! Jeg synes virkelig at du med dette indlæg illustrerer, at du altså ikke er en person, der mener at lykken kun består i at købe dyrt tøj og det er netop er en PRIORITERINGSSAG! Jeg føler mig som
  Læser lige respekteret af dig med dette indlæg, fordi jeg netop ikke er en person, der prioriterer at købe dyrt tøj. Jeg vil hellere købe en basistop fra H&M, fordi jeg bruger alle mine penge på at rejse og høre/spille musik. Men derfor vil jeg jo stadig gerne se godt ud!

  Så ja – mega inspirerende og respektfuldt indlæg. Du er og bliver bare den bedste blogger i hele fucking verden.

  Og håber du kan forstå hvad jeg mener med det jeg har skrevet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine Jensen

  Hvor irriterer det mig dog ret så meget, at visse folk skal gøre sig så kloge på dig og de ting og den måde, du bruger dine penge på. Du er en pige med dyre vaner og sætter pris på luksus varer, og det skal du sku da have lov til! Det er jo også med tiden blevet en del af både din egen og dermed også din blogs identitet – og med dette sagt, vil jeg egentligt bare give dig credit for, at du er så skide inspirerende hver evig eneste dag, Marie! Og i øvrigt et fedt initiativ med dette indlæg :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Mange tak, Katrine, det er jeg superglad for, at du synes. Det er sgu rart med noget opbakning :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Hej Marie!
  Dette spørgsmål har absolut ingen relation til dette indlæg, men jeg tillader mig dog at stille spørgsmålet her alligevel ;-)
  Du har førhen lavet indløg om butikken Strøm i Hellerup, men umiddelbart er deres udvalg af varer ikke så bredt på hjemmesiden.. Er det værd at tage ind at kigge alligevel?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • mia

  hey smukke marie!
  står og skal til at købe en rocco alexander wang taske, men er lidt i tvivl om farven! tænkte at du har så god stil, så ville lige spørge dig til råds. jeg overvejer en plain sort med guldnitter versus en neongul med sølvnitter. jeg er meget i tvivl, da den sorte kan bruges til alt, men den gule er meget federe! og hvis jeg bliver træt af farven, kan jeg jo altid farve den sort(?) hvad ville du/synes du jeg skal gøre? håber du vil svare.

  knus mia

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Den sorte er klart mest anvendelig og klassisk – men det er måske sjovest med en neongul, fordi det er mere specielt og knapt så set i modebilledet. Personligt ville jeg gå efter den sorte, også fordi sort holder hver sæson :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frederikke

  Først vil jeg lige sige at jeg synes du har verdens fedeste stil, og jeg har fuldt ivrigt med i lang tid nu.. Nu til sagen – jeg skal konfirmeres her til foråret og jeg vil så frygteligt gerne have en taske til min konfirmation. I virkeligheden synes jeg at Balenciaga tasker er det lækreste taskemærke overhovedet, men det er bare lige en tand for dyrt til mig. Derfor vil jeg høre dig om du ikke ville lave et polyvoreindlæg med tasker til en pris på maks 6000 kr.?
  Jeg håber virkelig at du vil gøre det, det vil sikkert ikke kun glæde mig ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Uha, det tror jeg desværre ikke, jeg kommer til; men en Day fra Balenciaga er vist en okay pris – omkring 7000 fra ny af, tror jeg, hvis ikke priserne er steget. Prøv at ringe til Holly Golightly og hør ad :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja du køber luksus ting, men det er derfor vi så godt kan lide din blog.
  Det er jo ikke meningen at vi skal direkte kopiere dine outfits, men lade os inspirer, jeg synes det er dejligt at du køber luksus ting, for så har man ikke samme trang til lige og smutte i H&M og købe det samme, men lader sig inspirer og finder noget ligende i sin garderobe! Din blog er fantastisk som den er :D So keep going girl!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Du skriver (altid), at du foretrækker at købe få eksklusive ting i stedet for highstreet, men du køber jo ikke kun få ting, du køber enorme mængder. Jeg holder af din blog, især pga æstetikken, men ærgrer mig over, at du gentagende gange snakker om super, fantastiske køb, men så kun har dem på en gang… Men du har fandeme en god stil/blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Det er lidt en del af min stil og måde at købe tøj på, at der er stor udskiftning. Jeg er glad for, at du kan lide min stil, men synes egentlig ikke at du skal diktere, om jeg køber og sælger meget af mit tøj? :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er rigtigt at du køber meget dyre ting, men det er vel egentlig også det vi vil se….
  Men jeg synes nu også du er god til at finde alternativer fra highstreet butikkerne, jeg tror ikke din blog og stil ville være det samme, hvis du ikke købte det eksklusive tøj du køber <3

