PÅ BESØG HOS ROSANNA PRISTED

20-ITEMS PERFECT WARDROBE

Photobucket

Den perfekte garderobe består, i mine øjne, af kun 20 items som kan mixes på kryds og tværs. Holdningen til de forskellige beklædningsdeles kvalitet er meget individuelt – nogle vil gerne bruge mange penge på ét item og købe resten i highstreetbutikker, andre er ligeglade med den vilde kvalitet og anvender udelukkende highstreet, og nogle foretrækker en luksuriøs og eksklusiv garderobe. Jeg hælder sandsynligvis mest til sidstnævnte – dog med et twist. Jeg elsker secondhand, og finder derfor mange mere specielle varer på dén konto. Hvis jeg skal anbefale at lægge mange penge ét sted udelukkende, så skal det være på hverdagstasken. Hverdagstasken er ikke én, du nogensinde behøver at udskifte, hvis du vælger en klassisk model, og denne vil fuldende og eksklusivgøre et outfit fuldstændigt. En god shopperegel generelt set er ikke at købe noget som helst med mindre det kan kombineres på minimum tre forskellige måder med resten af din garderobe. Hav derfor dette i mente allerede inden du køber. På den måde vil alt i din garderobe på en eller anden måde gå op i en højere enhed, og kombinationsmulighederne vil sammenlagt være uendelige:

Benklæder:
En nederdel er uundværlig i enhver garderobe. Snit, farve og materiale er egentlig meget forskelligt, det kommer meget an på, hvordan man er bygget og hvad man foretrækker. Jeg kan godt lide denne fine nederdel fra jades24, som er luftig og finurlig. Desuden er jeg en sucker for lædernederdele, men igen er dette en individuel sag. Et par sorte eller mørkeblå jeans: Snittet skal klæde sin kropsbygning: Jeg er mest til slim og højtaljede jeans som disse Needle fra Acne (en ren klassiker i mit og de fleste andre unge pigers hoved, skulle jeg mene). Husk at de ikke blot skal sidde godt og komplimentere din røv, men også skal være behagelige at have på og endelig ikke må stramme i livet. Shorts: Disse er i læder, men materialet skal matche resten af garderoben. Jeg har valgt en lædermodel, fordi disse ville passe ind i min garderobe. Disse er fra L’agence. Husk nu, at lædervarer generelt set er hundrede gange mere fantastiske og langtidsholdbare i ægte læder, og at lammeskind er lettere fantastisk. “Den lille sorte”: Et meget vidt begreb. Form, facon, model, materiale og alt andet er helt individuelt. Princippet i selve kjolen er blot, at den skal kunne gå til både hverdag og fest, og at den selvfølgelig skal kunne udstråle en eller anden form for sexiness. Sørg desuden for at vælge en model er ikke nødvendigvis sidder stramt til maven, da dette ikke er særlig flatterende kombineret med store mængder alkohol. Denne er fra Alice and Olivia, og er faktisk et ret godt eksempel på the right one (det ved prisen også godt).

Overdele:
En basistop: Denne er fra Acne og er fin både i farve og snit. Toppen kan anvendes som en form for undertrøje under striks og cardigans, eller for sig selv om sommeren kombineret med shorts. En lækker basis T-shirt: Husk at denne skal sidde pænt, hverken være for løs eller for stram, og skal falde pænt samt komplimentere din barm. T by Alexander Wangs modeller gør arbejdet oh-so-well. En langærmet T-shirt: Let at smide over en top eller bære for sig selv for et afslappet men cool look. Denne er fra John Patrick. En hvid skjorte: Klassisk eller med et twist. Kan bruges alene for et pænere look, med en blazer over eller med en strik udover for et moderne og mere hverdagsagtigt look. Denne er fra Weekday, og jeg har valgt denne for at symbolisere, at en hvid skjorte er mange ting, og altså ikke nødvendigvis kedelig.

Trøjer:
En simpel strik: Denne er fra Reiss. Strikken skal være i god kvalitet, så den ikke kradser og er ubehagelig at have på. Angora og cashmere er fantastiske strikmaterialer. Snittet og længden skal være komfortabel og strikken må hellere end gerne være oversize. En chunky cardigan: der både kan op- og nedstyles. Denne fra 3.1 Phillip Lim kan både styles op med en statement halskæde og nederdel, eller styles ned med stramme jeans og en hvid T-shirt.

