VEET STILETLØB 2012

PERFORMING

Fotografiden29-07-12kl22583Fotografiden29-07-12kl23036Fotografiden29-07-12kl23018Fotografiden29-07-12kl23015Fotografiden29-07-12kl23033Fotografiden29-07-12kl23013

Jeg er en kunstnørd. Ikke i kunstens udpenslede forstand, men I det store, hele billede. Jeg elsker alt, hvad genren indebærer, og drages utrolig meget af den kreative side af mennesket. Da jeg var 9 år gammel medvirkede jeg i min første uprofessionelle musicalopsætning, og jeg blev bidt, så bidt, at jeg har fortsat, og stadigvæk, den dag i dag, gør mig i musicalkunst. Indlægget her forekommer sikkert mega irrelevant for en stor del af jer, men musical, teater og sang er så vigtig en del af mig, at den altså også bør have lidt taletid på bloggen. Rusen ved at performe er uendelig ubeskrivelig, men kan med ord forstås som værende en “udfoldelse”. Det skal prøves, før det forstås. Min yndlingsmusical er i øjeblikket “Next to Normal” – en moderne rockmusical med amerikansk oprindelse, omhandlende familien som ideal, og tabuet omkring psykiske lidelser. Hvis I ikke kender musikken fra denne musical, bør I helt seriøst afsætte et par timer, og lade jer dvæle hen i historiens intensitet og melodiernes skønhed. Generelt set er rockmusical min favoritkategori – ikke at klassisk musical er ilde set – men moderne musicals har en anden måde at fange mig på. Måske fordi jeg bedre kan relatere til historierne. Jeg har undervist børn i lokalområdet i musical siden jeg var tolv år, eller sådan noget, og jeg elsker altså både at være foran, og bag scenen.

Sang har jeg dyrket hele mit liv. Jeg ved, at der nu vil komme forespørgelser på at høre mig synge, men den slags bryder jeg mig ikke om at lægge op her på bloggen. Det er på en måde en ret intim ting, og hvis I virkelig ønsker at høre mig synge, bør I komme og se en af de musicalforestillinger, jeg årligt medvirker i. Sang giver en form for tilfredsstillelse, og arbejdet med tonerne både interesserer mig, og falder mig naturligt.

Teatralsk udfoldelse er for mig et frirum, hvor kærlighed til legen styrer slagets gang. På gymnasiet tøvede jeg ikke med at vælge faget på B-niveau, da ikke blot den tekniske del interesserede mig – den faglige del gav mig pludselig indsigt i forarbejde, analyse og tydning, og samlet set har min interesse for dramafaget taget fart. Sidste vinter/forår drev jeg dramagruppen “Tag os”, som primært gik ud på kreativ leg og indtagen af en specifik karakterer. Det var et rigtig sjovt projekt, som jeg håber at genoptage snarest.

Jeg har mange gange overvejet at lade min passion for ovenstående områder tage over min karrierevalg, men min trang til at skabe en familie er stærkere. For at være ærlig, så ønsker jeg at være mor i en tidlig alder, og centreringen omkring familien er så uendeligt vigtigt for mig, at karriere aldrig vil kunne konkurrere. Hvis du ønsker et liv som performer, må man være villig til at opgive en masse for at få en masse. Jeg kritiserer ikke erhvervet eller uddannelsen, men man skal være en ildsjæl for at brænde igennem. Hver eneste gang jeg ser en forestilling, drømmer jeg om selv at stå på scenen som professionel en dag, men når jeg igen kommer ned på jorden, er denne besættelse knap så dominerende. Derfor bliver musical, teater og sang ved interessen. En anden vigtig faktor i forhold til uddannelsesvalg er min stadigvæk mere brændende passion for mode. Jeg mener, at kunst og mode altid har været kærester, og at man netop ved at have en teatralsk indsigt i kunst, kan skabe mode på helt nye planer og niveauer. Jeg drømmer derfor om en karriere indenfor modegenren.

Okay. Et sindssygt personligt indlæg egentlig, som jeg håber, at I tog jer tid til at læse. Nu har I i hvert fald udgangspunktet for en større indsigt i min indre dramaqueen.

33 comments

 • Sophie M.

  Skide godt indlæg.. Meget smukt og rørende på en eller anden måde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fedt indlæg! Jeg er vildt inspireret af folk, der har en brændende passion indenfor et område – og det må man sige at du har! (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Smukt indlæg Marie! Og du er så sandelig ikke alene om at se det smukke i teater og musicals. Jeg er selv stor fan! Lige nu er Wicked min favorit, men er også vild med klassikere som Chicago, Moulin Rouge og The Rocky Horror Picture Show.

