WHILE I'M CHILLING

WHEN IN DOUBT – WEAR BLACK

IMG_0085-1

Så blev det fucking mit, og det er slet ikke til at fatte. Canon EOS 7D. Min lille, nye baby. Lille er desuden et dårligt ord, for det er megastort og megatungt. Det er købt i Expert til 9500 kr. Det er en kæmpe portion penge, men jeg er efterhånden så nørdet og interesseret i billeder, at det er en god, langvarig og hyggelig investering. Næste stop er så et nyt objektiv. I øjeblikket kører jeg med mit Canon 18-200 mm objektiv, hvilket er pissegodt til detaljer og billeder i stor helhed, samt mit Canon 50 mm 1.8, som er godt til portrætter. Mit næste objektiv bliver noget alá Canon 50 mm 1.4, men ellers gerne et 35 mm 1.4 (som desværre er ret pebret). Man er vel blogger. Jeg har solgt mit gamle kamera og tilhørende 18-55 objektiv. Jeg kan slet ikke vente med at komme i gang med at fotografere alt muligt ligegyldigt, og så selvfølgelig tage en masse billeder her til bloggen. Som med næsten alt, så kommer kendskab til kamera og derfor gode billeder absolut ikke automatisk. Det giver kun mening for mig at købe et så dyrt kamera, fordi jeg har nogenlunde styr på de tekniske aspekter, og fordi jeg virkelig kender Canon efterhånden. Et godt kamera er absolut ikke lig med et godt billede! Det kræver tålmodighed, tid og lyst til at lege… Rækkefølgen hedder sig: Fotografen. Objektivet. Kameraet. Sikke et rodet indlæg, men jeg er ret meget oppe og køre lige nu egentlig. Wow, første indlæg er nu skudt i luften direkte fra hukommelsen på mit nye kamera (lidt løgn, første billeder så I i går) Status er den, at vi netop er ved at blive gode venner. Jeg har meget at lære, da styreformen er ret anderledes end hvad jeg ellers havde vænnet mig til på mit 500D, men jeg synes allerede, at det går den rigtige vej. Nu stopper kameranørderiet altså, ikke mere snak om mit nye kamera – kun gode og lækre billeder. Dette billede er ret illustrerende i forhold til min stilfilosofi…

46 comments

 • Kunne du måske være fristet til at sælge dit gamle kamera, nu hvor du har det nye? :-D Jeg leder lige pt. efter en DSLR kamera, og har længe overvejet 600D, men havde nu tænkt mig at købe et brugt et fra starten af, og der kan jeg se, at alle sælger 600D til overpris, da det er på tilbud i Elgiganten.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Black nail polish is the bom, I am wearing it right now.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • stort tillykke med det! det køb vil du sgu ikke fortryde! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lær mig lær mig lær mig, NUUU.
  Jeg er elendig til at tage billeder.
  Vil super gerne, men jeg kan super meget slet ikke..

  ps. du er vild og sød :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Du er pissefucking sød :-) Leg dig frem, that’s how I do it! Du skal bare tage dig tiden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tillykke med dit nye kamera. Jeg har selv en kæreste som kører med et 5D mark 3. Det er også ham der tager min outfits billeder. Men det sker ret sjældent.
  Men Canon 50 mm 1.4 et klart anbefales fordi den er hurtigere til at fokusere samlignet med 50mm 1.8 :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Hej Kim-Linh – tusind tak for din kommentar! Jeg har vidst en masse at tænke over mht nyt objektiv!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jubii en blogger der ikke bare tager billeder på automatisk!! Det er virkelig dejligt at se, at der en der går op i foto.. Jeg er selv lidt(ret meget) af en foto freak..

  Hvis du har lyst, kan du tage et kig på mig fotoblog: http://katrinekrebs.blogspot.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Haha, magter ikke den slags, det er sgu ligegyldigt med et spejlrefleks så ;-) Jeg elsker at lege det frem!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Siiiindssygt flotte billeder du tager, forresten :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mange tak :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Matilde

  Hej Marie.
  Tillykke med det nye kamera! Glæder mig til at se flere billeder fra det.
  Har lige et spørgsmål, som jeg håber du kan hjælpe mig med.
  Jeg har lige købt mig et Canon EOS 600D med et 18-135 objektiv, men har simpelthen så mange problemer med at få det til at fokusere. Selvom jeg fx indstiller det til makro osv. (der er størst problemer med makrobilleder) eller bare til andre almindelige billeder, så kører objektivet bare summende rundt og prøver at fokusere, for at ende med slet ikke af fokusere og give den der ‘bip-lyd’ eller også bliver det bare pissesløret. Og hvis jeg sætter den på MF bliver det som regel også sløret. Er desperat! Håber du kan hjælpe, eller nogle af de andre søde læsere her kan?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Det aner jeg desværre intet om, har aldrig haft det objektiv :-(

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Er bare vildt glad for at du ikke er en af de halvhjerner der er sådan ” hov kom lige til at sætte mit kamera på et eller andet mærkeligt, så billederne blev lidt mørke! Hvor underligt” agtigt. Det kan virkelig få mit pis i kog haha. Og endelig en der forstår at du fandme har brug for et godt objektiv, og det ikke kun er kameraet der tæller :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Mange tak, Amalie, ha ha, så sjovt, jeg kan også få lange nosser af den slags :-D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stephanie