Jakker:
En sort blazer: Snittet kan både være klassisk (den holder seriøst altid), men man kan også vælge en nutidig model i et løsere og mere assymetrisk snit. Denne blazer fra Rachel Comey er en kombination af en klassiker og en nymodens. En læderjakke: igen, helst ægte læder. Læderjakker kan findes til en god pris i highstreetbutikker som Zara og H&M, men kan også findes secondhand eller på Ebay. Snittet kan være alt fra helt klassisk, motorbyker, til oversize, frynset og trashy. Denne er helt simpel, klassisk og fra uopnåelige Balmain. En pels, eller anden form for vinterjakke: Denne behøver jo selvfølgelig hverken at være ægte pels eller pels overhovedet – en trenchcoat i et tykkere materiale er også fantastisk og kan tilvælges. Denne sorte pels er fra Maison.

Sko og støvler:
En god vinterstøvle: Den skal være varm, men stadigvæk cool og rå at se på. Doc Martens har lavet utallige modeller, og lige præcis denne er rigtig fin, fordi den ikke er lige så grov som deres klassiker. Alfa og omega er selvfølgelig varme og komfort, men udseende er ej at kimse af. At vælge en vinterstøvle med hæl er et sats, og jeg anbefaler derfor en skridsikker udgave. En lækker sandal: som både kan bruges til hverdag, på traveture på ferien og måske til en lille aften i byen. Husk nu at finde en model der ikke gnaver nogen steder. Denne sandal er fra Marni X H&M samarbejdet, og gør det sgu faktisk meget godt i mine øjne. Et par høje sko: Om det er støvler eller stiletter er sådan set underordnet: skoene har bare til formål at give dig sexappeal og ikke være alt for ukomfortable. Disse er fra Acne (modellen hedder Pistol), og blander råhed, simpelhed og sexethed rigtig godt. Det er desuden gået op for mig, at sneakers er en uundværlig del af enhver garderobe. Jeg er lidt modstander af hele løbesko-til-hverdag konceptet, og har egentlig fået nok af New Balances udseende – men komforten er ikke at tage fejl af. Klassiske Converse All stars kan også gøre tricket.

Accessories:
Et statementsmykke: En sådan halskæde er en ren transformator, der kan gøre ethvert item festligt og spice alt op. Denne guldkæde er fra Michael Kors, men en vild ring, et armbånd eller lignende kan også anvendes. Klassiske solbriller: som disse fra Ray-Ban (Wayfarer modellen), som klæder de fleste ansigtsformer og har forskellige størrelser. De er gode om sommeren og kan desuden pifte ethvert outfit op. En lækker og eksklusiv hverdagstaske: I mit hoved er denne del den absolut vigtigste og den, der bør bruges flest penge og kræfter på at finde. Mine yndlings hverdagstasker er Balenciagas City model og en klassisk Proenza Schouler. Begge tasker kan rumme en hel masse hverdagscrap og ser samtidig fantastiske og klassiske (dog rå) ud.

Det var mit bud på den perfekte garderobe. Man må huske, at der i denne kategori ikke er noget decideret facit på rigtigt og forkert, og at dette blot er et udtryk for min holdning. Hvor mange af følgende items (ikke specifikt, men mere overordnet) besidder I allerede? Hvad er jeres det største fokus, når det kommer til en lækker garderobe?

35 comments

 • Sofie Morgenstjerne

  I LOVE IT!<3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Glæder mig til den dag, hvor jeg endelig fulender min gaderobe!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] og som jeg selv kan relatere til rent stilmæssigt – nemlig den på det nederste billede fra vildekaniner.dk. Den fungerer i mine øjne fordi disse items er typisk skandinaviske, minimalistiske, tidløse og […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvad str. bruger du i T by alexander wang og hvor køber du dem? Har set at du har købt før på shopbop, og ville også lige høre om der kommer told eller noget andet ekstra på? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   XS :-) Der kommer told på, ja, cirka 30% plus post dk gebyr på 120 kr. Hos shopbop kan man dog slippe for post dk gebyret og betale toldrn med det samme :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Så hvad kommer en t-shirt fra T by Alexander Wang til at koste i alt? :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Det kommer an på start pris. Hvis nypris er 500, og der er 30% told, er tolden 150 kr….

