BLACK FUR AND SNEAKS

MONEY AND INCOME

Photobucket

Jeg får ret mange spørgsmål angående penge… Det forstår jeg faktisk godt. Jeg lever godt. Men det er egentlig ret simpelt: Jeg har taget to sabbatår efter tre sindssygt hårde gymnasieår, og jeg arbejder derfor deltid på en SFO. Jeg tjener altså mine egne penge. Desuden tjener jeg også en smule her på bloggen, og en smule som lærervikar. Jeg har meget små og få udgifter. Jeg bor i provinsen, hvilket er voldsomt billigt og jeg deler desuden udgifter med min kæreste. Hvis jeg ønsker mig en dyr taske eller et par dyre sko, så sparer jeg simpelt hen op og køber. Jeg starter på pædagogseminariet til sommer, og har derfor 3 1/2 år på SU i vente. Derfor vil jeg gerne leve vidunderligt mens jeg har mulighed for det. Der er sikkert mange holdninger til lige præcis dette – men nu ved I, hvor jeg står. Det er egentlig ikke så vanvittigt igen. Jeg tjener intet der ligner en “voksen” månedsløn, men igen, når udgifter matcher indtægter er der tid til fornøjelser. Det handler desuden om priotering. Jeg er aldrig i minus.

I get a lot of questions about my income. It’s really simple: I make my own money. I have really few expenses and the few I have I share with my boyfriend. I finished high school the summer 2010 and I have been working in a SFO (some kind of children care institution) since. I will start studying this summer and I enjoy having the money to do and buy what I want until then.

13 comments

 • Det lyder ret fornuftigt – jeg kan godt lide din holdning! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • C,

  Godt, at du endelig fik det på plads, eller hvad man nu siger! Jeg har fulgt din blog i længere tid og har op til flere gange set det spørgsmål dukke op. Så man kan helt igennem sige, at du har sgu’ et talent for at tackle de personlige (og tildels ikke andres vedkomne) spørgsmål flot!
  Jeg synes især, at det er et godt indlæg, for nu kan folk også forstå, at du prioriterer anderledes og det er IKKE fordi du ikke arbejder for at få så flotte ting. Som der er mange i Danmark der desværre ikke forstår, kommer dyre ting af god kvalitet jo med en speciel indsats. Det er et godt eksempel at sætte for unge mennesker (og sikkert også andre!), at du har styr på din økonomi.
  Endnu engang imponerer du mig, Marie!

  Mvh,
  C. (en trofast og til tider en kende “misundelig” læser) ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Mange tak for anerkendelsen, super dejlig kommentar at få!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har også tit misundt alle dine lækre sager. Men helt ærligt, så tænker jeg også at hvis ikke jeg gjorde alle de impulskøb og highstreet køb kunne jeg godt lægge 2000 af hver måned og så er der jo ret hurtigt sparet sammen til lidt luksus varer.. Jeg prioriterer nok desværre bare lidt mindre dyre køb og så lidt flere, men overvejer tit det modsatte :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er dejligt med sådan et indlæg, for ens opfattelse kan godt gå i den gale retning(:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fedt indlæg! Det er rart at dette emne bliver taget op, da bange er meget privat om netop dette. Jeg er helt enig i, at alt er et spørgsmål om prioitering – om det så er ens tid eller penge er ligegyldigt. Det kræver også en del rygrad at spare op til det, som man virkelig gerne vil have, i stedet for at shoppe trendvarer nu og her! Det er med at nyde det mens du kan! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Flot skrevet, jeg har først opdaget din blog i dag, og må indrømme da jeg kiggede den igennem tænkte jeg du måtte have en vild opsparing med både Chanel og mulberry, louboutin, YSL osv osv. og min lillebror kiggede mig over skulderen og spurgte om man skal være rig for at være blogger.

  Men det handler helt hundrede procent om prioritering. Der vil jeg erklære mig fuldstændig på samme side. Jeg er fx stoppet med at gå i byen og drikke mig fuld, og arbejder dobbelt så meget som før. Selvom det ikke er sjovt i øjeblikket måske er det fedt med de “få” længerevarende investeringer man har mulighed for at gøre sig.

  Jeg syntes du genial du aldrig har haft minus, er en af de eneste af mine veninder der lever med debet card og de syntes jeg er vildt mærkelig :P

  Thumbs up til dig herfra
  Kram Carina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Tusind tak skal du have, Carina! Jeg går også sjældent i byen, og sparer derfor også en del penge dér, må man sige… Jeg er også på Debet Card, og det reder mig ret meget. Jeg vil ikke kunne administrere et dankort. Alle mine veninder ender jo i minus sidst på måneden, og selvom de griner af mit børnehævekort, så misunder de at det betyder en mere administrerbar økonimi :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Judy

   Debit kort er en drøm! (hostede den 33 årige der har rygrad som en regnorm, haha) Jeg har prøvet det med dankort, og nej, det fungere simpelthen ikke ;-) Så vi er skam flere i din båd der hellere vil ha et “børnekort” end at have minus på kontoen hver måned… :-) Knus…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vil lige høre, er et Debet Card et hævekort eller?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Det er ligesom et Visa Electron, du kan bruge det i forskellige butikker, men du kan ikke hæve over din kontosaldo :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadja

  Jeg synes personligt at pengesager er meget privat, og kunne derfor aldrig finde på at spørge om sådan noget, og finder det der også underligt at du får mange spørgsmål om det… Og med det sagt, så synes jeg det er her indlæg er alt for sejt!! Simpelthen så sejt, at du “kigger folk lige i øjenene” og siger det som det er!
  It’s pretty simple – alt (næsten!) handler jo om priotering!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vildekaniner

   Tusind tak skal du have, Nadja! Det er dejligt at få det sagt. Jeg er normalt også ret privat angående økonomi, men jeg forstår godt at folk undres over mit forbrug, så jeg tænkte, at nu skulle kortene på bordet!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BLACK FUR AND SNEAKS