  // http://www.welcometothemetrostation.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • camilla

  Har du søgt ind på nogle uddannelse i år? Du snakkede engang om noget pædagog?
  Og kan du ikke snart holde spørgerunde igen? hihi
  Du er fantastisk! Den dag (hæhæ, ja ja) du skriver en bog, skal jeg nok købe den. Du formår virkelig at fange os læsere på en helt speciel måde. Du er helt unik!

  Nok med kærlighedserklæringer! ;-)
  Hilsen en meget trofast og gammel læser!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Mange tak for de dejlige ord :-) Ingen spørgerunder mere, det er for omfattende med så mange læsere efterhånden, jeg laver det en gang imellem og poster på min facebookgruppe som videolog. Foretrækker at lave beskrivende livsindlæg som dette (og som det, hvor jeg beskeiver, hvad jeg gør med uddannelse, he he. Du kan søge her på bloggen og finde det, hvis det er!)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det kunne være sprødt hvis du lavede et indlæg om din solbrillesamling :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Din blog er så fantastisk, Marie. Og det her er indlæg er så smukt! Din bevidsthed om dine grænser for personlighed er så flot, og det gør dine indlæg endnu bedre.
  Jeg dyrker sport på eliteplan, men er også igang med at tage en uddannelse. Samtidig tænker jeg på børn, økonomi/arbejde og har alle mulige interesser og ting jeg gerne vil være god til. Det ser ud som om, at du også har mange bolde i luften, men jeg misunder dig for – sådan lyder det i hvert fald også i det her indlæg – at have mere styr på din prioriteter. Jeg står overfor skillevejen lige nu, da jeg lige præcis ikke kom til OL. Skal jeg forsætte med min sport, velvidende at jeg måske aldrig opnår de resultater jeg vil og samtidig misser ud på andre ting, eller skal jeg “give op” og satse på andre ting, men så måske føle, at jeg ikke er mig selv. Det er svært at vælge sin vej, og selvom du måske kan være i tvivl, når du ser en musical, så er det flot hvis du stoler på dit hjerte og ved hvad du vil!
  I øvrigt, hvor ser du musicals henne? Er det kun på teatre, eller kan man se dem i tv/online/bio/dvd?
  Tak for en skøn blog Marie! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • PMK

  Fantastisk at du giver så meget af dig selv.. Bliv ved med det :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg kan simpelthen ikke holde op med at elske din skrivestil. Du skriver meget personligt og har et virkelig smukt valg af ord!

  Alle mennesker, der nærer kærlighed for kunsten, kender vel til dét at blive fanget af den rus, der opstår under – fx en teaterforestilling. Jeg har det meget selv sådan med musikken..
  Jeg har selv det “problem”, at jeg dyrker en hel masse kreativt, og nu, når jeg står overfor at skulle vælge mig en levevej efter gymnasiet, føler jeg simpelthen, at jeg udelukker det ene ved tilvælge det andet. Det er simpelthen så frustrerende, at det fungerer på den måde!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Fantastisk skrevet! Meget inspirerende.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone Angelbo

  Meget smukt skrevet, havde slet ikke regnet med at du var en person som optrådte i musicals og sang, men det ved jeg så nu :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det fedt du lige laver et indslag om det her.
  ‘Dyrker’ selv meget teater & sang, og jeg elsker det!
  Det er virkelig bare noget af det bedste man kan gå til.
  Elsker det der med, at man kan få lov til at være en anden, og spille en bestemt karakterer..
  – Du er en skide dygtig blogger, bliv ved!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Utrolig flot skrevet. Jeg selv blev meget rørt over det. Du beskriver tingene så godt – og jeg forstår dig udmærket godt, hvordan man kan blive bidt af noget i en så tidlig alder.
  Stærkt indlæg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Silke

  Jeg kan ikke lade hver med at smile, hver gang du nævner noget med at blive mor. Jeg tror også at du ville være en rigtig god mor. Og for at det ikke skal være løgn, så så jeg dig og Kasper kigge på baby tøj i kvickly!
  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Ha ha ha, åh nej, sagde endda til ham “det her går ikke, folk tror sguda bare, at jeg er gravid” :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er fantastisk at du har den selverkendelse. Når du siger du ønsker at blive mor i en tidlig alder, hvad mener du så er tidligt?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Inden 24 år, hvis det er muligt. Er totalt babyfokuseret, og det bliver kun stærkere, når man arbejder med børn hver dag :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for dit svar – jeg ved spørgsmålet var lidt personligt, men nu kom du jo selv ind på det – og jeg var nysgerrig, fordi jeg altid selv har tænkt jeg ville have børn inden jeg blev 25 – og at jeg skulle have mere end én. Pt. er jeg dog nok lidt mere på “vi tager det som det kommer”-holdet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • A

   Glæææd dig!! :-) Fik selv en datter for 2½ år siden, lige som jeg fyldte 22. Det er skønt at være ung når man for børn!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Super fedt indlæg! Jeg har aldrig rigtig oplevet musicals på nogen som helst måde, men jeg er fuldstændig vild med, at du er så vild med det. Det kan mærkes, og det er godt! Meget inspirerende.