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mange tak for svaret! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea

  Hej Marie :-)
  Først coooool indlæg! man kan virkelig se du har brugt lang tid på det (Eller det ligner det i hvert fald:-D). Og så også lige noget helt andet: Kan du egentlig se ens e-mail? Ikke fordi det gør mig spor, men spørg mere bare af ren nysgerrighed :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Hej Lea. Ja, jeg kan se email og IP-adresse (sporing), men ingen læsere kan :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tilde

  Hej marie.
  meget hjælpsomt indlæg, en god guide – jeg er en sucker for guides!
  Jeg bliver på en måde lidt stødt når du kritiserer nb sko. ej. stødt er måske noget sagt…. du er grunden til at jeg gik ud og erhvervede mig et par grå 420 af slagsen. når du så siger at de er “opreklamerede” og at du har fået nok af nb sko… skal jeg så blive ked af mit skokøb?
  det kan nok være at jeg lyder meget uselvstændig (er der noget der hedder det???) .. men jeg bliver meget inspireret af dig…
  ej – volapyk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Åh, for pokker, jeg beklager, det var ikke for at støde nogen. Men efter jeg har købt den sort/grå U420 model og flashet dem på bloggen, købte stort set alle bloggere et par. Ikke at jeg har startet trenden overhovedet, for det har jeg selvfølgelig ikke. Men jeg nægter at gå klædt som alle andre, og derfor kan jeg godt have svært ved at følge en trend jeg ellers selv var med til starte. Det er fantastiske og meget behagelige sko, men hypen omkring den gør ikke noget godt i mit hoved. Jeg har stadigvæk min læder U410 model, for de er jo virkelig gode og behagelige :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Nu er det ikke for at støde dig Marie eller noget, men.. De var altså fremme meget længe før du købte dem:) i hvert fald i København, men nu bor du her jo ikke..
   Jeg kan godt se det er irriterende at alle går med det samme, men sådan er det jo med kvalitet? Alle har jo også Acne jeans, Mac makeup, og Chanel neglelak. Jeg kan virkelig ikke se forskellen eller problemet. Måske er det bare mig :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Hej Julie. Det sagde jeg absolut heller ikke. På noget tidspunkt faktisk. Men det er da en sjov dominoeffekt, at ugen efter jeg køber dem, findes samme sko på hele tolv blogs i løbet af en uge (I know for a fact, gemte nemlig screenshots)… Og ja, alle ting i blogland spredes hurtigere end sladder, nu er det bare New Balance tendensen der lige ramte mig, sådan er vi jo så forskellige :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er du bare genial! Skal sikkert printe det ud, selv om jeg har mange af de ting, men så glemmer man ikke, hvad er vigtigst. Tak for en god indlæg!

  Mvh
  Agne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Jeg er glad for at høre, at det kan bruges til noget!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Principielt ligner det meget mine basis musthaves, selvom vi har vidt forskellig stil :)

  Mit primære fokus er anvendelighed. Jeg vil helst have mit skab fyldt med ting jeg bruger ofte – gør jeg ikke det ryger det oftest videre. Jeg satser også på kvalitet – hvor det giver mening, f.eks. ved basisvarer. Mere trendbaserede ting eller ting jeg ved jeg ikke kommer til at have glæde af i laaang tid, vil jeg hellere købe lidt billigere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Ja, det er også derfor at jeg anbefaler, at man bruger flere penge på præcis ovenstående items. Netop fordi de danner basis for den perfekte garderobe. Man kan altid pynte lidt, købe vildere beklædningsdele, men hvis ovenstående items er i orden, går det aldrig helt galt :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold kæft hvor kommer det her indlæg på et perfekt tidspunkt! Har besluttet mig for at rydde ud i garderoben, og få nogle bedre og mere fantastiske ting. Dette er min opskrift, wee ;-) Har du et bud på en billigere blazer i samme stil som denne?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det her indlæg er simpelthen g-e-n-i-a-l-t. Med for lov vil jeg gerne have lov til at printe billedet ud og hænge det op hjemme på skabet – jeg skal simpelthen have ryddet op og sorteret impulskøb som aldrig bliver brugt, fra. :-)