  Hej Marie!
  Kanon god blog og mange gange tillykke med det fine kamera!
  Siden fotografering er en af dine store interesser, tænkte jeg på, om du muligvis kunne være interesseret i at lave et indlæg, hvor du forklarer alle de tekniske ting ved sådan nogle spejlreflekskameraer. Altså sådan noget hvor du bruger de tekniske termer, og forklarer dem lidt. Bare for at komme med et eksempel, kunne det være, at du forklarede ISO. Altså generelt bare forklarer hvordan man bedst muligt kan bruge sådan et kamera. Jeg overvejer selv MEGET kraftigt at købe et rigtig godt kamera, da jeg også elsker at tage billeder, men jeg er ret bange for, at jeg ikke får det optimale ud af det, da jeg simpelthen ikke forstår alle de tekniske begreber. Så måske du kunne give os et lyn-kursus ;-)
  (undskyld for det lidt lange indlæg)
  Mange hilsener, Stephanie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Hej Stephanie. Her er mit problem så, at alt er selvlært, og jeg derfor ikke kan begreber og termer, men bare føler mig frem! Der er eventuelt lignende at hente, hvis man søger på google :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mere kameranørderi, tak! Lad din klogskab gå ud over os, så er du sød ;)

  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvaeh, skal vi ikke se et billede af babyen? ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Af kameraet, eller hvad? Det er lidt svært, for jeg har jo kun dette kamera nu – og det er ikke let at tage billeder af sit kamera med sit kamera! Men der kan søges på google, hvis du gerne vil se, hvordan, det ser ud :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • tillykke igen, man kan jo allerede se forskel :) hvis jeg må komme med et råd, er det at bruge pengene på noget andet end 1.4’eren, når du allerede har 1.8’eren, for med dit 7D er forskellen så lille, at den ikke rigtigt er 2500 kroner værd. sats hellere på noget med lidt mere vidvinkel, hvor du kan få helt skarpe helpersonsbilleder, som du blandt andet får brug for til streetstyle. som et 35mm som du selv siger, eller et 28mm f/2.8, der er billigere og kan fås på dba.dk for helt ned til 1000 kr. http://www.dba.dk/prime-canon-28mm-28-ef/id-83525208/ :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • hey marie!
  tillykke med dit nye kamera :)

  har lige et spørgsmål med hensyn til din streetstyle til Distortion – hvad sagde du til dem? Fordi jeg har også en idé med at gøre det samme i København nemlig, men jeg ved sgu’ ikke lige hvordan man siger det eller spørger dem uden det virker for utroværdigt?

  XX
  marie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Hej Marolle :-) Jeg sagde “Uuuundskyld, jeg kommer fra bloggen vildekaniner.dk, og jeg ville høre, om det var i orden, at jeg tog et par billeder af dig?” – mere akavet end det umiddelbart ser ud på skrift :-D

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amanda

   fik du afslag nogle gange? 8-O
   bliver de fleste ikke bare glade for at du kan lide deres stil?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Aldrig, folk bliver rigtig smigrede :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amanda

   Tænkte det nok ;) det ville jeg i hvert fald også gør, hvis en med pisse god stil (DIG!), spørger om hun må tage et billed af mig :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Hehe, jeg elsker det også – det er lige flatterende hver gang!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah Rj

  Tillykke med det nye kamera :) Glæder mig til at se flere billeder fra din hånd.
  Jeg har lige måttet indse, at fotografering aldrig bliver min store interesse, så spejlreflekset har fået ny ejermand, og jeg er gået tilbage til mit elskede (og rigtig gode) Lumix LX5. Men jeg er selvfølgelig heller ikke blogger, så mine minder behøver nødvendigvis være RAW-format (for jeg får dem aldrig redigeret alligevel) :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Hej Sarah – mange tak skal du have! Åh, det er jeg ked af at høre, men sådan må det jo være engang imellem. Det er mange penge, hvis man ikke rigtig har interessen :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg ejer selv et Nikon D3100. Det er super lækkert og var rimelig billigt. Må også snart investere mig i et nyt objektiv!

  nckopp.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wee, kan slet ikke vente med at se mere! Føler mig nærmest lige så spændt som dig (okay, overdrivelse fremmer forståelsen)!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   He he, jeg er også ret oppe og køre. Hoppede bogstaveligt op og ned, da jeg fik det i hænderne :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanane

  Undskyld jeg spørg, men hvordan kan du have penge til alt det du ejer, det jo helt vildt! Fx; masser af dyre mærker af tøj, og nu et indsætter lige “meget dyrt kamera” og en Mac book. Amen dog, du er nok den heldigste pige jeg kender!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Sikke en dejlig baby du har fået dig, det kamera er jo til at savle over!
  Vil høre hvordan du har lært din kamera/objektiv godt at kende?
  Har du været på kursus eller bare selv fundet ud af det? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Jeg har leget det frem, men det kan sikkert betale sig at tage et form for kursus. Jeg kan bare bedre lide at lære gennem egne erfaringer, hehe.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie M.

  Det ser ud til at været et rigtigt godt kamera, du er dygtig til at tage billeder, glæder mig til at se flere!

  http://www.copenhagencoffeechic.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg vil rigtig gerne have et kamera, der kan lidt mere. Bl.a. slørret baggrund og sådan. Hvis du skulle anbefale et nybegynderkamera, hvilket skulle det så være?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Det er ikke kameraet, men objektivet og din teknik :-) Et 1.8 50mm er godt til portrætter fordi detslører baggrunden. Et godt begynderkamera er f.eks. et 600D.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg har ikke særlig meget styr på det med kamera og objektiv, men vil rigtig gerne lære det. Synes virkelig det er inspirerende, så meget man kan gøre ved et billede :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Du har helt ret – det er så godt :-) Men føl dig frem, det er bedste råd!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

WHILE I'M CHILLING