  http://simplechanel.blogspot.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Det er i hvert fald MIN stil, og det er lidt på baggrund af den, jeg kører bloggen. En gang imellem kan det bare være meget rart med denne slags indlæg, tænker jeg, som et lille alternativ! :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Godt initiativ! Endelig kan man “være med” ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Dejligt at høre, at du kan lide indlægget!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  årh dejligt med sådan et indlæg hvor man selv har råd til at købe tøjet på billedet! skønt marie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Virkelig gode alternativer du har fundet! Er især vild med strik trøjen fra monki :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Marie! Gud hvor er det et lækkert indlæg! Du er super uinspirerende og det er dejligt med et indlæg i fuldtud Marie stil til en billig penge :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Det er jeg glad for, at du synes, alle skal helst kunne være med – et eller andet sted :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Der skulle stå inspirerende og IKKE uinspirerende -.-

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det handler altså også om prioriteringer. Jeg har imens jeg har været studerende (og udeboende) købt et par pistols, en YSL mail clutch, en Marc Jacobs stam bag og et par dyre møbler.

  Til gengæld har jeg kun købt 30 stykker tøj det sidste år, jeg har altid frokost med i skole, jeg køber ikke kaffe ude og jeg køber gerne mit tøj i genbrug for at få mere unikke ting som på samme tid giver plads i budgettet til større investeringer.

  Din blog fremstiller dig og din stil, og du har råd til at investere i gode ting. Derudover kan man jo sagtens trække inspiration fra en sammensætning og lave den med ting fra sin egen garderobe. Meget af dit tøj er jo basis, så det burde ikke være umuligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Jeg er meget enig. Jeg bruger desuden mange penge og køber mange meget dyre ting lige nu, fordi jeg kan. Når jeg skal studere vil jeg sikkert købe færre dyre ting – men stadigvæk lade det være luksus, jeg priotererer, når det handler om tøj. Det er et valg, man træffer, og det ene er sådan set ikke bedre end det andet rent overordnet set – jeg vælger bare de dyre ting :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er enig med Kaja! :) Dog synes jeg også, det er fedt, at du er sådan en bred blogger, som kan få alle med, og man kan se, at du lytter til dine læsere. Jeg drømmer personligt om at tjene kassen, så jeg kan købe de dyre ting – som jo klart er flottest, men jeg må, ligesom mange andre, nøjes med den billigere del. Men det er alligevel ret vildt, hvor meget man kan sætte billige vare sammen, så sættet ligner et designerkill :). Tommelfingeren opad til dig, Marie. Din blog bliver ved med at udvikle sig positivt. Man bliver sgu aldrig træt af at følge dig.

  nckopp.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Jeg er rigtig glad for din kommentar, det er simpelt hen så skønt, at du lægger mærke til udviklingen på bloggen, specielt fordi jeg ved, du har været med i vildekaniner-“racet” længe :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Jeg tror nu, at du vil få dig en overraskelse, når du kommer hjemmefra og studerer ;) Jeg kender ingen studerende (inkl. hårdtarbejdende studerende med 25-timers velbetalte studiejobs), der har haft råd til en brøkdel af din livsstil – med mindre selvfølgelig mor og far har finansieret det ;)

  Men det er jo nok heller ikke dem, der er din målgruppe alligevel :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Nu har jeg jo selv været studerende i tre r, og jo, det handler altid om dine valg. Jeg ville hellere have én dyr tig om måneden end 10 basistoppe fra H&M. Det er et valg ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle

   True. Men nu tror jeg også, det er de færreste studerende, der har råd til at bruge 2000-10000 kr om måneden på basistoppe fra h&m. Det er jo det beløb et enkelt af dine items ofte løber op i.

   Det er kun et spørgsmål om valg, inden for den økonomiske ramme man har til rådighed. Jeg tror nu stadig, du vil blive overrasket – med mindre mor og far selvfølgelig finansierer ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Det er de sgu ikke, det handler bare om hårdt arbejde ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vil bare sige, at jeg syntes det er fedt at du ikke går på kompromis og syntes netop det er en af de ting der er inspirerende ved at læse hos dig – at du skiller dig ud og tydelig vis elsker hvert et item du ejer… Den samme glæde tvivler jeg på man ville opleve hvis du gik på kompromis :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Det er jeg rigtig glad for at høre! Jeg håber, du kan lide dette indlæg alligevel. Det er meget godt med lidt billige alternativer til de, der ikke ønsker at bruge en formue på deres garderober :-D

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FAVORITE JEANS & TEE