  Jeg har aldrig været god til at spare op når det kommer til shopping. Men inspireret af det her indlæg kan jeg måske lave mig en collage over de items jeg VIRKELIG synes jeg vil investere i og holde nallerne (og pengene) fra latterlige impuls køb, fordi jeg måske lige ser et billede af en der har den fedeste blå bluse på, går ud og køber den og så fungerer det bare slet ikke for mig. Øv, hvor er jeg slem til det. Det virker til at fungere så godt for dig, og du har jo den fineste stil.

  Tak for en cool blog!

  / Signe, theclothingrail.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Hej Signe. Jeg er kun glad for at kunne hjælpe. “Den perfekte” garderobe er jo selvfølgelig en individuel ting og smagssag, men udgangspunktet her er nu meget godt. Farver og snit kan man jo tilpasse egen stil :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ritta

  Det er sjovt at kigge tilbage på dine gamle indlæg. Du har ændret dig en del since then! Jeg må nu være ærlig at jeg var ret vild med din rockede stil den gang. Den er stadig pæn, men en tand for voksen til min smag. Har du solgt dine new balance?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Hej Ritta. Jeg vil nu ikke sige, at min stil nogensinde har været rocket, den har bare været mere mainstream. Som jeg bliver ældre, tør jeg langt flere ting, og “individueluserer” modeelementer til min egen garderobe.
   Ang. New Balance: Jeg har stadigvæk mit ene par, men har solgt den meget opreklamerede 420er, da brandingen gik lidt for meget amok til min smag. Men de er sgu virkelig gode at være iført, det må jeg sige – mine læder 410er er bare federe rent udtryksmæssige :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Det er jo først når man har formået at mixe stilarterne, at man har fyndet sin egen stil :-D

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Fundet*….damn you iphone

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Freja

  Vildt indlæg! Det må ha taget quite some time at bixe sammen!?
  Jeg undrer mig dog over at mange af tingene er hvide og grå / so not like u!? :) well. Min basis gaderobe ser også nogenlunde sådan dér ud. Har dog tilpasset den efter min krop. Jeg hader min mave og hofter, så dem viser jeg ikke frem, til gengæld er mine arme og ben flotte, så dem viser jeg gerne frem. Det er et godt udgangspunkt du har dér som alle kan ændre så den passer på dem.
  Dog må jeg indrømme at jeg aldrig ville kunne leve kun med 20 items i min gaderobe. Jeg er shopaholiker med stort S.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Hej Freja. Ja, det har godt nok taget sin tid, he he… Mange af mine basisvarer er faktisk grå, og stort set alle mine skjorter er hvide, men jeg elsker jo at være lidt vildere i udtrykket end ren basis :-) Og den perfekte garderobe er ikke nødvendigvis bare sort – det var ligesom for at fremhæve dén pointe.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Årh lækkert indlæg! Og meget hjælpsomt :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har selv 12 ud af alle:) Jeg er i næsten desperat søgen efter basis tees som klæder min ret trænede krop, men du kommer virkeligt med nogle gode bud og råd til hvor man kan finde god kvalitet, til overkommeligt priser!

  Jeg elsker print, og elsker at bygge mit outfit op omkring et fedt print.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Jeg er glad for at kunne hjælpe :-) Fedt at du bygger op på print, vi er jo alle forskellige, og det handler jo mere om det overordnede item end det specifikke i dette indlæg. Man må personliggørr the items :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lækre sager! Jeg har de fleste ting, men mangler dog den perfekte læderjakke. Still looking :)

  Skøn blog generelt, i øvrigt!

  http://acherrygirlindeed.blogspot.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Tusind tak! Jeg er sjovt nok også på læderjakke jagt! :-D

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PÅ BESØG HOS ROSANNA PRISTED