  Desuden rigtig fin top/kjole på billederne. Må jeg spørge, hvor den er fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Den er desværre fra en genbrug! (det er forresten en top). Og mange tusind tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes det er super fedt at der er noget du brænder så meget for, også selvom at du ikke vil gøre det til din karriere, så er det jo fantastisk at du stadig kan være tilfreds med det som en side interesse eller hobby,men…. en karriere indenfor mode kræver MINDST at ofre lige så meget som hvis man vil have en karriere indenfor teater eller en karriere i det hele taget, det skal man ikke undervurdere. Jeg siger det kun fordi jeg selv er på vej ind i den branche og har læst ufattelig meget om forskellige designere, stylister osv. Realisterne vil nok sige at karriere og børn praktisktalt ikke spiller sammen, med mindre man har vildt mange penge fra starten og kan betale andre til at tage sig af børnene. De der rent faktisk har fået børn har oftest fået dem i en sen alder, som slut i 30’erne. En karriere inde for mode kræver mange timers koncentration kun på det, ligesåvel som alt mulige andre karriere jobs gør. :)

  Du skal bare lige være forberedt på det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • great post, I think I understand what you are saying (good old google translate) haha someday I will know danish!!!!

  http://jenalyenns.blogspot.ca/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Utrolig godt skrevet, man kan virkelig mærke hvor meget du føler for det og hvor stor en del det er af dig! Håber du får dine ønsker opfyldt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fik en vild følelse af dit nærvær – har lyst til at lære dig endnu bedre at kende nu.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Smukt skrevet. Kan helt igennem forstå hvor du kommer fra; for mig har dans altid været en stor del af mit liv, især i de seneste par år, hvor jeg for alvor har udfoldet mig. Sidste år deltog jeg i skole-musicalen som danser, og det var et af de bedste oplevelser i mit liv! Du har formået at fange nogle følelser i dette blogindlæg, som jeg selv får, men aldrig rigtig har kunnet sætte ord på; fornemmelse man får, når man har skabt noget fantastisk eller det sus man får efter en fantastisk performance. Det er magisk.

  http://stainsofpaint.blogspot.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg elsker det her indlæg. Du har nok set den, især nu når du elsker rockmusical, men We Will Rock You er helt fantastisk!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebecca Kidd

  Fedt indlæg! Min veninde var også inde og se Next to normal, og hun roste den til skyerne. Jeg kan sagtens forstå din passion for teater verden, den er alt andet end kedelig. Og det er måske meget godt at det forbliver en hobby istedet for dit arbejde. Sådan så det ikke bliver en forpligtelse, men noget man brænder for. Elsker din blog forresten, og du virker som et helt igennem dejligt mennekse. Ha’ en dejlig mandag! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super smukt indlæg man kan virkelig forstå, at du brænder for teater. Du burde helt klart gå en kreativ vej i livet. Det ville næsten være synd, hvis modeverdenen ikke fik lov til, at opleve dig!!

  Flyvendefugle.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Årh, Marie… Jeg kan sagtens se, at dette på mange måder(alle måder, faktisk) er et meget personligt indlæg for dig. Ved at læse dette, har jeg fået en, om muligt, endnu dybere forståelse af din passion for både drama, mode og dermed kunst. Selv synes jeg det er meget ’rørende’ at læse. Muligvis fordi jeg kan relatere til det – dog ikke mht. de helt samme drømme. Når jeg drømmer for fuld skrue, kan tanken godt skræmme mig lidt. Har du det aldrig sådan?

  Desuden er glad pisse fucking glad for, at du kan sætte ord på din lidenskab… For det synes jeg selv, er enormt svært at gøre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stærkt indlæg <3 Du er præcist ligeså fin, som jeg fik indtryk af, da vi sad til møde sammen med Kia fra BD. Fin i alle ordets betydninger!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frederikke

  Normalt plejer jeg ikke at kommentere på dine indlæg, selvom jeg dog læser din blog dagligt. Jeg føler et behov for at kommentere på dette, da det appelerer utrolig stærkt til mine følelser omkring teater. Jeg har det nemlig på samme måde. Man kan nærmest sige, at jeg i hvertfald, er afhængig af den rus det giver. Jeg er tilgengæld villig til at ofre børn, mand og andre ting for at blive skuespiller. Det er der min drøm ligger. Utroligt inspirerende indlæg! Du skal nok blive noget indenfor kunstens verden. Jeg ser utrolig meget op til din stil og dit udtryk. Held og lykke med det hele!

  Kærligst Frederikke

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • sr

  Hvor er det super fedt at du har en ting du brænder SÅ meget for!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VEET STILETLØB 2012